Hoofdstuk 41

224 15 2
                                    

Een week school gaat er voorbij. Dinsdag, woensdag, donderdag. Het is vrijdag als ik thuis zit na te denken. Wanneer zal hij terug zijn? Zal hij Space notabene wel meekrijgen? Allemaal vragen die zich in mijn hoofd afspelen. Hij was er de laatste tijd niet, maar zijn vrienden waren gewoon rustig aan het praten alsof hij er gewoon bij was.

Ik zat er niet bij. De meeste tijd zat ik bij Alex en Sam, die me af en toe vroegen waar Ronaldo was. Volgens mij is de hele school ermee bezig. Het is gewoon dat hij een dag of twee spijbelt, maar geen hele week. Dat vinden de leraren en leraressen zelfs niet normaal meer.

Maandag

Ik ga op het podium zitten. Vandaag ben ik misschien iets te op tijd op school. Bijna niemand is er nog. Ik ga wat op mijn iPhone spelen. 

Een kwartier later komen Alex en Sam eraan en nemen ze naast mij plaats, beiden naast elkaar.  Beide meiden zijn opgewonden over iets. 'Wat is er?' vraag ik. 'Er is een nieuwe badboy, die de beste vriend van Ronaldo schijnt te zijn', zegt Sam. 'Nieuwe?' 'Ja, hij heet Lucien volgens mij', zegt Alex. Een nieuwe badboy? 'Oké', zeg ik. 'Wat nou met oké? Heel de school heeft het erover', zegt Sam verontwaardigd. 'Leuk voor de school, maar dat kan ook problemen creëren tussen Ronaldo en mij', zeg ik met een frons in mijn voorhoofd. 'Ronaldo en jij? Hebben jullie een relatie?' vraagt Sam verbaasd. Ik zucht en rol met mijn ogen. 'Nee'. Alex kijkt me aan. 'Sharon, ben je verliefd op hem?' vraagt ze. 'Ja, dat kan ik moeilijk verzwijgen. Ik zal jullie alles vertellen, oké? Maar niet doorvertellen, het moet een verrassing blijven', zeg ik. Beide meiden knikken. Een lach vormt zich op mijn gezicht. 'Ronaldo en ik zijn best close bij elkaar. Ik ben in zijn gevoelige zone beland, waar ik jullie niks van heb verteld, omdat ik weet dat jullie hem kapot willen maken. Maar dat wil ik niet meer. Ronaldo laat me steeds meer toe en hij verandert best erg bij me. Hij is niet zo erg meer de badboy. Natuurlijk zal hij dat altijd blijven. Maar ik nam hem mee op date, paardrijden, wat hij dus heel leuk vond. Het was best gezellig, ook al was dat over toen we een wedstrijd deden die hij verloor', zeg ik. Ik kijk de meiden aan. 'Ga nou verder', zeggen ze allebei ongeduldig. 'Hij vroeg me een tweede keer op date, en toen gingen we weer paardrijden. We gingen naar het strand net zoals de eerste keer en toen bekende hij zijn liefde, alleen geloofde ik hem niet. Toen zei ik dat hij een paard moest gaan halen uit de andere kant van de VS, om het te bewijzen', zeg ik. 'Wow', zeggen Alex en Sam tegelijk.

Ze vragen niet eens hoe ik dat paard ben tegengekomen. Des te beter.

'Ik vind je best goed bij hem passen', zegt Sam. 'Echt?' vraag ik ongelovig. 'Ja', zegt Sam overtuigend. Ik glimlach. Zo lief. Dan kijk ik naar Alex die de aula in zit te kijken. Shit.

'Alex', zeg ik. Ze draait haar hoofd om. 'Weet je. Ik heb over hem nagedacht. Ik kon het niet zo goed verdragen dat hij je de hele tijd wilde fixen enzo, maar dat was in de badboy-tijd'. Ze slikt. 'Ik heb wel wat gehad, maar dat was eerder. Volgens mij is hij wel een beetje veranderd. Althans, hij overheerst nog heel de school en meiden hebben nog steeds belangstelling. De jongens hebben nog steeds angst. Maar hij is veranderd naar jou toe. Hij is veranderd voor jou'.

Er blijft een stilte hangen. Alex zoekt naar woorden.

'Het zou toch niet eerlijk zijn al zou ik jou geen liefde gunnen? Ik heb het geaccepteerd, ook al vind ik het nog steeds kut. Ik zie het gewoon als een fout', zegt ze. 'Dat is zo lief', zeg ik gemeend en geef haar een knuffel. Dan geef ik Sam ook een knuffel. 'Alleen twijfel ik', zeg ik. 'Twijfel?' vraagt Sam. 'Ja, of het wel echt is', zeg ik. 'Tuurlijk is het echt! Hij is veranderd', zegt Sam. 'Als hij het niet echt was, had hij nog gewoon meiden mee naar bed genomen', zegt Alex. 'Dat is zo', geef ik toe.

'Ik zal het zien als het echt gebeurt', zeg ik. De meiden knikken instemmend.

De bel gaat en we gaan naar de les. Al gauw is het eerste lesuur voorbij en bij het tweede hebben we een toets. Een repetitie. Ik zit alleen, achter Sam en Alex, waar ik best de pest aan heb. Waarschijnlijk komen de jongens nu wel, omdat we een toets hebben.

Het blijkt dat ik gelijk heb als de hele jongens crew komt binnenvallen. Jack, Justin, Simon en Acid. Daarachter komt Lucien, die er overigens niet slecht uitziet. Wacht, Sharon, je hebt bijna een vriendje! Dan ga je toch niet naar jongens kijken? Ik mag hem toch wel bekijken, meer niet. Oké.

Lucien heeft blond haar, is breed en gespierd. Zo genoeg? Oh ja, hij heeft ook nog blauwe ogen die op de plek naast mij vallen. Ik geef hem meteen een waarschuwende blik, die hij negeert. Hij zakt op de plek naast me neer. 'Jij bent Sharon, toch?' vraagt hij en steekt zijn hand uit. Verbaasd neem ik de hand aan. 'Ja, dat ben ik', zeg ik. 'Ik ben Lucien, de nieuwkomer'. Hij lacht om zijn eigen grap. Op een één of andere manier mag ik hem meteen. 'Het ging bij de school rond dat je de beste vriend van Ronaldo bent', zeg ik. 'Ja dat klopt. Waarom vraag je ernaar?' zegt hij en wiebelt met zijn wenkbrauwen. Ik bloos en kijk weg. 'Geen zorgen, hij heeft me alles verteld. Leuk je te ontmoeten', zegt hij openhartig. 'Ja, mag ik nu mijn hand terug?' vraag ik. 'Sure', zegt hij en bloost. Ik schiet in de lach. Hij tovert zijn hagelwitte tanden bloot. We praten nog wat verder over van alles en nog wat. Hij begint steeds meer als een vriend voor me te voelen.

De bel gaat alweer en we pakken onze tassen in. 'Sharon?' hoor ik achter me. 'Ja'. Ik draai me om. 'Ik voel me niet lekker. Ik ga naar huis', zegt Sam. Ze ziet inderdaad zo wit als meel. 'Sorry dat ik dat niet had gezien', zeg ik verontschuldigend en bezorgd. 'Geeft niet, maar Alex gaat met me mee', zegt Sam en knikt naar Alex die knikt en een arm om Sam heen heeft geslagen. 'Is goed', zeg ik. Ik zit nu alleen wel met een probleem, bij wie moet ik nu gaan zitten? Ik heb geen zin in een zoen aanval van Duncan. Lucien ziet het. 'Je kunt wel bij ons gaan zitten', zegt hij. Ik werp hem een dankbare blik toe. Dan begeven we ons naar de volgende les, terwijl Sam en Alex naar beneden gaan.

Ik heb niks te melden, eigenlijk.

Lucien is een vriend van Sharon? Wanneer komt Ronaldo terug? Is Sam ziek?

1176 woorden

Horses and badboysWhere stories live. Discover now