Hoofdstuk 38

241 14 2
                                    

Ronaldo schiet vooruit op Flame. Ik hou Jewel een beetje in en galoppeer rustig achter hen aan. 'Rengalop!' commandeer ik Jewel. Meteen schiet ze vooruit en langzaamaan begin ik in te lopen op Ronaldo. Op een gegeven moment rijd ik naast hem. 'Gaat het goed?' vraag ik plagend. Ik zie een verbitterde uitdrukking op zijn gezicht. 'Nee', gromt hij. 'Bye!' roep ik en commandeerde Jewel om sneller te galopperen. Ik kijk een seconde achterom en zie Ronaldo Flame aansporen om sneller te gaan. Flame kan alleen niet sneller.

Ik bereik de finish, een lijn die we in het zand hebben getrokken. Ik laat Jewel uitlopen en kort erna komt Ronaldo eraan op Flame. De verbitterde uitdrukking op zijn gezicht is nog steeds niet verdwenen. Hij laat Flame uitlopen en komt naast me te staan. 'Waarom won je? Heb je dat expres gedaan?' vraagt hij boos. 'Nee. Ik wist niet dat Jewel sneller was', zeg ik eerlijk. Zijn ogen vlammen. 'Ik kan niet tegen mijn verlies, ja?' sist hij. 'Rustig, joh, wil je op Jewel?' vraag ik sussend. 'Oké', zegt Ronaldo boos.

We wisselen van paarden en houden nog een wedstrijd, die Ronaldo op Jewel wint. Ik weet dat hij er toch niet tevreden mee is, maar ik laat hem. We rijden terug naar de manege. 'Moet ik je thuisbrengen?' vraag ik Ronaldo. Hij knikt. Ik breng hem thuis en rijd dan naar mijn eigen huis.

Een maand later

Het is zaterdag en ik zit op de bank Netflix te kijken. Plotseling wordt er gebeld. Ik pak de huistelefoon op.

R is Ronaldo
S is Sharon

S. Met Sharon Whitehitt
R. Hoi, met Ronaldo
S. Hoi
R. Hoi, ik wilde je wat vragen
S. O, wat?
R. Zullen we samen gaan paardrijden?

Ik trek mijn wenkbrauwen omhoog. Waarom vraagt hij dat?

S. Waarom vraag je dat?
R. Ik heb zin
S. Is goed dan
R. Yes

Hij klinkt blij. Weirdo.

S. Kom je naar mij toe?
R. Ik ben er over een halfuur
S. Top

Flashback

Drie weken geleden

'Wat wil je nou? Ik vind dit allemaal heel vaag', zeg ik geïrriteerd. 'Weet ik veel', zegt Ronaldo. Er zitten geen emoties in zijn ogen. De laatste tijd is hij erg afwezig. Hij lijkt ongelukkig. Misschien is hij dat ook wel. We staan buiten, beiden tegen de muur van de school aangeleund. Ik kijk hem niet-begrijpend aan. 'Je weet het zelf niet?' vraag ik verbaasd. 'Nee', zegt hij en zucht overdreven.  'Maar je keuze dan?' vraag ik. 'Hou eens op over mijn keuze! Je maakt me alleen maar ongelukkiger! Ik weet niet wat ik doe, oké? Ik moet dat toch eerst beseffen', zegt hij fel en kijkt me recht aan. 'Ik wilde je niet kwetsen', zeg ik sussend. Hij zucht. 'Weet ik, maar ik moet het zelf uitvechten. Dat kan niet in één dag, dat begrijp je toch wel?' Ik haal mijn schouders op. 'Dan toch', zeg ik. 'Ik ben nu gewoon de badboy, en ik verander later', zegt Ronaldo. 'Je stelt het uit', zeg ik. Hij haalt zijn schouders op. 'Ik ga, bye'. Hij loopt de school in. Hij is onmogelijk. Of ik moet gewoon niet zeiken en hem gewoon de tijd geven.

Terug

Ronaldo klopt aan. Meteen loop ik naar de deur en doe open. Ronaldo staat voor de deur en kijkt chagrijnig naar me. 'Wat is er?' vraag ik. 'Niks', zegt hij. Zijn wangen worden een tikkeltje roder, wat erg schattig is. 'Heb je een goede broek aan?' vraag ik. 'Ja, beter dan de vorige keer', zegt hij en grijnst. Ik betwijfel het of de grijns echt is of nep. Ik draai me om met een akward gevoel in mijn maag. Ik pak de spullen die ik had klaargezet en we stappen in de BMW die ons naar de manege brengt.

Ik heb niet besteld, dus gaan we naar de balie en vragen om een ritje. Het meisje achter de balie zegt dat er twee paarden vrij zijn en dat er alleen nog een rit vrij is tot tien uur 's avonds. We nemen de rit, ook al is deze best duur. Het meisje wijst de paarden aan en helpt ons met het zadelen. We bestijgen beide paarden. Ze heten Moonlight en Starlight. Moonlight is grijs en Starlight is een schimmel, helemaal wit. Ik zit op Starlight en Ronaldo op Moonlight.

We rijden een andere route dan de vorige keer. Deze keer rijden we door heuvels en dalen. Ik kijk om me heen naar de prachtige omgeving. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het half zes is.

We galopperen naar beneden. De paarden proberen zo goed mogelijk hun pas in te houden, maar dat lukt niet zo goed door de steile helling. Eindelijk komen we beneden en ik commandeer Starlight te stoppen. Rustig laat ik het witte paard uitstappen, totdat we uiteindelijk stilstaan. Dan kijk ik achterom en zie Ronaldo niet, maar een kleine twee minuten later stuift hij voorbij op Moonlight. Ik stuur Starlight aan tot draf en we draven Ronaldo achterna. Even later zie ik hem stilstaan aan de kant van het grindpad. Het grindpad is niet zo slecht voor de hoeven van beiden paarden, want ze hebben hoefijzers.

'Zullen we naar het strand gaan?' vraagt Ronaldo. 'Best, het is nog een uur rijden ongeveer', zeg ik nadenkend. 'Okay'. We rijden richting het strand. De omgeving verandert ondertussen naar een bos. We stoppen bij een meer middenin het bos. We binden de paarden vast met een lang touw, zodat ze kunnen grazen. 'Waarom zijn we eigenlijk hier?' vraag ik aan Ronaldo. Ronaldo loop naar me toe van Moonlight. Hij gaat naast me staan. 'We kunnen afkoelen', zegt hij. 'Afkoelen?' Ik kijk hem aan alsof hij gek is geworden. 'Ik heb daar geen rekening mee gehouden. Ik heb geen bikini mee'. 'Hoeft ook niet', zegt Ronaldo en laat zijn stem dalen tot een toon dat me niet bevalt. 'Hoe wil je gaan zwemmen dan?' vraag ik. 'In je ondergoed', zegt Ronaldo. Wat een rotstreek.  'Doei', zeg ik vastberaden en loop naar Starlight. Ik voel een hand mijn rechterarm omklemmen en terugtrekken. Ronaldo legt zijn armen stevig om me heen. 'Ik maakte maar een grapje', zegt hij bij mijn oor. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken, of ik het nou fijn moet vinden of niet. 'Maak dat soort grapjes niet meer, oké?' zeg ik. 'Nee', zegt Ronaldo en legt zijn linkerarm op de achterkant van mijn nek. 'Niet doen', zeg ik als ik doorheb wat hij wil doen. 'Nee', zegt Ronaldo en zucht in mijn nek. Meteen loopt het kippenvel over mijn rug. Ik voel dat er een kusje wordt geplaatst. 'Stop', zeg ik. Dit wil ik niet. Waarom niet, weet ik niet. Misschien omdat hij het doet als een badboy, en niet zoals hij zelf is. Ronaldo laat me los. Een moment kijkt hij me recht aan. Talloze emoties zweven in zijn ogen. Vooral verdriet. Dan loopt hij naar Moonlight.

Hey. Ik ben vorige week op werkweek geweest naar Engeland en heb niks geschreven omdat ik er geen zin in had. Zaterdag heb ik het vorige stukje online gezet omdat ik donderdag mijn mobiel in de bus had laten liggen, dus had ik geen wifi. *facepalm* Dit stukje is gewoon op maandag.

Ronaldo veranderd naar badboy en verandert bij Sharon? Waarom vraagt hij Sharon uit? Ik houd van cliffhangers.

1313 woorden

Ps. Ik heb een nieuw boek, genaamd Innocent Murder. Het gaat over Ryan die verdacht wordt van een moord, maar dat helemaal niet heeft gedaan. Er is een bende actief in New Orleans, die zijn tweelingbroer, Ralph, hebben gekidnapt. De politiek kan er niks tegen doen, omdat de bende 'The Aim', dreigt om mensen te vermoorden. Hij gaat alleen op zoek naar de dader, maar dat blijkt moeilijker en schokkender dan gedacht.

Genre: Mysterie/Thriller

Het zou superleuk zijn als je een kijkje zou nemen!

Horses and badboysWhere stories live. Discover now