Epilóg

9 2 0
                                    

Priložená správa, k denníku, z novín Paris times, rok 1939

Mier
Také slovo sa usídlilo v mysli mojej babky. Nebyť kúzelného a priam fantastického príbehu, ktorý sa na svete rozšíril, o mocnej futuristickej panovníčke, naša krajina by sa vyvíjala spomalene a bolestne.
Viem to.
Čítala som to totiž v Zakázanej knihe mojej babky, ktorej ju venovala cestovateľka času.

Pracujem pre moderné spravodajstvo. Som vyštudovaná, sebestačná a mierumilovná žena a nedalo mi, aby som sa o tento pútavý príbeh, čo už patrí minulosti.....  Aby som sa oň nepodelila.
V istom alternatívnom vesmíre z ktoreho pochádza spomínaná hrdinka-cestovateľka, ďalej už len slečna Evelyn, bolo v tomto roku, 1939, druh hrozivej katastrofy.
1. Svetová vojna.
Vďaka cestovateľke máme modernejšiu spoločnosť, ktorá nemusela zažiť chyby minulosti.
Týmto mojim vyhlásením, by som chcela vzdať hold statočnej panovníčke, mojej babke a prvej prezidentke Spojenej Európy, Adeline a aj jej, bohužiaľ  vo vojne zabitej priateľky slečny Evelyn.
Ďalej, chcem aby ste si všetci, nielen občania Spojenej Europy, ale aj Amerických štátov, Afrického kongresu, Ázijskej spoločnosti, Japonských a Filipínskych ostrovov, Hrdosti Austrálie a Južnej slobody prečítali Jej kroniku a dielo Dejepis alternatívneho vesmíru, ktorý nám tu nechala ako poučenie pre budúce generácie o sobeckosti a nezmyseľnosti vojny.
Buďme šťastní, odvážny, chytrý, cností, čestný, prosociálny a mierumilovný.
Chcela by som, aby sa babkine sny o súdržnosti národov vyplnili.
Pozrite predsa v akom blahobyte a pokroku si žijeme!
Máme nadzvukovo rýchle autá v autodrómach, priestorné a vyhrievané domy so superbioplastov a dokonca vedci našli účinné spôsoby čistenia vzduchu, vody a zbavovania sa odpadov.
V najbližších rokoch si určite poradíme aj s prebytkom ozónu a osídlime aj planétu K-202, keďže Mars je už plný.

Nedokážem sa len tak vzdať tohto dedičstva po babke a rozhodla som sa, že sa v Stredisku kryotechniky nechám zmraziť. Počula a čítala som totiž istú povesť, ktorú mi babka zanechala. Chcem sa riadiť podľa jej inštrukcii a stretnúť sa s ňou. Podľa povesti totiž ani Evelyn a ani Adeline nezomreli. Evelyn vtiahol iný časopriestor a ak sú moje výpočty správne, Adeline sa to tiež podarilo.
Na konci ľudskej éry sa majú stretnúť a povedať si s poslednými výdychmi smrti svoje stanoviská k týmto ich projektom o Záchrane sveta.
Ja osobne si myslím že to bol skvelý nápad a mali by sme im byť vďační.
Samozrejme sú tu aj taký kritici, čo ich neuznávajú a myslia si, že Evelynina kniha je podvrh.
Ja však nie.
Zbohom ľudia! Budem vás u Adeline a Evelyn pozdravovať.
                     -Michelle Queens

Koniec správy.
     

Journey to the futureWhere stories live. Discover now