Hoofdstuk 7

130 17 2
                                    

POV Laura

Ik schrik wakker door geschreeuw van buiten. Het klinkt alsof iemand aan het schelden is. Ik schiet overeind en daardoor knal ik keihard met mijn hoofd ergens tegenaan, ik vloek zacht. Fijn, hoofdpijn. Als ik om me heen kijk zie ik dat ik niet in mijn eigen kamer ben. Het is net een soort ziekenhuis of zo iets. Er komt een vrouw aanlopen, ze ziet er een beetje raar uit. Ze heeft een wapenuitrusting aan waarvan je zou denken dat hij uit de middeleeuwen komt. 'Oh gelukkig ben je wakker' zegt ze tegen mij. 'W-waar ben ik?' vraag ik stotterend. 'je bent op Atla, dat vroegen jij en dat andere meisje net ook al.' 'Andere meisje?' vraag ik verward. 'Ja, die ene die die jenavaan ging aanvallen'. Opeens kwamen alle herinneringen weer terug.

De vreemde stem...

Het water...

Het zand...

De mensen...

Dyla...

Ik schrik. 'Waar is Dyla?!' roep ik uit. De vrouw, die dus Femke heet als mijn herinneringen kloppen, schrikt van mijn plotselinge reactie. 'Bedoel je dat andere meisje?' vraagt ze geschrokken. 'Eh.. Ik denk het' zeg ik verward 'Die is zojuist meegenomen door Koning Cemal. Ze gaat waarschijnlijk naar Jenava' zegt Femke schouderophalend. 'NAAR JENAVA?!' roep ik een beetje te hard, denk ik want er komen een paar wachters aanrennen. 'Dat klopt' zegt Femke rustig. Ik denk snel na, we zitten dus in de wereld van Kingdom, we zijn aangespoeld op Altla en Dyla is meegenomen door Cemal en gaat dus naar Jenava. Gewoon rustig blijven, zeg ik tegen mezelf. Ik geloof dat ik nog een keer ga flauwvallen. In tegenstelling tot Dyla ben ik niet echt een vechter. Ik kan wel behoorlijk goed en hard rennen en klimmen, waardoor het moeilijk is om mij te pakken te krijgen, maar dat is het dan ook wel. 'Gaat het wel?' vraagt Femke bezorgd. 'Ja, het gaat wel. Ik ben gewoon in de war' zeg ik. Er komt iemand aanlopen, ik denk dat het Finn is. 'is ze wakker?' vraagt hij aan Femke. 'dat zie je toch?' zegt Femke een beetje bozig. Finn  bromt wat. 'koning Lars wil haar spreken' zegt hij. 'Nou neem haar maar mee dan' zegt Femke 'maar doe het wel een beetje rustig! Ze kan best zelf lopen' voegt ze er nog snel aan toe als ze ziet dat Finn me hardhandig mee wil slepen. Hij zucht en laat me uit het bed stappen. Hij begeleid me naar de troonzaal 'en daar blijven staan alsjeblieft' zegt hij terwijl hij me voor de trap naar de troon neerzet. Hij loopt naar Koning Lars toe. Ik ben nog net binnen gehoorsafstand dus ik kan verstaan wat ze zeggen. 'Dit is het tweede meisje, Koning' hoor ik Finn zeggen. Koning Lars zucht. 'ik heb eigenlijk geen tijd want Nieuw-Fenrin komt ook langs maar het moet maar' toen ik de naam Nieuw-Fenrin hoorde maakte mijn hart een sprongetje. Ik ben echt een enorme fan van Nieuw-Fenrin. Hoe cool zou het zijn als ik het in het echt kon zien! Maar nee, ik moet naar Dyla toe. Zij is de enige hier die ik ken, en voor zover ik weet is het geen pretje in Jenava. Finn komt aanlopen en geeft me een duw richting de trap. Ik struikel bijna en kijk hem verbaast aan. 'lopen' sist hij. 'nou nou Finn, dat kan wel wat aardiger hoor, ze is de vijand niet' zegt Lars. 'ze kan best een spion zijn hoor!' verdedigt Finn zich. Lars zucht 'denk je nou echt dat dit meisje een spion is? Ze kan amper op haar benen staan!' werpt Lars weer tegen. Nou bedankt zeg, wat is iedereen hier toch aardig. 'maar goed' eindigt Lars de discussie. 'Dus jij heet Laura?' vraagt hij. 'D-dat klopt' stotter ik. 'en ik neem aan dat je ook uit Tordisti komt, net als dat andere meisje?' 'ja, dat klopt Koning' ik probeerde iets zelfverzekerder over te komen.

'NIEUW-FENRIN IS HIER!' hoorde ik iemand roepen. Lars staat direct op. 'mag ik u nog even een vraag stellen voordat u wegloopt?' vraag ik snel. 'nou vooruit dan. Maar doe het snel!' zegt hij geïrriteerd. 'Waar is Dyla?' ik had het al wel van Femke gehoord maar ik wou het graag nog een keer horen, als bevestiging. 'Die is nu in de haven op een Jenavaans schip die als het goed is zo gaat vertrekken' zegt Lars. En toen besefte ik pas echt wat er aan de hand was. We zitten in Kingdom!!! MINECRAFT Kingdom!! Dus hoe kan dit allemaal zo echt zijn?! Maar een ding weet ik zeker. Dyla is de enige hier die ik ken en ik mag niet van haar gescheiden worden. Ik draai me direct om en sprint keihard weg. Finn en Lars keken me verbaasd na. 'Die kan hard rennen' zegt Finn nog tegen Lars voordat hij achter me aan gaat.

Ik heb eigenlijk geen idee waar de haven is, maar ik ren maar gewoon naar het water. Het zou raar zijn als de haven daar niet is. Terwijl ik verder sprint zie ik in een flits een groep mensen langskomen. Ik denk dat dat Nieuw-Fenrin is! Maar ik mag daar nu geen aandacht aan besteden! Ik moet zo snel mogelijk naar de haven toe. Een beetje links van me zie ik een heleboel masten boven de gebouwen uitsteken. Daar zal de haven wel zijn. Bij de eerstvolgende afslag ga ik naar links en ik zie een heleboel schepen, het is hier ook een stuk drukker dus ik moet uitkijken dat ik niet tegen mensen aanknal. Als ik een beetje inhou om rond te kijken zie ik een schip dat er wel Jenavaans uitziet. Ik ken Jenava lang niet zo goed als Dyla maar ik heb de storyline gekeken dus ik herken wel iets! Ik sprint zo hard als ik kan die kant op en merk dat er veel mensen zijn die mij nawijzen ik besteed er geen aandacht aan, wat maakt het ook uit? Als ik bij het schip aankom ben ik helemaal buiten adem. Ik voel me ook een beetje misselijk en licht in mijn hoofd, dit is precies hoe ik me voel als ik een net iets te hard tempo heb gekozen bij een rondje sprinten om de atletiekbaan. Maar het gaat nu niet om een rondje sprinten. Het gaat nu om Dyla. Maar als ik opkijk zie ik dat het schip wegvaart. De open zee op. Ik ren nog naar de plek waar het schip net aangemeerd lag en roep zelfs het schip na, iets wat ik in normale omstandigheden nooit zou doen. Ik zie nog dat een paar Jenavanen vanaf het schip verbaasd naar me kijken voordat ik uitgeteld neerval.
Dyla is weg....

Omg xLautjeex heeft dit hoofdstuk geschreven en het is zo leuk!!! Zei schrijft nu ook dit boek op haar account, dat is wat handiger met het updaten. Dus misschien kan je ook naar haar account gaan en erop stemmen. Dat is wel zo eerlijk xp.

Gescheiden Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu