Tizenhatodik fejezet --- Shonn

4.6K 332 25
                                    


„Csak te, meg én, többre nincs szükségem." (Clara)


Innom kell. Jó sokat.

Will próbált beszélni velem, de szavai alig jutottak el hozzám.

Alice mellett ébredve eszembe se jutott bevenni a gyógyszereket, és az elmém ócska játékszerré vált.

Ha Alicet nézem, olyan fékezhetetlen vágy lobban bennem, ami megrészegít. Ha barátként szeretném megközelíteni – ahogy ma reggel is –, akkor újból Clarának látom.

Nem tudom, mit tegyek.

Félek, megőrülök. Megszeretem, vagy beleszeretek.

A testem ketrecbe zárt vadként őrjöng a vágytól, de az agyam még vissza tudja tartani. De vajon meddig?

Kimegyek a telepre, délelőtt egyedül vedelek, délután alszom, és miután felkelek a telep koszától ragacsosan, megérzem a derekamba nyilalló fájdalmat. A kötés átvérzett.

Otthon a többiek éppen vacsoráznak, amikor megérkezem. Molly bájosan éneklő hangon kéri, hogy csatlakozzak hozzájuk, de válasz nélkül felmegyek a szobámba. A James által feltett kötést szürke és vörös foltok tarkítják, és az alatta lévő seb nem éppen kellemes illatú. Már reggel át kellett volna kötnöm. Érzem, ahogy ég és húzódik a bőröm.

Tusolás után tiszta vízzel lemosom a kiáztatott sebből a gennyes részeket, majd fertőtlenítővel áttörlöm és lekötözöm. Most sokkal jobban fáj, mint előző nap.

A nappaliban a többiek tévét néznek, a Grut, ha jól látom. Ennem kéne valamit, mielőtt csatlakozom hozzájuk, így körülnézek a konyhában és meglep, hogy a pulton találok egy előkészített tányért, barbecue szószos marhával és édesburgonyával. Magamhoz veszem az ételt és irány a nappali.

Molly Alicenek dőlve nézi a mesét, Will az egyik fotelbe bevackolva mobilozik, de amint meglát, feltekint rám. Rosszallást látok a tekintetében, ezért óvatosan ülök le Alice mellé. Senki nem szól egy szót sem, mind hallgatunk, egyedül Molly beszél, de ő szüntelen.

Will lopva szemmel tart engem, mintha attól félne, bármelyik percben idegrohamot kaphatnék, ahogy reggel is. És ez nem áll messze az igazságtól.

A mese vége előtt tíz perccel a húgom elalszik, feje Alice ölébe zuhan, és halk csámcsogásba kezd. A szemöldököm felrántva fordulok felé, mert volt már dolgom számos lánnyal, de ilyen idegesítően hangos alvást csak nála tapasztaltam. Még a fogát is megcsikorgatja, amitől kiráz a hideg. Azt hiszem, a kishúgom elég sok pasit fog elkergetni maga mellől ezzel a szokásával. Helyes! Harminc éves koráig úgysem engedek senkit a közelébe.

– Megyek, lefektetem Mollyt – szól Alice.

A bekötött kezére pillantok, gyorsan döntök. Leteszem a tányért.

– Majd én felviszem.

Will felpattan és azonnal Molly tarkója és térdei alá nyúl, hogy leemelje Aliceről.

– Inkább én.

Lenyelem a mérgem. A tekintetem találkozik Willével, sandán Alice felé néz, és megértem, azt akarja, beszéljek a lánnyal. Beleegyezem, és gondolataim kuszán örvényleni kezdenek, amint visszaülök mellé. Azt hiszem, egy újabb bocsánatkéréssel szart sem érnék. Minél többször mondja az ember, annál inkább elveszti a jelentőségét, ezt Clara mellett megtanultam.

Amint kettesben maradunk Alice feláll, de elkapom a karját. Dühösen lenéz rám, szinte izzik a levegő köztünk.

– Eressz el – szűri a fogai között.

Alice - Fynewood sorozat 1.Where stories live. Discover now