3 | Niko

1.2K 51 3
                                    

Een paar dagen eerder

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Een paar dagen eerder...

Het was een zonnige dag in Alcina, een stad niet ver van filadelfinsum. De straten waren weer lekker druk met rondsnoezelende feeën, op zoek naar de goedkoopste koopjes op de nationale koopjesdag.

Iets verderop van de stad, op een hoge heuvel waar de zon feller leek te schijnen, stond het oosterse FBD academie met al zijn glorie in het felle licht te stralen. Het stenen gebouw had prachtige mozaïek ramen waar hystorische verhalen in waren afgebeeld die zich eeuwen geleden hadden afgespeeld.

Het was een spannende dag vandaag. De laatste jaars waren eindelijk klaar met hun examens en de geslaagden mochten hun diploma's ophalen.

Er zijn drie verschillende diensten. Filosofie, de nijverheid en de krijgers. De eerste, filosofie, is voor de echte slimmeriken. De filosofen onderzoeken en verdiepen zich in niet alleen feeënmagie, maar ook andere krachten in Eudox. Of het nou dieren, objecten, wapens of wat dan ook waren. Zonder hen was het onmogelijk om de andere magiërs voor te zijn.

De tweede, de nijverheid, ookwel de bouwers genoemd, waren voor de praktijk. Ze brachten meestal de expirimenten van de filosofen uit, kwamen op met allerlei verschillende soorten wapens en maakten ze. Zonder hen stonden de feeën naakt op het veld.

De laatste is in rangen opgedeeld. Algemeen worden ze de krijgers of beschermers van het rijk genoemd. Op de laagste rang lette je erop dat alles op zijn rolletjes verliep in het rijk en als iemand de wet overtreed, werd die door hen gearresteerd. Elke stad en drop had een groep.

Op de hogere rangen vocht je op het veld, in het feeënrijk of soms iets verder af van de grens. Je hield dan, als dat ooit eens nodig zou zijn, aanvallers tegen die het land binnen willen dringen. Je was dan een soort bewaker van de grens en sinds de plunderingen van de Orken was dit erg nodig. Er was ook een deel die voor de defensie werkte. Die werden ookwel gewoonweg het leger genoemd, maar de andere landen noemden het leger van het feeënrijk ook wel het superleger, sinds het feeënrijk het enige rijk was die zijn soldaten zo intensief trainde. Dan heb je ook nog de krijgers die het kasteel moeten beveiligen.

Op de hoogste rangen, ook wel de elite genoemd, vocht je mee, voor als het nodig was, in andere rijken. Je moest de vrede zien te behouden en hielp soms met politieke problemen. Als elite krijger moest ook opgelet worden dat ieder rijk zich aan het verdrag van Koning Erdal de eerste hield, wat de grote rijken voor zo'n lange tijd in vrede heeft gehouden.

Het elite team moest er alles aan doen om de vrede te bewaren. Ze waren zo verdiept in hun werk, dat over sommige zaken de koning zelf niet eens vanaf wist. Het waren de beste der besten en bijna onverslaanbaar.

De andere diensten kon je ook weer verdelen. Er waren feeënstof filosofen, technische filosofen, medicatiefilosofen en bij de bouwers heb je wapen ontwerpers, uitrusting ontwerpers, wapen makers, uitrustingsmakers en zo kon je nog wel voor een tijdje doorgaan.

Eudox | Boek 1 | De OntwakingWhere stories live. Discover now