12 | Voordat we beginnen

752 43 1
                                    

Die volgende ochtend terwijl de prinses zich klaar maakte voor vertrek, werden de studenten in het westerse FBD academie, die zich voor de krijgersexamens hadden opgegeven, verwacht in het Colosseum

Ups! Ten obraz nie jest zgodny z naszymi wytycznymi. Aby kontynuować, spróbuj go usunąć lub użyć innego.

Die volgende ochtend terwijl de prinses zich klaar maakte voor vertrek, werden de studenten in het westerse FBD academie, die zich voor de krijgersexamens hadden opgegeven, verwacht in het Colosseum.

Daphne was uit haar bed gesprongen, had een douche genomen, zich omgekleed in haar krijgerskleren en was vervolgens op weg naar het Colosseum. Het Colosseum was gebouwd op een gigantische berg iets verderop van Salomé, en de makkelijkste manier om daar te komen was om te vliegen.

Jammer genoeg voor Daphne was er niemand die haar een lift wou geven en moest ze de lange, eindeloze trap op lopen.

Het volk moest ook via de trap bij het Colosseum terecht komen, zodat het geen chaos zou worden in de lucht, en de krijgers, leraren, dienstleiders en iedereen die echt wat met het examen te maken hadden, mochten ernaartoe vliegen. Niko en Daphne hadden afgesproken dat ze elkaar daar zouden vinden, aangezien Niko er eerder moest zijn om te helpen.

Het zou nu echt allemaal gebeuren. De examens voor de krijgers waren eindelijk aangebroken en Daphne was nog nooit in haar hele leven zo zenuwachtig geweest. Ze wist dat ze sterk was, ze wist dat ze het graag genoeg wou, ze wist alleen niet of ze het zou halen.

Omdat Daphne met de trap moest moest ze een stuk eerder wakker worden zodat ze op tijd kon zijn en niet gehinderd zou worden door het grote publiek dat straks zou komen. Bij het Colosseum aangekomen keek ze haar grote ogen wijd uit. Het gebouw was gigantisch, groter dan je je nu verbeeldde, en vanbinnen leek het nog groter. Het was adembenemend. De tribunes waren van doorzichtig, groen steen gemaakt wat de hele ruimte een groene gloed gaf.

Er was een plekje in het Colosseum speciaal gemaakt voor de koningklijke familie als ze ooit een keer zouden willen meekijken. Tot nu toe hadden ze dat maar een keer gebruikt, maar dat was alleen de koningin en ze was niet lang gebleven.

Ze liep verder het veld op en keek naar de sterke, zelfverzekerde studenten die er naartoe gevlogen waren. Daphne was verrast dat ze er zo relax uitzagen. Ze wisten niet eens wat de testen waren en ze leken al het gevoel te hebben dat ze hadden gewonnen!

Even later, toen alle examenstudenten gearriveerd waren, klonk er plotseling een luide horn. In de lucht, op het middelpunt van het Colosseum, verscheen er een magisch scherm waar de directeur op te zien was.

"Goeiemorgen allemaal!", zei hij vrolijk. De studenten begroetten hem terug, waarna hij weer verder ging. "Wat fijn om jullie allemaal weer te zien en welkom in het historische Colosseum van Salomé! Hier worden de examens gehouden! Ik zal jullie nu het plan van vandaag vertellen dus luister aandachtig...".

Eerst moesten de studenten zich aanmelden, zodat school wist of je er was. Daarna moesten de studenten naar de kleedkamers om daar hun spullen neer te leggen en als iedereen daar mee klaar was, moesten ze op de tribune wachten. Er was een plekje speciaal voor hun vrij gemaakt.

Eudox | Boek 1 | De OntwakingOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz