33 | Verstoppertje in Katharos

708 39 8
                                    

Nadat Max en Moraj erachter waren gekomen waar de wapens waren opgeslagen, hadden ze besloten om de volgende dag erachter te komen of de bandieten ze hadden gestolen voor zichzelf, om te verkopen of omdat ze ingehuurd waren om ze te stelen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nadat Max en Moraj erachter waren gekomen waar de wapens waren opgeslagen, hadden ze besloten om de volgende dag erachter te komen of de bandieten ze hadden gestolen voor zichzelf, om te verkopen of omdat ze ingehuurd waren om ze te stelen.

Als het het laatste geval was, waren ze er bijna zeker van dat het iets met het trollenland te maken had. De trollen zochten al voor een tijdje naar een reden om een oorlog te starten en als het bekend werd dat ze wapens uit het feeënrijk steelden zou niet alleen het volk, maar ook de krijgers protesteren, ongeacht van wat de regering zou willen doen.

Moraj verdachte dat het trollenland dan ook eten zou stelen en misschien wel weer een stad zou afbranden, net als dertien jaar geleden, toen dat in Filadelfinsum was gebeurd, waar het land nog steeds boos om is. Niemand begreep, of tenminste, wilde begrijpen waarom de koning refuseerde actie te nemen.

De reden was simpel: als het feeënrijk terug zou vechten betekende dat voor het trollenland oorlog, wat betekend dat het pact verbroken zou zijn. De reuzen zouden dan niet meer door een contract verboden zijn om het nimfenrijk aan te vallen en zouden dan wraak nemen om het feit dat het nimfenrijk sinds de oorlog een deel van het reuzenland heeft ingenomen.

De waarheid is dat vroeger, toen het reuzeland nog een machtige aanwezigheid had in Eudox, had de reuzenleider Berkum het stuk land gewoon aan de nimfen gegeven als dank, maar de reuzenleider van nu was hebberig en vond het belachelijk dat de vorige leider dat had gedaan.

Als de reuzen eindelijk die grens overgaan zou dit een kettingreactie veroorzaken van rijken die nog eens een potje met iemand te maken hadden en zo zou er nog een Wereldoorlog ontstaan, wat negatieve gevolgen zal hebben voor iedereen.

Één keertje terug vechten zou catastrofale gevolgen hebben. De meeste feeën wisten dit waarschijnlijk, maar hun ego liet dit niet toe.

Daarom heeft de koning het beschermers-systeem ingesteld, zodat de krijgers in het geheim probleem konden oplossen waarvan niet bekend mocht worden dat het het feeënrijk was. Als er ooit echt oorlog zou uitbreken zou het rijk met de wijze filosofen, de hard werkende nijverheid en de dappere krijgers de oorlog dan kunnen overleven. Dat was wat ze hoopten tenminste.

Maar het ideale was natuurlijk om een oorlog te vermijden en zo lang mogelijk ook. Om dat voor elkaar te krijgen moesten Max en Moraj erachter komen voor wie deze wapens zijn, en als het kon de wapens zelfs terug te stelen.

In de grauwe stad van Katharos begon het al donker te worden toen Max en Moraj op pad gingen. De twee hadden hun gewoonlijke kleren weer aan. Max verbergend en Moraj onopvallend. Ze liepen de straten vol criminelen ongezien door en kwamen even later aan bij de taverne van de bandieten, waar de wapens waren verstopt.

Eudox | Boek 1 | De OntwakingWhere stories live. Discover now