13 | Feeën kunnen zweven

408 27 0
                                    

Toen het colosseum helemaal vol was door het rumoerige publiek, maakten de studenten zich klaar voor de eerste test

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Toen het colosseum helemaal vol was door het rumoerige publiek, maakten de studenten zich klaar voor de eerste test. De elite feeën, Niko en de twee andere groentjes zouden meekijken vanuit een van de afgezonderde plekken in de tribunes.

De studenten liepen het veld op en keken aandachtig naar het magische scherm in de lucht.

"Welkom iedereen bij de zesentwintigste krijgers examens!", zei de directeur en het plubliek juichte. "Laten we maar meteen beginnen! Oh! En voordat ik het vergeet: kroonprinses Hyacintha is op dit moment opweg hiernaartoe, dus extra jullie best doen, begrepen?!". Het plubliek juichte nog harder, terwijl de studenten een zenuwachtige uitdrukking op hun gezicht kregen.

Daar waren ze wel bezorgd over? Niet over het feit dat wat er vandaag zal gebeuren de rest van hun levens zal veranderen? Daphne rolde met haar ogen. Nietsnutten.

"Goed! De eerste test is parcour", ging de directeur verder terwijl de eerste test werd opgezet. "Jullie worden opgesplitst in teams van vijf en elk team krijgt een kleur. Tijdens parcour moeten jullie een voor een zo snel mogelijk het parcour afleggen en weer terug komen. Het team waarbij alle leden het eerst terugkomen wint! In principe zou het niet zo heel veel uit moeten maken of je team wint, want de dienst leiders kijken alleen naar jou, maar dit deel gaat ook om teamwork en het zou nou jammer zijn als je team tijdens een teamwork test zou verliezen. Goed dan! Hier zijn de groepen!".

De directeur verdween van het scherm om dan een lijst met de teams te laten zien. Daphne zat bij Pini, Bayen, Ermen en Léandra.

Léandra?!

Ze wreef in haar ogen om daarna nog eens goed naar de teams te kijken, maar jammer genoeg stond het er nog steeds.

Ze keek om zich heen en zag Léandra in de verte vernietigend naar haar kijken. Daphne staarde met een dodelijke blik terug.

Filimon zag wat er gebeurde vanaf de tribune en schudde bezorgd zijn hoofd. "Dit is niet goed. Dit is zo-zo niet goed", mompelde hij en keek toe hoe de blonde diva op Daphne afliep.

Daphne liep ook haar kant op. Toen ze recht voor elkaar stonden keken ze elkaar pierzend aan. Léandra vouwde haar armen over elkaar. "Daphne", zei ze verveeld en ze keek haar van top tot teen aan.

"Léandra", antwoorde Daphne net zo koel en bekeek haar ook van top tot teen.

"Ik wil even dat een ding duidelijk is", begon de blondine en Daphne haalde vragend haar wenkbrauw omhoog. "Ik zal mijn uiterste best doen om voor ons team te winnen en ik zal je zien als mijn gerespecteerde teamlid".

Daphne knikte. "Goed. Ik ook dan-".

"Maar", onderbrak Léandra. "Nadat wij gewonnen hebben-".

"Hoe weet je dat zo zeker?", onderbrak Daphne deze keer.

Léandra keek haar geïrriteerd aan. "Test me niet, Pylaris". Daphne rolde haar ogen en hield vervolgens haar mond maar. Ze had geen energie voor het examen en Léandra.

Eudox | Boek 1 | De OntwakingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu