hoofdstuk 26

2K 58 19
                                    

Pov Jayden

We zitten ondertussen op de helft van de film en er gebeurd niet veel. Het gaat over een vrouw die doof is en word gestalkt door een man en haar wilt vermoorden. Raar verhaal. De man zit nu achter haar aan met pijl en boog vanaf het dak.

'Aahhh!' Hoor ik iemand schreeuwen.

'Jill er gebeurd niks zoals je ziet alleen dat die vrouw probeerd te bellen' zeg ik en wijs met ongeloof naar de tv.

'Ik gilde niet hoor' zegt ze verbaasd en kijkt me aan. Ik denk even na en mijn ogen schieten open en worden groot. Meteen spring ik van de bank en ren naar boven. Ik open voorzichtig de deur en zie Miley wild in haar bed bewegen en schreeuwen.

'Nee niet doen!' Schreeuwt ze.

'Doe me geen pijn alsjeblieft' fluistert ze en tranen rollen over haar wangen. Ik ren naar de badkamer waar ik een washandje nat maak. Ik loop terug en hurk voor haar neer en leg het doekje op haar voorhoofd.

'Shhtt Miley je bent hier bij mij Jayden' zeg ik en strijk bezweete plukken haar uit haar gezicht.

'Open je ogen, word wakker' fluister ik en streel haar wang. Ze huiverd bij mijn aanraking en leunt naar me toe. Ze pakt me arm en houd hem vast. Ik glimlach en streel haar, haar weer terwijl ik dingen tegen haar verluister. Uiteindelijk is ze terug in slaap, maar blijf nog even bij haar zitten. Later probeer ik zo rustig mogelijk mezelf los te maken en leg het washandje in de badkamer terug en loop terug naar de woonkamer waar ik iedereen zie zitten.

'En?' Vraagt Jill schor.

'Gaat goed ze slaapt weer, niks gebeurd' zeg ik en ga weer zitten. Olivier zet de film weer aan en we kijken verder. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en er is niks gebeurd, dus eigenlijk gewoon een kut film, maar oke dat even tussen wegen nu is het dus zo dat het al half 3 s'nachts is en ze hier nog in mijn kamer zitten half slaap dronken.

'Uhhhm en nu?' Vraag ik en krap op mijn achterhoofd.

'We blijven hier slapen' zegt Jill en leunt moe tegen Max aan. Ik haal mijn schouders op en pak 4 matrassen uit de kast met de benodigdheden.

'We hebben alleen 1 probleem ik heb 1 matras te kort' zeg ik en kijk ze aan.

'Na dan moeten Olivier en Nathan maar samen slapen lekker knus' zegt Brent grappend en kijk ze aan. Als je nu het gezicht van Olivier zou zien pfoe niet best hoor. Zijn ogen zo groot als bowling ballen en zijn mond wagenwijd open (ge-wel-dig). We liggen allemaal in een deuk, maar Olivier lijkt er niet om te kunnen lachen.

'Niet oh jammer nou ik dacht ik geef je even een zetje' zegt Brent en geeft hem een schouderklopje.

'Ja nee dus hou nou maar weer je bek dicht' zegt Olivier en slaat zijn armen over elkaar heen.

'Ik en Jill delen wel een matras' zegt Max en geeft een tik op de neus van Jill. Jill begint te blozen en knikt.

'Ik heb alleen geen pyjama' zegt ze zacht.

'Max heeft wel kleren voor je' zeg ik, voordat ze wat kan zeggen ben ik haar weer voor.

'Ik ga slapen jullie zoeken het maar uit ookal ga je niet slapen, maak alleen mij en Miley niet wakker want echt he ik zweer jullie' zeg ik en kijk ze allemaal aan. Èèn voor èèn knikken ze.

'Goed na tot morgen' zeg ik en loop naar boven naar mijn slaapkamer. Ik loop naar de slaapkamer en open voorzichtig de deur, waar ik een slapende Miley tegenkom. Ik doe de deur dicht en loop naar de badkamer waar ik mijn ding doe om naar bed te gaan. Na dat ik dat heb gedaan loop ik terug naar de slaapkamer en doe jet licht uit. Ik loop naar mijn bed en ga liggen. Ik zucht, waarom moet dit Miley overkomen? Is dit mijn schuld? Heeft dit iets maken met haar verleden? Met Taylor of Rick? Wilt ze me nog terug? Gaat ze me überhaupt vergeven? Ik haal een hand door mijn haar en staar naar het plafond. Ik kijk op mijn wekker en zie dat het kwart over 3 is. Ik zucht en sluit uiteindelijk mijn ogen.

Het internaatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu