hoofdstuk 30

1.2K 22 4
                                    

Pov Jayden

We lopen naar de kantine omdat, het pauze is. Ik kijk opzij naar Miley en zie dat ze het moeilijk heeft maar, zich sterk probeerd te houden. Ik pak voorzichtig haar hand vast en knijp er even in, ze knijpt terug en haalt even adem. Ik begin met lopen en ze volgt me. Ik zie onze tafel al maar ga aan een andere tafel zitten zodat Miley zich ook wat op haar gemak voelt. Ik zie dat Brent naar ons kijkt en ik wenk hem. Hij staat op en tikt Tim en Blake aan. Olivier en Nathan komen de kantine inlopen en kijken rond als ze ons hebben gevonden komen ze erbij zitten. Hier zitten we dan met ons groepje. We zijn allemaal stil.

'Ik ga wat eten halen' zegt Miley glimlachend en staat op. Ik kijk de rest aan en sta ook op.

'Ik ga wel mee' zeg ik en sta ook op. De rest volgt al snel. We lopen naar het eten en gaan in de rij staan. Ik zucht en doe mijn handen in mijn zakken en zucht. Ik mis Miley ik kijk haar aan en zie haar om zich heen kijken.

'Wat willen jullie eten?' Vraagt de vrouw.

'Doe mij maar een flesje water met een broodje gezond' zegt Miley en krijgt het niet veel later op een dienblad voor haar.

'Doe mij maar hetzelfde' zeg ik en glimlach. Ze geeft het aan mij en we lopen naar onze tafel. Iedereen komt weer zitten.

'Eetsmakelijk' zegt Miley en neemt een slokje van haar water. We zeggen het terug en beginnen met eten. Niemand durft te vragen hoe het gaat met Miley. Tim pakt een stoel en gaat naast Miley zitten. Hij slaat zijn armen om haar heen en zet haar op zijn schoot. Miley knuffelt hem terug en pakt zijn shirt. Ik zie dat hij wat tegen Miley verluisterd. En dat Miley knikt. Tim geeft een kus op haar kruin. Ze blijven nog even zo zitten en na een tijdje gaat Miley weer terug zitten.

'Sorry' zegt ze in het algemeen en gaat weer verder met eten. Ik weet dat ze zich ongemakkelijk voelt op dit moment.

'Eh guys wat vinden jullie ervan als we gaan uiteten en dan uit gaan er is een feestje hier in de buurt' zeg ik tegen iedereen. Ik kijk rond de tafel en iedereen stemt er mee in. Ik kijk Miley aan en zie haar rustig haar  broodje opeten.

'Miley?' Ze kijkt me vragend aan.

'Wat?' Vraagt ze en kijkt beschamend de tafel rond.

'Of je mee ging uiteten en daarna mee naar een feestje ging?' Vraag ik nog een keer. Ze twijfeld even en zegt niks.

'Het word leuk' zeg ik en glimlach.

'Oke, maar ik ga wel trainen' zegt ze tenslote. Ik knik.

De bel gaat en iedereen staat op. Miley doet haar flesje water in haar tas en staat op. Ik sta op en ga naast haar lopen. We lopen het lokaal in van wiskunde. Ze gaat zitten en ik ga naast haar zitten. Jill komt ook binnen lopen en zodra ze Miley ziet zitten rent ze naar haar toe en geeft haar een knuffelen. Miley krijgt een glimlach op haar gezicht.

'Ik heb je zo erg gemist schat' zegt Jill dramatisch. Miley grinnikt even en laat los uit de knuffel en gaat weer zitten. Jill gaat voor ons zitten en Miley weer naast mij. De rest komt binnen en Max geeft Jill een kus en gaat naast haar zitten. Ze zijn heel lief samen ze passen wel bij elkaar. Ik kijk opzij en zie Miley naar buiten kijken. Als iedereen binnen is begint de les.

'Hey Miley' zegt iemand achter ons en ze draait zich om. Als ik omdraai zie ik Brent zitten.

'Hey Brent, sorry dat ik zo reageerde het was niet mijn bedoeling' zegt ze en glimlacht een beetje.

'Is niet erg ik snap het wel' zegt hij en glimlacht terug.

'Mevrouw Grey en meneer Anderson waren jullie ook nog van plan om mijn les te volgen' vraagt de docent aan Miley en Brent. Brent steekt zijn handen op ter overgave en Miley draait zich om. Ze pakt haar spullen uit haar tas en gaat goed zitten.

Het internaatWhere stories live. Discover now