Hoofdstuk 40

529 12 4
                                    

Pov Miley

Als ik boven ben trek ik mijn pyjama die ik heb gekocht vandaag en poets mijn tanden. Ik ga daarna in bed liggen en pak mijn boek erbij. After, deel 1 lees ik nu en heb ik bijna uit. Het is echt een geweldig boek, ik heb de film al gezien en wilde graag ook de boeken lezen. Tijdens het lezen hoor ik de voordeur open en weer dicht gaan. Niet veel later hoor ik een paar mensen schreeuwen, waarna het helemaal stil is. Ik hoor dat er iemand de trap op komt lopen en ga rustig verder met lezen. Als de deur open gaat kijk ik even op en zie Jayden in de deuropening staan. Ik kijk weer weg en lees verder, ik hoor een zucht waarna de deur in het slot valt. Ik merk dat hij zich aan het omkleden is aan de geluiden te horen en niet veel later zakt het bed in.

'Het spijt me Miley' zegt hij zacht, ik geef geen kik maar luister wel.

'Ik had het niet zo moeten doen, ik had jullie en vooral jou niet alleen moeten laten vandaag' gaat hij verder en zucht even.

'Maar weet dat ik het deed, omdat ik van je hou' zegt hij als laatste en daarmee draai ik me na een tijdje om, nadat de woorden tot me zijn doorgedrongen. Er rolt een traan over zijn wang en kijkt mij met een voorzichtige glimlach aan. 

'Dat weet ik Jay, alleen je moet mij niet uitsluiten. Je ging tekeer tegen je vader voor mij, ik wil niet je band slechter maken. En als je mij wel wilt buiten sluiten best, maar niet je vrienden en familie' zeg ik zachtjes en kijk hem pijnlijk aan. Jayden legt zijn hand op mijn wang en kijkt me aan.

'Miley je bent mijn familie' zegt hij zachtjes en kijkt me aan. Ik kijk hem een beetje geschrokken aan.

'Je bent mijn vriendin, ik houd van je' gaat hij verder en ik ben helemaal stil.

'En het is mijn taak om je te beschermen dus ook tegen mijn vader of andere familieleden als ze wat negatiefs over je zeggen of tegen je doen' eindigt hij zijn preek en kijkt mij aan. Hij veegt over mijn wang en merk dan dat er een traan over rolde.

'Dat is zo lief van je Jayden, ik heb er geen woorden voor wat het met mij doet' zeg ik en kijk hem glimlachend aan.

'Weet ik, als je het maar onthoud oke? Ik meende alles wat ik zei' zegt hij en kijkt mij doordringend aan. Ik knik en sla mijn armen om hem heen en hij trekt mij dichter tegen zich aan.

'Oh en Jay? is dat mijn bijnaam?' Vraagt hij lachend en ik kijk hem aan.

'Ja?' Zeg ik meer vragend en voel mijn wangen rood worden.

'Ik hou van de bijnaam' zegt hij en geeft mij een kus op mijn neus. Ik kijk hem glimlachend aan en leg mijn hoofd op zijn borst. 

'Slaaplekker prinses' zegt hij en gaat door mijn haren heen. Ik val in slaap terwijl Jayden door mijn haar heen gaat en nog wat tegen mij praat. 

...................

'Na en hier zat ik dus op school voordat ik naar het internaat ging' zegt Jayden als we voor een grote school staan waar nu niemand is, wat logisch is aangezien het weekend is. We hebben besloten om te kijken waar Jayden op school zat, ook om te kijken hoe de school eruit zag en ik moet zeggen dat het een mooie uitziende school is. Het is mooi betegelt net of het nieuw is met een mooi kleur steen. Verder is het omgeven met gras met hier en daar een paar picknickbankjes en een mooie fontein. Een grote boom staat ook midden in het gras en de school heeft veel ramen met een grote deur om naar binnen te gaan. We lopen verder en staan stil bij een klein cafeetje.

'Hier kwam ik altijd met mijn vrienden tijdens tussen uren en na school vaak' zegt Jayden lachend en wijst naar het café. We lopen naar binnen en gaan zitten. Ik zit tegenover Ollie en naast mij zit Brent. Jayden is even naar het toilet gegaan. 

Het internaatWhere stories live. Discover now