hoofdstuk 29

1.8K 39 7
                                    

Pov Jayden

Ik open rustig mijn ogen en kijk om me heen en bedenk me dan weer dat ik in de ziekenboeg lig vanwege het voorval van Miley en Melanie. Als ik opzij kijk zie ik een slapende Miley in mijn armen. Ik weet dat het een dag geleden is, maar ik heb dit gemist. Ik kijk om me heen opzoek naar een klok en zie dat het 7 uur is. Ik besluit Miley te laten liggen. Het was laat toen ze pas ging slapen bij mij. Ik doe het deken meer over ons heen en sluit mijn ogen weer. Als ik bijna in slaap val hoor ik een deur snel opengaan. En een diepe zucht van opluchting. Ik open mijn ogen en zie Brent staan leunend tegen de muur voor adem.

'Gaat het gast?' Vraag ik en kijk hem aan. Hij steekt zijn duim op en zucht even.

'Super' zegt hij en komt verder binnen. Ik voel Miley bewegen en met haar hoofd draaien. Ik sla mijn armen steviger over haar heen. Ik merk dat ze rustiger word en verder slaapt. Ik glimlach even en kijk haar aan.

'Gast Jayden het is Maandag dus ze moet naar school' zegt Brent. Ik kijk naar Miley en zie haar vredig slapen. Ik kijk naar Brent en kijk hem moeilijk aan. hij knikt en wijst naar haar. Ik zucht en draai me naar haar om.

'Miley wakker worden je moet naar school' zeg ik en kijk haar aan. ze beweegt wat en opent langzaam haar ogen. Als ze door heeft dat ze bij me in bed ligt kruipt ze naar achter. Ze kijkt de kamer rond en ziet Brent staan waardoor ze naar de hoek van de kamer kruipt en daar gaat zitten en kijkt ons bang aan.

'Miley' zegt Brent en loopt rustig naar haar toe. Haar ogen worden groot en ze begint sneller te ademen. Brent stopt met lopen en kijkt Miley hopeloos aan.

'Brent ik denk dat ze vandaag nog niet naar school kan gaan' zeg ik en kijk Brent en Miley allebei aan. Miley haar blik gaat naar mij en ik kijk haar geruststellend aan. Brent kijkt Miley aan en komt dan naar mij toe lopen.

'Ik ga naar school' zegt hij en geeft me een bro-hug. Hij kijkt nog 1 keer naar Miley en loopt dan de deur uit. Ik zucht en ga rechtop zitten maar trek een pijnlijk gezicht vanwege mijn hoofdpijn. Ik sta op en loop naar de deur en open die. Ik loop naar de balie en vraag om een paracetamol. Als ik hem heb gekregen loop ik terug naar de kamer. Als ik de deur open doe zie ik Miley op precies dezelfde plek  zitten. Ik zucht en loop naar het bed en ga er weer op liggen en staar naar het plafond en zucht.

'Miles waarom ben je bang voor mij en Brent' vraag ik en leg mijn handen op mijn buik en kijk nog steeds naar het plafond.

'Omdat' zegt ze en ik kijk haar aan. Ik zie dat ze het moeilijk vind om te zeggen en kijkt ook naar haar vingers.

'Ik gewoon bang ben voor dit, voor alles' zegt ze zacht en haar ogen haken in de mijne.

'Maar waarom voor ons wij willen je helpen' zeg ik zacht en kijk haar aan. Tranen stromen al over haar wangen. Ik slik de brok weg en kijk haar aan.

'Ik dacht ook van mijn vader dat hij mij nooit pijn zou doen toch deed hij dat, ik dacht ook dat Taylor mij geen pijn zou doen hij heeft het toch gedaan' zegt ze en haalt even diep adem.

'Wie zegt dat jullie dat ook niet gaan doen, of mensen die ik tegen kom. i i ik... weet het gewoon allemaal niet meer Jayden echt waar' zegt ze en begint dan hard te huilen. ik sta op uit het bed en loop op een rustig tempo naar Miley om haar niet af te schrikken en neem haar voorzichtig in mijn armen.

'Ik weet het niet meer Jayden, wat moet ik doen' zegt ze en kijkt me met traan ogen aan. Ik kijk haar moeilijk aan zucht en ik druk haar weer tegen mij aan. Ik weet niet hoe ik haar moet helpen op dit gebied. Ik denk dat het vanzelf beter word naarmate ze zich weer veilig voelt. Ik sta voorzichtig op en ga staan. Miley kijkt me bang aan als ik mijn hand uitsteek, maar als ze doorheeft dat ik niks doe pakt ze hem vast en staat ze op. Ik loop naar het bed en ga liggen, ze blijft staan en kijkt mij aan. Ik glimlach een beetje en pak haar hand en trek haar naar me toe. Ze kijkt wat angstig en de tranen lopen nog steeds over haar wangen. Ik trek nog een beetje en ze beland naast me op bed. Ik zet het hoofdeinde wat omhoog zodat je wat meer zit en trek Miley naast me. Ze heeft amper geslapen gister avond, omdat ze steeds wakker werd en vroeg wakker werd door Brent en mij.

Het internaatWhere stories live. Discover now