Hoofdstuk 39

620 14 2
                                    

Pov Jayden.

We lopen rustig en stil buiten rond en genieten van de rust. Miley loopt onder mijn arm en Olivier en Brent zijn met Snuf aan het kloten.

'Pak hem dan Snuf' zegt Olivier en wijst naar de tak die hij had weggegooid. Snuf kijkt hem moeilijk aan en Miley lacht even.

'Kom is Snuf' zegt ze en hurkt even neer en Snuf komt aan gerend. Miley pakt een tak en houd hem voor Snuf en ruikt er even aan. Miley gooit hem weg en Snuf blijft wachten.

'Pak hem maar Snuf' zegt ze en Snuf rent alsof zijn leven ervan afhangt. en komt niet veel later terug met de tak. 

'Goed gedaan maatje' zegt ze en pakt een koekje voor Snuf uit haar jaszak.

'Ga is zit' zegt ze en snuf gaat zitten. Miley steekt haar hand uit en Snuf legt zijn poot erop.

'Toppertje' zegt ze, geeft het koekje en aait hem even over zijn kopje heen.  Snuf eet hem op en rent weer vrolijk weg. Miley houdt zich sterkt maar zegt niet veel en kijkt mij niet veel aan. Ik vraag me af hoe het gaat deze paar dagen. Ik pak Miley der hand weer en geef een kus op de rug van haar hand. Ik kijk naar Miley der gezicht en zie een kleine glimlach en kijk naar de schade bij haar gezicht. Ze heeft een blauwe plek op haar jukbeen en een mooie rode plek op haar wang en kaak. Olivier en Brent zijn weer bezig met Snuf en Snuf rent vrolijk tussen de twee jongens. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het al wat laat wordt. 

'Jongens zullen we gaan, kunnen we nog wat doen thuis' zeg ik en ze draaien zich om en knikken. Snuf komt naar ons gerent en kijkt mij even aan. 

'hey jochie' zeg ik en hurk even neer en aai hem even en wacht tot Olivier en Brent terug zijn. Als ze er zijn rent Snuf weer weg en Olivier en Brent gaan er weer achteraan als twee gekken. Ik zucht even en pak Miley haar hand weer. 

'Wat wil je morgen gaan doen?' vraag ik om  een gesprek te beginnen.

'Weet niet' zegt ze zacht en kijkt voor zich uit.

'Zullen we anders even gewoon even de stad in gaan en wat gaan rond lopen met zijn viertjes?' Vraag ik hopend op een wat langer antwoord.

'Ja lijkt me leuk' zegt ze en ik glimlach even. We komen thuis aan en ik doe de deur open en laat iedereen binnen en doe hem dan weer op slot, omdat niemand meer naar buiten gaat. Ik doe mijn jas en schoenen uit en loop naar de keuken waar ik de rest aantref aan tafel. Ik kijk naar Miley en bedenk dat het verband verwisselt moet worden vanwege de infecties die ze kan oplopen. 

'Miley kan je even meekomen naar boven?' Vraag ik en kijk haar even aan. Ze kijkt even bedenkelijk maar knikt dan toch en staat op van de stoel en loopt achter mij aan naar boven. Ik loop naar mijn kamer en zie dat ze wat langzamer gaat lopen.

'Wat ben je van plan?' Vraagt ze en stopt midden in de hal met lopen en kijkt mij aan. Ik glimlach geruststellend. 

'Ik wil even je verband vervangen, vanwege kans op infecties' zeg ik en loop alvast de kamer in naar de badkamer voor de EHBO doos. Ze begon net minder bang voor mij en de jongens te worden en wat beter met haar lichamelijke toestand, kwam het slaap gebrek en de vermoeidheid. En nu kan ze weer helemaal opnieuw beginnen met alles door haar vader. Ik zucht even en pak de EHBO doos en loop mijn kamer in om Miley aan te treffen op mijn bed kijkend naar de paar foto's die er staan. Ik heb er veel met mijn zusje, een paar met mijn moeder er bij en een met mijn vader. Ik pak een stoel en zet die rustig voor haar neer en ga er op zitten. Ik leg de EHBO doos naast Miley neer, doe Miley haar trui omhoog en haal voorzichtig en rustig het verband ervan af. Ik kijk naar haar armen en zie dat het nog open ligt. 

'Ik haal even het bloed weg, het doet niet meer zo heel veel pijn als de eerste keer' zeg ik en pak uit de badkamer een washandje en een handdoek en loop weer terug. Ik haal voorzichtig het washandje erover heen en merk dat het makkelijker gaat dan de eerste keer zoals ik voorspelde. Als ik er klaar mee ben dep ik het droog met de handdoek en leg het op de grond naast mij neer. Ik kijk naar Miley en merk dat ze al de hele tijd geconcentreerd naar mijn handelingen heeft gekeken. Ik pak een gaasje en doe op de wond een ontsmettingsmiddel en leg het gaasje erover heen zodat het verband er niet in gaat zitten en vast blijft plakken. Daarna doe ik er nieuw verband om en zet het vast en doe daarna haar mouwen weer goed. Ik ruim de spullen op en kijk dan naar Miley die op mijn bed zit. 

Het internaatWhere stories live. Discover now