Jason Derulo

393 10 0
                                    

Születési név: Jason Joel Desrouleaux
Születési hely: Miami, Florida, Egyesült Államok
Foglalkozás: Énekes, dalszövegíró, táncos, színész
Eredeti hajszín: Fekete
Szemszín: Barna
Csillagjegy: Szűz

Kezdetek:

Jason Joel Desrouleax 1989. szeptember 21.-én Miamiban, az Amerikai Egyesült Államokban látta meg a napvilágot. A szülei Haitiról származnak. Eredeti vezetékneve Desrouleaux, de ezt könnyebb kimondhatóság érdekében, később megváltoztatta Derülóra/Deluróra. A szülei elváltak, ezáltal van egy féltestvére, Jeremih Felton. Ötéves kora óta szerepel színpadon, és mindössze 8 évesen megírta első dalát, a Crush on You-t. Gimnáziumi tanulmányait a Dillard Művészeti Gimnáziumban kezdte, majd New Yorkban, az Amerikai Zene és Dráma Akadémián fejezte be.  

Karrier:

Jason kezdetekben számos előadónak írt dalok, többek között Diddy-nek, Grant Goannak, Danity Kane-nek, Donnie Klangnak, Sean Kingstonnak, Cassie-nek, vagy éppen Lil Wayne-nek. A művészeti iskolák és színházi munkák, mint a Ragtime, ill. Smokey Joe's Cafe, után 2006-ban jelentkezett a Showtime at the Apollo  tehetségkutató műsorba, mint táncos és énekes, amit meg is nyert. Ezután J. R. Rotem zenei producer fedezte fel: aláíratott vele egy szerződést a Beluga Heights Recordsnál, illetve a Warner Bros. Recordsnál is.
2009. augusztus 4.-én Jason kiadta debütáló kislemezét, a Whatcha Say-t, mely producere J. R. Rotem volt, Fuego közreműködésével. Augusztus végén a dal az 54. helyen debütált a Billboard Hot 100-as listáján és novemberben felkúszott az első helyre. A dalhoz készült klip ugyanezen év szeptemberében debütált óriási sikert hozva, majd Jason elkezdett dolgozni debütáló albumán. Az album második kislemeze, az In My Head, december 8.-án jelent meg, és a 63.-helyes debütálással az 5.-en tetőzött a Billboard Hot 100-listán. A Jason Derülo nevet viselő debütáló albuma 2010. március 2.-án jelent meg. Először a Brit top 10 és az ír Albums Charts térképezte fel 2010. március elején. Az album promótálása céljából 6 hétig lépett fel, mint nyitó fellépő Lady Gaga The Monster Ball Tour nevezetű turnéján.
A harmadik kislemez 2010. április 26.-án jelent meg Ridin’ Solo címmel és a 9. helyig jutott a Billboard Hot 100-on. Derulo, Stat Quo and Young Buck társaságában, közreműködött Will Roush Turn It Up dalában. Valamint együttműködött Pixie Lott, brit énekesnővel, a Coming Home című számán, ami az énekesnő Turn It Up c. albumán kapott helyet. 

2011-ben egy duettet készített Demi Lovatóval, mely az énekesnő Unbroken c. albumán hallható és a Together címet viseli. Jason második stúdióalbuma, a Future History, 2011. szeptember 27.-én jelent meg, melyről az első kislemez, a Don’t Wanna Go Home, 2011 májusában debütált. A dal az Egyesült Királyságban az első helyen landolt, Ausztráliában pedig a top 5-ben. Jason tervei között szerepelt, hogy 2012 februárjában egy 8 állomásból álló turnéra indul az album promóciója érdekében az Egyesült Királyságban, ahol az egyik helyszín a Wembley Arena lett volna. Azonban január 3.-án, a Future History Tour-ra való próba során baleset érte: egy akrobatikus táncelem gyakorlása során fejre esett és súlyos csigolyatörést szenvedett. Ennek következtében Jason hónapokra kényszerpihenőre szorult merevítővel a nyakán, a turnét pedig törölték.
2012. március 28.-án az American Idolban jelentette be, hogy rajongónak lehetősége nyílik segíteni őt az Undefeated dala megírásában egy az American Idollal és a Coca Colával való együttműködés révén. A rajongók beküldhették saját szövegeiket, majd szavazhattak, hogy melyik tetszett nekik a legjobban. Május 5-én bejelentette, hogy felépülése utáni első fellépése az American Idol 11. évadjának döntőjében lesz, május 22.-én. 2012 augusztusában Kelly Rowland mellett táncbírói szerepet töltött be az első évadjával debütáló ausztrál Everybody Dance Now showban, ám a műsort a 4. adás után befejezték az alacsony nézettségi adatok miatt. 

2013. április 16-án Derulo kiadta a The Other Side c. kislemezét, melyet barátnőjéről, Jordin Sparksról írt. A dal nagy sikert aratott: július 4.-én elérte a 18. helyet a Billboard Hot 100-as listáján. Ezt követően kiderült, hogy harmadik albuma a Tattoos címet kapta, majd szeptember 24.-én meg is jelent. A második kislemez a 2 Chainz közreműködésével megszületett, nemzetközileg kiadott Talk Dirty volt. A dal a 3. helyen tetőzött a Billboard listáján, a hozzá készült klip pedig augusztusban látott napvilágot.
Július 22.-én kiderült, hogy nem csak Jordin működik közre az ő albumán, de fordítva is: a terv szerint Jordin visszatérő kislemeze a Jasonnal közösen készített duett, a Before It Breaks lett volna.
A következő megjelentetett dal a Marry Me volt, mely premierjére az On Air with Ryan Seacrest showban került sor, augusztus 26.-án. Ez volt a második nemzetközileg is kiadott kislemez. 6 hónappal az album „UK-megjelenése” után, Jason bejelentette, hogy a harmadik album USA-beli változa négy új dalt fog tartalmazni, illetve hetet a Tattoosról. Ez az album 2014. április 15.-én jelent meg Talk Darty néven.

2015 Január 22.-én jelentették be, hogy Jason lesz a So You Think You Can Dance 12. évadának egyik zsűritagja. Március 9.-én megjelent az új albumának első hivatalos dala, a Want to Want Me. Június 30.-án jelent meg az album második klipje, mely a Cheyenne című dalhoz készült, majd 2016 februárjában a Naked című dal és klip látott napvilágot. Közreműködött a brit lánybanda, a Little Mix egyik dalában, a Secret Love Songban. Június 29.-én bejelentette, hogy kiad egy albumot, amin az eddigi dalai közül a legjobbak fognak helyet kapni, a neve Platinum Hits lesz és július 29.-én fog megjelenni. 

Turnék:
Everything Is 4 Tour (2016)
Talk Dirty "US" Tour (2014)
Tattoos World Tour (2014)
Jason Derulo World Tour (2010-2011)
The E.N.D. World Tour (nyitófellépő) (2010)
The Monster Ball Tour (nyitófellépő) (2009-2010)

Sziasztok!  Köszönöm a lassan 50 megtekintést  😃😘 Ne felejtsetek el vote-olni és bátran kommenteljetek!  😃 Puszii

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sziasztok!  Köszönöm a lassan 50 megtekintést  😃😘 Ne felejtsetek el vote-olni és bátran kommenteljetek!  😃 Puszii

HírességekWhere stories live. Discover now