Martin Garrix

230 8 0
                                    


Születési név: Martijn Gerard Garritsen
Születési idő: 1996. május 14.
Születési hely: Amstelveen, Hollandia
Foglalkozás: DJ
Magasság: 178 cm
Eredeti hajszín: barna
Szemszín: zöld
Csillagjegy: Bika

Martin Garrix, eredeti nevén Martijn Gerard Garritsen 1996. május 14-én született a hollandiai Amstelveen városában. Egy fiatalabb testvére van, Laura Garritsen. Tanulmányait az Utrecht városában található Herman Brood Academy-n fejezte be, 2014-ben. 

Egészen kicsi korától kezdve érdeklődött a szakma iránt. 8 éves korában, 2004-ben döntötte el, hogy erre a pályára lép, mikor is alkalma nyílt példaképének, a szintén sikeres és ismert DJ-nek, Tiesto-nak megtekinteni fellépését, Athénban. Azóta a világ egyik legismertebb és legkeresettebb lemezlovasává vált, melyhez az áttörést a 2013 júniusában kiadott "Animals" című kislemezének sikere hozta meg.

KORAI ÉVEK:

Animals, egy új korszak kezdete (2012-2013)

Annak ellenére, hogy nyolc éves kora óta vágyott a DJ-k világába, 2012-ben tűnt fel először a zenei palettán BFAM című dalával, amiben Julian Jordan is közreműködött. Ennek köszönhetően egyre több és több előadó kereste fel őt együttműködés céljából, valamint Christina Aguilera Your Body című szerzeményének remixét is elkészíthette, mely nem mellesleg helyet kapott az énekesnő albumán is. Ugyanennek az évnek a végén szerződést kötött a Spinnin' Records kiadóval. A hőn áhított igazi áttörést azonban a 2013-as év hozta meg számára, mikor is júniusban debütált Animals című dala, amely hamar előretört a zenei ranglistákon. Mindezek mellett Martin volt a legfiatalabb, aki a Beatport lista első helyét magáénak tudhatta.

Innentől kezdve nem volt megállás, az egész világ megismerkedhetett a nevével.

A 2013-as év több szempontból is sikerekben gazdag volt számára, ugyanis még az év vége előtt kiadott egy kislemezt, a Wizardot, melyben Jay Hardwayjel működött együtt. A dal Hollandiában 17., míg Belgiumban az előkelő hatodik helyig jutott. Ugyanebben az évben jelent meg a Torrent, valamint elkezdte a a munkálatokat első EP lemezén is, amely az Animals megjelenése után több, mint egy évvel később, 2014. júliusában került a boltok polcaira Gold Skiers EP címen. Ugyancsak 2013-ban a Dj Magazine Top 100-as DJ-t felsorakoztató listáján újoncként a 40. helyig jutott. Egy évvel később őt választották a 4. legjobbnak. 2015-ben viszont már dobogós lett, ugyanis Dimitri Vegas & Like Mike és Hardwell után a 3. helyet tudhatja magáénak. 

Breakthrough (2014)

2014-ben Dillon Fracisszel elkészítette Set Me Free című szerzeményét, míg Dimitri Vegas és Like Mike a Tremor és a Project T remix változatánál dolgoztak együtt a fiatal tehetséggel. Ez utóbbi közreműködésük nem sokkal a megjelenés után a listák élére tört, többek között a Beatport Cart első helyére is felkerült. Emellett kiadta Helicopter, és Proxy című kislemezeit is. Előbbi két hétig birtokolta az első helyet a Beatport Top 100-as listáján. Proxy című dala, melyben Hardwell is közreműködött, saját weboldalán ingyenesen is letölthető volt rajongói számára. 

Ugyancsak ebben az évben megjelent Virus (How About Now) című slágere, valamint együtt dolgozott a szintén DJ Afrojack-kel a Turn Up The Speakers-ön, melyet először szintén közösen, az Ultra Music Festival keretei között mutattak be.

Új stílus és elválás a Spinnin' Records-tól (2015)

2015 sok szempontból változást hozott Martin életébe. Még az év elején elkezdett kísérletezgetni, és már meglévő stílusát alakítani, hogy egy teljesen új irányba fejlődhessen. Februárban 2 kislemeze is megjelent, mégpedig a Forbidden vices és az Usherrel közös Don't Look Down című dal. Előbbit, mint egy ajándékként jelentette meg, mikor is Facebook oldala elérte a 10 millió kedvelést. Az Usherrel közös szerzeményéhez két klip is elkészült Vevo csatornájára, sikerét pedig mutatja az is, hogy harmadik helyen nyitott US Billboard Dance Chart-on. A Forbidden Voices-hoz készült kisfilm eddig bejárt útját mutatja be, személyes felvételekkel és képekkel.

HírességekWhere stories live. Discover now