Hailee Steinfeld

401 15 0
                                    

Becenév: Hail
Születési idő: 1996. december 11
Születési hely: Tarzana, Amerikai Egyesült Államok
Foglalkozás: Színésznő, énekes
Magasság: 170 cm
Eredeti hajszín: Barna
Szemszín: Barna
Csillagjegy: Nyilas

Korai évek és család:

Hailee Steinfeld 1996. december 1.-jén született Tarzanaban, Los Angelesben, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja, Cheri belsőépítész, édesapja, Peter Steinfeld pedig személyi edzőként dolgozik. Van egy bátyja, Griffin, a nagybátyja pedig Jake Steinfeld, fitness edző. Hailee Agoura Hills-ben, később Thousand Oaks-ban, Kaliforniában nevelkedett és az Ascension Lutheran School, a Conejo Elementary, és a Colina Middle School diákja is volt, 2008-tól azonban magántanuló lett.

Karrier:

Hailee nyolc évesen kezdett színészkedni, kezdetben csak rövidfilmekben szerepelt, tapasztalatot szerezve ezzel. Talia Alden szerepét osztották rá a She's a Fox című díjnyertes rövidfilmben. Különböző reklámfilmekben és sorozatokban vendégszereplőként (pl. 2010-ben a Pótfater című sorozatban) is feltűnt a képernyőn.

2010-ben Mattie Ross-t alakította az A félszemű című filmben. A szerepre több, mint 15000 lány közül választották ki. Alakításáért 'Legjobb női mellékszereplő' kategóriában jelölték a 83. Akadémiai Díjátadón, melyet 2011. január 25.-én rendeztek meg. 2012-ben megkapta Júlia Capulet szerepét Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának új feldolgozásában, Carlo Carlei rendezésében. Szerelmét, Rómeót Douglas Booth alakítja. A filmet 2013 októberében mutatták be külföldön.

2013-as projektei közt szerepél meg Violet karaktere a Szerelemre hangszerelve című romantikus drámában, John Carney rendezésében. Megkapta Petra Arkanian szerepét Gavin Hood új sci-fi és kalandfilmjében, mely a Végjáték címet viseli. A filmet 2013 novemberében mutatták be. A Paramount Pictures nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Cat Patrick Forgotten - Úgyis elfelejtem című könyvének megfilmesítési jogait, melyben Hailee kapta meg a főszereplő lány, London Lane szerepét. 2014-ben a 3 nap a halálig című film egyik mellékszerepében, valamint a The Keeping Room című drámában láthattuk, utóbbiban Olivia Wilde oldalán.

2015-ben szerepet kapott a 10,000 Saints című filmben, egykori Végjáték-beli partnere, Asa Butterfield oldalán. A filmet 2015. január 23.-án mutatták be a Sundance Nemzetközi Filmfesztiválon. Eredetileg Haileet választották ki a 2015-ös For the Dogs című film főszerepére, de végül mégis Emma Robertsre cserélték. 2014 tavaszán Anne Frank szerepében narrálta a kislány életéről szóló kiállítást a Museum of Toleranceban. Októberben megkapta Hadley szerepét Jennifer E. Smith regénye, a Vajon ​létezik szerelem első látásra? adaptációjában. 2015 januárjában került bejelentésre, hogy főszerepet kapott Caren Lissner ifjúsági regénye, a Carrie Pilby filmes adaptációjában. Márciusban Hailee is felkerült azoknak a színészeknek a listájára, akik közreműködtek a When Marnie Was There című japán animációs film angol szinkronjában. A filmben Anna hangját kölcsönözte, míg a főszereplő Marniet Kiernan Shipka szólaltatta meg.

2015-ben megkapta Emily szerepét a Tökéletes hang 2. részében Anna Kendrick, Rebel Wilson, és Elizabeth Banks oldalán, utóbbi a film rendezője is volt. Miután szerepelt a filmben, egy New York Cityben tartott rendezvényen lehetősége nyílt elénekelni pár dalt a Republic Records képviselőjének, aki le is szerződtette. Májusban hozták nyilvánosságra a szerződést, valamint bejelentették, hogy Hailee első dalán dolgozik. Április végén főszerepet kapott Daniel Waters YA regénye, a Break My Heart 1000 Times adaptációjában, melyet Scott Speer rendez majd. Júliusban Shawn Mendesszel dolgozott együtt a fiatal énekes egyik dala, a Stitches akkusztikus változatán. Augusztusban jelent meg első önálló dala, a Love Myself, melyhez videóklipp is készült.

2015. november 13.-án jelent meg EP lemeze, mely rajongói beceneve után a Haiz címet kapta. Hailee ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, azért lett ez az album címe, mert "egy: így olyan érzés, mintha ők nevezték volna el, kettő: ez az ajándékom nekik". A lemez vegyes fogadtatásban részesült. 2016. február 27.-én jelent meg az album második single lemeze, a Rock Bottom című dalhoz, melyen a szám átdolgozott verziója is hallható a DNCE nevű funk pop banda közreműködésével. A Starving című single július 15.-én jelent meg, Zedd közreműködésével.

Már 2015 júniusában bejelentésre került, hogy a Tökéletes hang 3. részt is kap, melyben Hailee ismét visszatérhet Emily szerepében - a bemutató 2017-re várható. 2015 októberében a The Edge of Seventeen című futurisztikus filmet forgatta, melyben Nadine megformálója lesz. A film forgatókönyvét Kelly Fremon jegyzi, és Hailee olyan sztárok mellett játszik mint Blake Jenner, Woody Harrelson vagy Kyra Sedgwick. A film bemutatójára 2016. november 18.-án került sor az Egyesült Államokban.

2011 májusától a Miu Miu arca.

Sziasztok!  Ne felejtsetek el vote-olni és bátran kommenteljetek  😘

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sziasztok! Ne felejtsetek el vote-olni és bátran kommenteljetek 😘

HírességekWhere stories live. Discover now