Laura Pergolizzi

174 6 9
                                    

Születési név: Laura Pergolizzi

Becenév: Lp

Születési idő: 1981. március 18

Születési hely: Huntington, New York, Egyesült Államok

Foglalkozás: amerikai pop / rock énekes és dalszerző

Partner: Tamzin Brown

Magasság: 163 cm

Eredeti hajszín: sötétbarna

Szemszín: barna

Csillagjegy: Halak

Korai élet és karrier:

Laura Pergolizzi egy amerikai énekes és dalszerző. Négy albumot és egy EP-t adott ki. Írt dalokat, mint dalszerző, Cher Lloyd , Rihanna, Backstreet Boys, Leona Lewis és Christina Aguilera-nak.   

Pergolizzi olasz származású, nagyapja Nápolyból és Palermo-ból származik. LP New Yorkba költözött a New York-i Huntington Station-ból, és akkoriban változtatta meg nevét "LP" -re. David Lowery a Cracker-ből látta LP-t, és szerepelt a "Cinderella" -on, a zenekar 1998-as albumán, Gentleman's Blues című dalában. Lowery követte LP debütáló albumát, a Heart-Shaped Scar-t, amelyet 2001-ben adtak ki a Koch Recordson keresztül.

LP második albuma, a Suburban Sprawl & Alcohol 2004 júniusában jelent meg a Lightswitch Records-on keresztül. Nyilvánvalóan együtt dolgozott Linda Perry dalszerzővel és zeneszerzővel. Azonban a nagyszabású turné ellenére a zenei kritikusok felszabadításának és pozitív véleményének támogatása ellenére az albumnak nem sikerült széles körű elismerést elérnie.

2006-2010:

2006-ban LP megjelent a dél-délnyugati zenei konferencián, és állítólag váltott egy nagy zenei ajánlat között, amelyet végül L. A. Reid megírt az Island Def Jam Zenei Csoportnak ami az Universal Music Group tagja. Azonban a művészi eltérések miatt LP elhagyta a szerződést. 2007-ben a Sobe Entertainment-nél szerződtettet, egy független lemezkiadónal,azokkal a számokkal amit meg a főbb lemezen írt. "Love Will Keep You Up All Night", az egyik dal, amelyet az Island Def Jam Music Group-ban írtak Billy Mann-nel, 2007 végén jelent meg a Backstreet Boys album Unbreakable című albumán. LP írta és előadta a "Wasted" című dalát, a Suburban Sprawl & Alcohol című albumáról, amely a The N nevű, ma TeenNick néven ismert The N of Nowhere című televíziós műsor főzenéje. Az MTV The Hills szintén LP dalát tartalmazta "Damage Is Done" 2010 közepén, és az iTunes-on megjelent.

2009-ben LP elkezdett dalokat írni más művészeknek, köztük több olyan dalt is, amely Heidi Montag albumáról, a Superficial (Warner Music) albumról készült. LP megírta a "More is More" -t, valamint albumok zenéit, a Twisted, a Hey Boy és a Love It vagy Leave It című albumoknak. Szintén más dalokat írt Montagnak, például Cathy Dennis írta a "Look How I Doin", "I Do This" és "Who's That Girl" című együttes írást. LP dalt írt Alexander Kronlunddal, a "Standing Where You Left Me" -t, amely megjelent Erik Hassle debütáló brit albumában, a Pieces (Roxy / EMI / Universal) című albumon. LP 2010-ben Los Angelesbe költözött.

2011-2012:

2010 augusztusában bejelentette LP, hogy aláírt egy szerződést a RedOne lemezkiadóval. LP  első nagy áttörése, mikor megírta Rihanna dalát, a "Cheers (Drink to That)" címet viselő ötödik stúdióalbumát, a Loud címmel, amely 2010. november 12.-én jelent meg a Def Jam felvételeken. Az MTV News 2010-es interjújában Rihanna azt mondta: "Szeretem azt a dalt (" Cheers "), ez az egyik kedvenc dalom az albumon, aminél azt érzi, mintha ünnepelne, hogy menjenek el és igyanak egy italt ... az emberek nem várhatják meg a hétvégét. " LP folytatta a dalszövegírást, miközben Christina Aguilera előadásában együtt írták a" Beautiful People "-t. A dal szerepelt a Burlesque: Original Motion Picture Soundtrack albumon, amely 2010. november 22.-én jelent meg az RCA Records-on keresztül.

2011 júniusában LP írta a "Afraid to Sleep" -ot, amelyet az NBC The Voice finalistája adott elő, Vicci Martinez és elérte a # 10-et az iTunes Top Singles Chart-ban. 2011 szeptemberében LP szerződést kötött a Warner Bros Records-ral. Röviddel azután, hogy a "Into the Wild", amelyet LP írt és előadott, a Citibank nemzeti televíziós reklámkampányban kiemelkedően használták. 2012 áprilisában megjelent az első kiadó albuma, az Into the Wild: Live at EastWest Studios, egy öt dalos élő kiterjesztett játék, és széles körben elindult, köztük olyan fesztiválok, mint az SXSW, a Bonnaroo, a Lollapalooza, a Bumbershoot, a Tropfest valamint a Tokió Sonic Boom és a londoni Hyde Park. 2012-ben lett az első női Martin Guitar nagykövete.

2013 - jelen:

2012 májusában LP a Vogue magazin művészeként szerepelt. A következő két év alatt befejezte albumának felvételét, amelybe Billy Steinberg, Isabella "Machine" Summers, Josh Alexander, Claude Kelly, Justyn Pilbrow, Carl Ryden és Rob Kleiner együttműködtek. Az albumot Rob Cavallo, a Warner Bros Records elnöke és producere készítette. 2014. április 1.-jén jelentették be, hogy LP harmadik teljes hosszúságú stúdióalbuma a Forever for Now címet kapta, és 2014. június 3.-án adták ki. Az albumot a "Night Like This" támogatta. Az album után egy második dal jelent meg, a"Someday" 2014 júniusában Kanadában. 2014. szeptember 16.-án a "Tokyo Sunrise" zenei videója hivatalosan megjelent a Time magazin honlapján.

2015 szeptemberében kiadták a "Muddy Waters" című dalt,amely az első dal volt LP következő negyedik stúdióalbumán. 2016 júniusában ez a dal szerepelt az erőszakos és érzelmileg feltöltött záró jelenetben a Netflix eredeti sorozatában, az Orange Is The New Black-ban. Novemberben megjelent a "Lost on You" című második kislemez is, míg LP a No Vacancy klubban tartózkodott. Mindkét dal a Mike Del Rio-val való együttműködéstől származik. A Death Valley nevű EP megjelent 2016. június 17.-én.

David Baerwald "Hi Ho Nobody Home" című számát a Mr. Mercedes egy epizódában használták fel. 2018-ban a Netflix eredeti sorozatának 5. epizódjában (második szezon) a "Back Where I Belong" című dala szerepelt.

LP duetteket csinált Mylène Farmerrel az egyik a N'oublie Pas, melyet június 22.-én adtak ki. Rögtön az 1. helyen állt a francia iTunes chart-on a kiadás után. A második a Farmer's Désobéissance című stúdióalbuma.

 A második a Farmer's Désobéissance című stúdióalbuma

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Sziasztok! Ezt a részt bisu444 ajánlotta. Innen is köszönöm neki :) 

HírességekKde žijí příběhy. Začni objevovat