Niall Horan (One direction 4.)

230 10 2
                                    

Születési név: Niall James Horan

Becenév: Nialler

Születési idő: 1993. szeptember 13

Születési hely: Mullingar, Írország

Foglalkozás: Énekes, gitáros

Családi állapot: Nőtlen

Magasság: 172 cm

Eredeti hajszín: Barna

Szemszín: Kék

Csillagjegy: Szűz

KORAI ÉVEK 

Niall James Horan 1993. szeptember 13-án született Mullingarban, County Westmeath megyében, Írországban, a St. Luke's Hospitalban. Édesanyja Maura Gallagher és Bobby Horan második gyermekeként. Van egy bátyja Greg, aki nála 6 évvel idősebb. Az anyukája háztartásbeli, az apukája pedig hentes. A szülei 1998-ban elváltak, amikor Niall csak 5 éves volt. Niall és Greg sokáig ingóztak a szüleik között, de végül az apjukkal maradtak.

Niall Coláiste Mhuire nevű iskolába járt, ami egy keresztény építmény. Niall egy interjúban elmondta, hogy soha nem volt éltanuló, a tanárai mindig azt írták az ellenőrzőjébe, hogy több szorgalomra lenne szüksége, ami persze soha nem valósult meg. Énekelt egy kórusban, illetve egy színdarabban ő játszotta az Oliver nevű darab főszerepét. Bár az igazgató azt mondta, hogy Niall-t nagyon szerették a suliban, és nem volt rossz gyerek, ennek ellenére Niall-t egyszer három napig felfüggesztették. A miérttel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy »Túl sokat beszélek«.

Az anyukája nem sokkal a válás után újraházasodott, így Chris Gallagher lett Niall nevelő apja. Niall elmondta, hogy szerinte a hírnév közölebb hozta őket egymáshoz a nevelőapjával és a bátyjával, de még így sincs fantasztikus kapcsolata Chrisszel. Gyakran találkozott a nagymamájával és az unokatestvéreivel. Még Ausztráliában is élnek unokatestvérei.

Niall 12 éves volt mikor elkezdte festeni a haját, és körübelül ekkor kezdett el gitározni.

X FACTOR 

Niall a brit X Factor 7. szériájába jelentkezett, 2010-ben. A dublini válogatóra a családjával ment és a So Sicket énekelte Ne-Yo-tól. Mivel a 4. zsűritag Dannii Minouge épp a nemrég született kisgyermekével volt, helyettes zsűrit kellett keresni, aki nem más lett, mint Katy Perry. A közönséget már akkor elbűvölte a fiú, mikor belépett. A dal eléneklése után a közönség még jobban tombolt. A zsűritagoknak is tetszett a produkció, de Cheryl Cole mégis nemmel szavazott, mivel úgy gondolta, hogy túl fiatal. A döntés Katy-n állt, aki igennel szavazott, de figyelmeztette a fiút, hogy ne hozzon rá szégyent.

A "tábor" nevű fordulóban Niall sikeresen vette az akadályokat, de ez nem volt elég: a fiúnak megmondták, hogy nincs szóló karrier. Végül Nicole Scherzinger kezdeményezésére a mentorok úgy döntöttek, összerakják őt négy másik versenyzővel: Zayn Malikkel, Harry Stylesszal Louis Tomlinsonnal és a tehetségkutatóban már másodjára próbálkozó Liam Payne-nel. Így alakult meg a ma már világszerte ismert és sokat emlegetett fiúbanda, a One Direction, akiket a közönség párbajozás nélkül egészen a dobogó 3. fokáig repített. A bandanevet még maga Harry találta ki, mondván, eddig nem is ismerték egymást, most mégis 'Egy irányba ' haladnak az életükben. 2010. december 12-én, a finálé előtt a Torn című számot énekelték, de a döntőbe már nem sikerült bejutniuk. A második helyet egyébként Rebecca Ferguson szerezte meg, a versenyt Matt Cardle nyerte. Azt viszont bátran lehet állítani, hogy a hármas fogatból a csapat vitte a legtöbbre.

A tehetségkutató lezajlása után a One Direction és még további 9 helyezett részt vett az X-faktor hivatalos turnéjában, ami angol és ír városokat érintett. A koncertsorozat 2011 februárjától áprilisig tartott.

HírességekWhere stories live. Discover now