Bruno Mars

323 10 0
                                    

Születési név: Peter Gene Hernández
Becenév: Mars
Születési idő: 1985. október 8
Születési hely: Honolulu, Hawaii, USA
Foglalkozás: énekes, dalszövegíró, producer
Családi állapot: nőtlen
Magasság: 165 cm
Eredeti hajszín: fekete
Szemszín: barna
Csillagjegy: mérleg

Élete:

Peter Gene Hernandez 1985.október 8.-án született Honolulu-ban.Édesapja Peter Hernandez,édesanyja Bernadette "Bernie" Pedro Bayot (elhunyt 2013.június 1.-jén).Öt testvére van.2003-ban érettségizett a President Theodore Roosevelt középiskolában majd Los Angelesbe költözött ,hogy beindítsa zenei karrierjét.

Karrier:

1992-ben megkapta első szerepét a Nászút Las Vegas-ban ahol a fiatal Elvis-t alakította.Majd rá tíz évre, 2002-ben pedig Michael Jackson-t alakította a Legends in Convers showban.Miután felvette a Bruno Mars nevet, 2004-ben szerződést kötött a Motown Records kiadóval, ami nem tűnt eredményesnek. Azonban 2006-ban megismerkedett Philip Lawrence-nel,aki bemutatta neki későbbi menedzserét Aaron Bay-Schuck-ot.Miután Aaron hallotta, hogy a tehetséges énekes milyen jól játszik gitáron azonnal leakarta őt szerződtetni,azonban az Atlantic Records szerződése még három évig tartott.Mielőtt végleg elindult volna karrierje, már zenei producer volt és olyan híres előadóknak írt dalokat mint például Adam Levine,Flo Ride vagy Alexandra Burke, de társszerzője volt a nagy sikerű Sugababes Get Sexy című dalának.Első közreműködése a Far East Movement második stúdióalbumának a 3D számában volt, majd 2009-ben Jaeson Ma debütáló számában a Love-ban.

Ismeretséget a Billionaire száma hozta meg számára és a Nothin' On You, mindkét szám a toplisták élén landolt.Nem sokkal ezután ki is adta első EP-jét a Better If You Don't Understand-et ami 2010. május 11.-én jelent meg.Pár hónappal később megjelent első debütáló albuma a Doo-Whops & Hooligans címen, 2010. október 5.-én, amiről a kiritkusok csak jókat tudtak mondani.Albumról legelőször a Just The Way You Are számához készített videoklipet, ami egyből fel is került a Billboars Hot 100-as listájára.Következő kislemeze a Grenade volt ami szintén nagy sikereket ért el.

Második stúdióalbumát 2012. december 11.-én adta ki Unorthodox Jukebox címen.2012-október 1.-jén megjelent első kislemeze a Locked Out of Heaven, ami elérte a Billboard Hot 100-nak az első helyét.Szintén első helyezést ért el a When is Was Your Man című kislemeze.2013-ban még három dalához forgatott videoklipet, a Treasure-hoz,Gorilla-hoz illetve a Young Girls-hez.2014-ben közreműködött Mark Ronson Uptown Funk című számban, ahol számos orszában eljutott a slágerek első helyére.Jelenleg most a harmadik stúdióalbumán dolgozik.

2016-ban fellépett a 50. Super Bowl-on.Még ebben az év novemberében kiadta legújabb szerzeményét, a 24K Magic-ot, amihez nagyon hangulatos kis videót is forgatott.Harmadik stúdió albuma 2016. november 18.-án jelent meg 24K Magic címmel, az albumon összesen 9 szám található.

Érdekességek:

Zenéjére leginkább Elvis Presley,Michael Jackson, Prince,Police,Led Zeppelin,Bob Marley,Beatles és Little Richard volt hatással. 2010-ben kokainbirtoklásért elkapták,azonban börtönbe nem kellett vonulnia. 

Sziasztok!  Nagyon szépen köszönöm a 101 megtekintést és a 29 vote-ot imádlak titeket  😘❤❤Amikor elkezdtem nem gondoltam volna hogy 13 nap alatt több mint 100 megtekintés lesz és 29 vote, mondtam már hogy imádlak titeket? 😘😘❤❤ 2 nap és hozom a ...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Sziasztok!  Nagyon szépen köszönöm a 101 megtekintést és a 29 vote-ot imádlak titeket  😘❤❤
Amikor elkezdtem nem gondoltam volna hogy 13 nap alatt több mint 100 megtekintés lesz és 29 vote, mondtam már hogy imádlak titeket? 😘😘❤❤ 2 nap és hozom a kövi részt addigis puszi  😘

HírességekWhere stories live. Discover now