Zayn Malik (One Direction 5.)

203 9 0
                                    

Születési név: Zain Javadd Malik Becenév: Zayn, Zaynie
Születési idő: 1993. január 12.
Születési hely: Bradford, Egyesült Királyság
Foglalkozás: énekes
Családi állapot: nőtlen
Partner: Gigi Hadid
Magasság: 175 cm
Eredeti hajszín: sötét barna
Szemszín: barna
Csillagjegy: Bak

KEZDETEK, TANULMÁNYOK, CSALÁDJA:

Zain Javadd Malik 1993. január 12-én látta meg a napvilágot Bradford városában, West Yorkshire-ben, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Yaser Malik brit-pakisztáni származású, míg édesanyja, Tricia Brannan Malik angol és ír felmenőkkel büszkélkedhet, aki bár katolikusként nevelkedett, házasság útján iszlám vallásúvá vált. Zaynnek egy nővére van, Doniya, aki pszichológiát tanul jelenleg is az egyetemen, illetve két húga, Waliyha aki nála 5 évvel fiatalabb, és Safaa aki pedig 9 évvel.

Zayn East Bowlingban nőtt fel, Bradford városközpontjától délre. A Lower Fields általános iskolában kezdte meg tanulmányait, majd Tong gimnáziumban tanult tovább, miután iskolát váltott. Érdekesség, hogy Zayn azért váltott iskolát, mert előző helyén származása miatt bántalmazták, majd egy verekedés miatt kirúgták. A fiatal fiút mindig is érdekelték a művészetek, szabadidejében szeretett rajzolni, és énekelni, illetve számos iskolai produkcióban megcsillogtatta tehetségét. 15 és 17 éves korában boxolni is tanult. Eredetileg a középiskola befejeztével Zayn irodalomból szeretett volna diplomát szerezni, azonban inkább a zenei karriert választotta. 

ONE DIRECTION:

A One Direction megalakulása, X-faktor:

2010. elején az ekkor mindössze 17 éves Zayn Manchesterben jelentkezett a brit X-Faktor hatodik évadába. A meghallgatáson Mariótól adta elő a "Let Me Love You" című slágert, Nicole Scherzinger, Simon Cowell, Cheryl Cole és Louis Walsh előtt. A dallal Zayn továbbjutott a következő fordulóba, azonban a döntőbe kerülés előtt kiesett volna a mezőnyből, ám de Nicole és Simon négy másik fiatal tehetséggel - Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson és Niall Horan - egy csapatba tette, így formálódott meg a One Direction. A banda nevét Harry Styles adta, miután mind az öt fiúnak egy közös célja volt: megnyerni a tehetségkutatót. A fiúk hamar nagy népszerűségre tettek szert az Egyesült Királyságban. A döntőben a "Forever Young" című slágerrel léptek a közönség elé, és bár csak a harmadik helyen végeztek, ők maguk nemzetközileg ismertekké váltak csakhamar.

A műsor befejeztével Simon Cowell segítségével a fiúbanda egy 2 millió fontos lemezszerződést kötött a Syco Records kiadóval, így nemsokkal ezután el is kezdődhettek a munkálatok debütáló albumukhoz. Szintén a tehetségkutató befejeztével kiadták első könyvüket, a One Direction: Forever Young c. kötetet, mely a The Sunday Times bestseller listájára is felkerült. A fiúk természetesen az X-Factor Live Tour nevezetű turnéján is részt vettek, melynek keretein belül 500 ezer ember előtt léptek fel minden nap az Egyesült Királyság szinte összes városában. 

2011 – UP ALL NIGHT:

Szeptemberben megjelent a debütáló kislemezük, a What Makes You Beautiful, ami a Sony Music történelmében legtöbbet előrendelt dala lett. A globális sikernek örvendő dalt kettő további követte, a Gotta Be You és a One Thing, amik mind a toplisták élére küzdötték fel magukat. Ezzel elkezdődött a One Direction-láz, ami a mai napig dübörög a világon.Az Up All Night 2012 elején jelent meg globálisan, aminek eladásával nemcsak No1 helyezést értek el, hanem a Guinness Rekordok könyvébe is. Az albummal elindultak első, önálló turnéjukra is, az Up All Night Tourra, 2011 decemberében. érdekesség, hogy előzőleg a Big Time Rush előzenekaraként léptek fel, azonban egy idő után több volt a One Direction fan a koncerteken, mint a Big Time Rush.

HírességekWhere stories live. Discover now