Dua Lipa

228 5 0
                                    


Születési név: Dua Lipa
Születési idő: 1995. augusztus 22.
Születési hely: London, Anglia
Foglalkozás: énekesnő, modell
Családi állapot: hajadon
Magasság: 173 cm
Eredeti hajszín: barna
Szemszín: barna
Csillagjegy: Oroszlán

Kezdetek:

Dua Lipa 1995. augusztus 22-én látta meg a napvilágot Londonban, Angliában. Szülei albán származásúak Kosovoból, a 90-es években hagyták el Pristinát. A Sylvia Young Színházi Iskolában tanult, majd Kosovoba költözött a családjával 2008-ban. Édesapja, Dukagjin Lipa rock énekes. 14 éves korában kezdett el feldolgozásokat posztolni Youtube csatornájára. 16 évesen visszaköltözött Londonba azzal a céllal, hogy énekesnő lesz. Nem sokkal később modellként kezdett el dolgozni.

Karrier:

2015-ben a Warner Bros. Records lemezkiadónál kezdett el dolgozni lemezén. Augusztusban kiadta első kislemezét, a New Love-ot. A második kislemez októberben jelent meg Be the One néven. Ez az egyetlen dal, amit nem ő írt a lemezről, de ennek ellenére nagyon szereti. A dal nagy sikereket ért el Európában, az 1. helyre ugrott Belgiumban, Szlovákiában és Lengyelországban, másik 11 országban pedig a Top 10-ben volt. Ausztráliában és Új-Zélandon is nagy sikereket ért el. Dua "dark pop" -ként jellemezte zenei stílusát. Első turnéja 2016 januárjában indult, az Egyesült Királyságot és Európát érintve és végül novemberben ért véget.

2016. február 18-án megjelent a harmadik kislemez, a Last Dance, ezt pedig a Hotter than Hell követte május 6-án. A Hotter than Hell már világszerte nagy sikereket ért el, főleg az Egyesült Királyságban, ahol a 15. helyre ugrott. Augusztus 26-án az ötödik, és egyben utolsó kislemezt is kiadta az albumról Blow Your Mind (Mwah) néven. Ezzel a dallal sikerült elsőként felkerülnie a Billboard Hot 100-as listára, a 72. helyen debütált. Más országokban, köztünk hazánkban is Top 20-as sléger lett, az Egyesült Királyságban pedig 30., ezzel ez lett a második legsikeresebb dala ott. Novemberben Sean Paul megjelentette a No Lie című dalt, Dua közreműködésével. Decemberben a The Fader magazin készített róla egy dokumentumfilmet, a See in Blue-t. 2017. januárjában Martin Garrixszel dolgozott együtt, és kiadták a Scared to Be Lonely-t.

Dua Lipa névre keresztelt albuma 2017. június 2-án jelent meg. Július 21-én megjelent az album hetedik kislemeze a New Rules. A dal meghódította a slágerlistákat, és az 1. helyre került az Egyesült Királyságban. Dua az egyetlen női szólóelőadó, akinek sikerült ezt elérni Adele Hello című szerzeménye óta, 2015. novemberében. Októberben útnak indul a The Self-Titled Tour keretében. 2018-ban Bruno Mars előzenekara lesz a 24K Magic világkörüli turnéjának óceániai állomásain. 

Sziasztok! Irjatok ti is nyugodtan hirességeket, hogy bírjátok a sulit? 😲😂😇😘

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sziasztok! Irjatok ti is nyugodtan hirességeket, hogy bírjátok a sulit? 😲😂😇😘

HírességekWhere stories live. Discover now