Harry Styles (One Direction 2.)

343 17 2
                                    

Születési név: Harry Edward Styles
Becenév: Hazza, H.
Születési idő: 1994. február 01.
Születési hely: Redditch, Anglia
Foglalkozás: énekes, dalszerző, színész
Családi állapot: nőtlen
Magasság: 185 cm
Eredeti hajszín: barna
Szemszín: zöld
Csillagjegy: Vízöntő

KORAI ÉVEK

Harry Edward Styles 1994. február 1-jén született Redditch-ben, Angliában. Styles Holmes Chapelben nevelkedett és töltötte fiatalkorát, Chesire megyében az Egyesült Királyságban. Édesanyja Anne Cox, édesapja Des Styles, van egy nővére Gemma Styles. Amikor Harry 7 éves volt, szülei elváltak, ám ezután édesanyja újra férjhez ment. A válás kimondása után Harryt és Gemmát édesanyjánál helyezték el, így az egész család elköltözött Chesire vidékjeire. Nem sokkal ezután, amikor Harry már 12 éves volt, a család visszaköltözött Holmes Chapelbe.

A Homles Chapel Comprehensive iskolának volt a tanulója. 16 évesen szerezte meg első állását a W. Mandeville-i cukrászdában. Iskolai tanulmányai alatt ismerkedett össze Nick Cloughhal, Haydn Morisszal és Will Sweeney-vel, akikkel közösen megalapították a White Eskimo elnevezésű zenekart. Harry itt kezdett el először énekelni. A zenekarral egyszer jelentkeztek a »Bandák csatája« elnevezésű helyi versenybe, ahol rajtuk kívül számos fiatal tehetség mutatta be mit tud. A fődíjat ők vihették haza, ugyanis megnyerték a megmérettetést.

Tanárai szerint beszédes gyerek volt, amolyan „osztály-bohóca”. Rendkívül népszerű volt, sportokban jeleskedett, azonban tanulmányaiban segítségre szorult, ezért nővére, Gemma korrepetálta. Testvére szerint már egészen pici korától kezdve vonzotta a tekinteteket, és imádta produkálni magát, hogy másokat megmosolyogtathasson.

A divat már tiniként fontos volt számára népszerűsége végett, így fizetését a ruhatára frissítésére költötte, és többek között ezért vállalt hajnali munkákat: mint a pékség takarítása, vagy újságkihordás. Styles az éneklés terén mindig szégyenlős volt, így családja nem igazán volt tisztában tehetségével.

X-FAKTOR

A 2010-ben, az immáron hetedik alkalommal megindult, X-Faktorba jelentkezett Harry Styles, mint szólóénekes. Az első meghallgatásán Stevie Wonder – Isn’t she lovely? című dalát adta elő, ezzel a dallal pedig két igent kapott, így tovább jutott a második fordulóba. A második fordulóban már nem volt elég a Michael Jacksontól előadott Man In The Mirror dala. A zsűrik házánál Nicole Scherzinger - énekesnő, vendégzsűritag - azt javasolta az öt fiúnak (Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik és Louis Tomlinson), hogy alkossanak egy fiúbandát, mert ugyan tehetségesek, de sikert külön-külön nem fognak elérni. Ennek hatására a fiúk két hetet kaptak arra hogy összeszokjanak, ezalatt pedig összebarátkoztak, és megismerték egymást, ezután már együtt el is kezdtek gyakorolni.

Mivel a zenekarnak nevet is kellett adni, Harry a One Directionnel állt elő, hiszen ugyan eddig nem ismerték egymást de egy irányba tartanak, az énekesi pályán. Simon Cowell-nek, a mentoruknak tetszett az ötlet, szintúgy a négy másik fiúnak, így lett a banda neve One Direction. Az első dal amit feldolgoztak akusztikus formában az a Torn volt, Natalie Imbrugaliától.

Simon két banda között örlődött, végül a szívére hallgatott, s a One Directiont vitte tovább a top 3-ba az élő show-ba, ahol a Viva la Vida dallal mutatkoztak be. Louis Walsh már itt elmondta, biztos abban, hogy ők lesznek a következő nagy fiúbanda.

Siker, a banda benne volt a legjobb háromban: Niall Horan, Zayn Malik, Louis Tomlinson, Liam Payne és Harry Styles.

A fiúk egyre nagyobb sikereket kezdtek elérni, és egyre több rajongójuk lett. Számos tehetséget hagytak a hátük mögött a műsor során, ám a népszerűségük nem volt elég a győzelemhez hiszen csak a harmadik helyen végeztek, bár ez is elég volt számukra.

HírességekWhere stories live. Discover now