Charlie Puth

307 15 5
                                    

Születési név: Charles Otto Puth Jr.

Becenév: Charlie, Charl

Születési idő: 1991. december 2.

Születési hely: Rumson, New Jersey, Egyesült Államok

Foglalkozás: énekes, dalszövegíró

Családi állapot: nőtlen

Magasság: 172 cm

Eredeti hajszín: barna

Szemszín: zöldesbarna

Csillagjegy: Nyilas

KEZDETEK:

Charles Otto "Charlie" Puth Jr. néven látta meg a napvilágot 1991. december 2.-án Rumson-ban. Amerikai énekes és dalszerző. Édesapja német, édesanyja zsidó. Két testvére van: egy bátyja, Stephen és egy nővére, Mikaela. 2010-ben szerezte meg az érettségijét, mégpedig a Rumson-Fair Haven Regional High School-ban. Ezt követően zenét tanult a Berklee College of Music nevű iskolában, ahol 2013-ban végzett.

KARRIER:

2009 szeptemberében csatlakozott a YouTube-hoz és elkezdte megosztani a saját akusztikus zenéit. 2011 októberében Charlie szerződést kötött Ellen DeGeneressel. Ezek után több műsorban is szerepelt, ilyen például az Ellen DeGeneres Show.

Ezt követően leszerződött az Atlantic Records-al. Ezután számos dala jelent meg. 2015 februárjában kiadta a debütáló kislemezét, ami a Marvin Gaye címet kapta. Ezt Meghan Trainor-al énekelte fel.

Ezután Wiz Kahlifával dolgozott együtt a See You Again című dalon, ami a Furious 7 című film egyik betétdala lett. Nem sokkal ezután együtt dolgozott Lil Wayne-val, mégpedig a Slow Motion című dalon. 2015 májusában kiadta a debütáló EP-jét. 2016-ban bejelentette hogy új albumával a Nine Track Mind Tour-ra megy. Legújabb albumáról a One Call Away c. száma amerikában a 12., Anfliában 26. és Ausztráliában a 4. helyet foglalta a sláger listákon. Februárban 513,700 darabot adtak el. Ebben az évben leszerződött a Deutsch Music lemezkiadóhoz.

 DÍJAI:

2016: Billboard Music Awards - Top Rap Song

2016: Billboard Music Awards - Top Hot 100 Song

2016: Nickelodeon Kid's Choice Awards - Best Collaboration

2016: Critics' Choice Movie Awards - Best Song

2015: Hollywood Music in Media Awards Song - Feature Film

2015: Teen Choice Awards - Choice Music: Collaboration

2011: Pop Crush Music Awards - Best Cover Song

Sziasztok! Ez a rész rövidke lett sajnálom,  bátran kommentelj és vote-olj 😃😘puszi😘

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Sziasztok! Ez a rész rövidke lett sajnálom,  bátran kommentelj és vote-olj 😃😘puszi😘

HírességekWhere stories live. Discover now