Channing Tatum

162 4 0
                                    


Születési név: Channing Matthew Tatum
Becenév: Chan
Születési idő: 1980. április 26
Születési hely: Cullman, Amerikai Egyesült Államok
Foglalkozás: színész, producer, modell
Családi állapot: nős, 1 gyermek
Partner: Jenna Dewan
Magasság: 180 cm
Eredeti hajszín: barna
Szemszín: zöld
Csillagjegy: Bika

KEZDETEK:

Channing Matthew Tatum 1980. április 26-án született az alabamai Cullman-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Kay (született Faust) légitársaságnál, édesapja, Glenn Tatum pedig az építészetben dolgozik. Van egy testvére, Paige. Rendelkezik ír, francia, német és amerikai bennszülött felmenőkkel is. Amikor hat éves volt, a család Cullmanből Mississippibe költözött, így Channing a Mississippi folyó holtágai mellett nőtt fel, igazi vidéki környezetben.

Egy interjú során Channing elárultam hogy gyerekként figyelemhiányos rendellenességben, valamint diszlexiában szenvedett, ami megnehezítette számára, hogy jól teljesítsen az iskolában. Már fiatal évei alatt is nagyon atletikus volt, űzött sportjaihoz tartozott az európai és amerikai futball, a futás, kosarazás és a harcművészetek is; állítása szerint a "lányok voltak a legjobb szórakozás a suliban." Gyerekként wuzuquan kungfuzott a tizedik nagymester, Chee Kim Thong származási vonala alatt.

Channing tinikorának legtöbb évét Tampában töltötte és kezdetben a Gaither Középsikolába járt. Szülei azonban szerették volna őt jobb teljesítményre ösztönözni, így választhatott, hogy magániskolába, vagy katonai iskolába szeretne-e járni. Ő a Tampa Katolikus Középiskolát választotta, ahol 1998-ban érettségizett és a legatletikusabbnak szavazták meg. Ezután futball-ösztöndíjjal a Glenville Állami Egyetemre ment, de kiesett. Így hazatért és bármilyen munkát elvállalt.

A US Weekly jelentései szerint azokban az időkben Channing sztriptíztáncosnként dolgozott egy helyi éjszakai klubban, méghozzá "Chan Crawford" álnéven. 2010-ben egy ausztrál magazinnak Channing azt nyilatkozta, hogy szívesen készítene egy filmet a sztriptízes tapasztalatairól. (Ez 2012-ben a Magic Mike megjelenésével valóra is vált.) Később Miamiba költözött, ahol egy modellekkel foglalkozó tehetségkutató fedezte fel.

KARRIER:

Korai évek
2000-ben egy orlandoi meghallgatás után beválasztották táncosként Ricky Martin "She Bangs" című számának videóklipjébe. A munkáért 400 dollárt kapott. Tapasztalatait a divatiparban modellként kezdte, olyan neves márkáknak dolgozott, mint az Armani vagy az Abercombie & Fitch. 2000 novemberében vett részt először divatbemutatón a miamii Level Nightclubban, amikor egy barátja, Vincent De Paul megkérte, hogy lépjen fel vele. Ezután keresték fel először szerződési ajánlatokkal különböző cégek. 2002-től televíziós reklámokban is látható lett, olyan nemzetközi cégeknél, mint a Pepsi vagy a Mountain Dew. Ezután leszerződött a Page 305 nevű modellügynökséggel Miamiban, de csak akkor vált sikeressé, amikor Al David segítségével a Vouge magazinhoz került és olyan kampányokban tűnt fel, mint az Abercrombie & Fitch, a Nautica, a Dolce & Gabbana, az American Eagle Outfitters vagy az Emporio Armani. 2001 októberében felkerült a Tear Sheet magazin "50 Legszebb Arc" listájára. Szerződött még többek között a milánói Beatrice modellügynökséggel és a new york-i Ford Models-szel is.

Channing azt mondta, hogy modellkarrierje sokat segített neki az életében: "Az én és a családom életét is sokkal könnyebbé tette, mert sosem tudtam, hogy mit akarok csinálni, és most már többé nem kellett aggódniuk miattam. Képes voltam a világ felfedezésére és a felfedezés során rájöttem, hogy szeretem a művészetet, az írást, a színészkedést és mindazokat a dolgokat, amik számomra jelentéssel bírnak. Kaptam egy esélyt arra, hogy szórakozzak és világot lássak, és mindent láthassak odakint. Nem mindenki kap ilyen esélyt."

HírességekWhere stories live. Discover now