Sabrina Carpenter

175 9 1
                                    


Születési név: Sabrina Ann Lynn Carpenter
Becenév: Sa, Sabri
Születési idő: 1999. május 11.
Születési hely: Bucks County, Pennsylvania, USA
Foglalkozás: színésznő, énekesnő
Családi állapot: hajadon
Magasság: 152 cm
Eredeti hajszín: szőke
Szemszín: kék
Csillagjegy: Bika

ÉLETE:

Sabrina Ann Lynn Carpenter 1999. május 11-én született Lehigh Valleyben, Pennsylvania államban. Édesapja David, édesanyja Beth Carpenter. Két lánytestvére van, Shannon és Sarah, és egy féltestvére Cayla. Sabrina mellett Shannon és Sarah is jelen vannak a zenei pályán. Már 2 éves kora óta foglalkozik a tánccal. Részt vett egy óvodai tehetségkutatón, ahol elénekelte az I Enjoy Being a Girl című dalt. Miután a közönség állva tapsolta, úgy döntött a szórakoztatóiparban szeretne dolgozni. 4 éves korától jár énektanárhoz, ekkor kezdett zongorázni is, és 9 éves kora óta gitározik. Magántanuló volt. 2008. januárjában jelentkezett Miley Cyrus Are You a Star nevű versenyére, ahol több dalt kellett feltöltetni a versenyzőknek. A verseny majdnem 1 évig tartott, ahol Sabrina végül 3. helyezést ért el a több, mint 10.000 indulóból.

KARRIER:

2011-12: A kezdetek

Carpenter 2011-ben kapta ez első színészi szerepét, egy mellékszereplőt játszott az NBC drámasorozatában a Law & Order: Special Victims Unit-ban. Egy fiatal megerőszakoltat játszott, akit kikérdezett Detective Elliot Stabler(Christopher Meloni). Akkoriban élőben szerepelt egy kínai tévé állomáson, a Huan Broadcasting System-nél a Gold Mango Audience fesztivál miatt. Etta James-t alakította a "Something's Got a Hold on Me"-ben Christina Aquilera Burlesque filmbeli stílusában. Kevesebb mint két évvel később Carpenter elkönyvelhetett egy visszatérő szerepet a Fox The Goodwin Games sorozatában Young Chloe-ként, egy szokványos szerepet játszott a Disney Channel sorozatának, a Gulliver Quinn-nek a pilot epizódjában és az ABC csatorna The Unprofessional sorozatának pilot részében.

2013-15: Girl Meets World és Eyes Wide Open

2013-ban a fiatal Merrint testesítette meg a Horns című filmben. Carpenter énekelte a "Smile"-t a Disney Fairies: Faith, Trust and Pixie Dust című albumhoz, amit a Disney rádión adtak le. Az "All You Need" című száma a Sofia the First filmzenéjében szerepelt. 2013 januárjában Maya Hart-ot alakította a Disney Channel sorozatában a Girl Meets World-ben Rowan Blanchard mellett. A sorozat folytatása az ABC Boy Meets World sorozatának, amely 1993-tól 2000-ig tartott. 2014 március 14-én debütált a "Can't Blame A Girl For Trying" kislemeze, melynek premierje a Disney rádión lett leadva, és még aznap elérhető lett az iTunes-en is. A "Can't Blame A Girl For Trying" szám a bevezető szám a debütáló középlemezén, amely április 8.-án jelent meg és általánosságban jól fogadták. Carpenter Blanchard-al szerepelt a Girl Meets World főcímdalában a "Take On The World"-ben. Ő énekelte a "Stand Out" számot a Disney Channel How to Build a Better Boy című filmjéhez, amelynek első vetítése 2014 augusztus 15-én volt. 2014 július 20-án közreműködött a "Do You Want to Build a Snowman?" Disney Channel Circle of Stars-os átdolgozásában. 2015 januárjában bejelentették, hogy Carpenter és Sofia Carson szerepelnek a Disney Channel Further Adventures in Babysitting filmjében, amely az 1987-as Adventures in Babysitting filmen alapult. 2015. február 22-én bejelentette, hogy Eyes Wild Open lesz a címe a debütáló albumának, amely eredetileg április 21-én jelent volna meg, de a megjelenést áthelyezték április 14.-ére. Az album megjelenését megelőzően január 13-án megjelent a "We'll Be the Stars" című kislemeze. Még szintén 2015-ben megkapta a Radio Disney Music Award-ot a "Best Crush Song" kategóriában a "Can't Blame a Girl For Trying" számáért. 2015 decemberében a Psadena Playhouse filmjében, a Peter Pan and Tinker Bell: A Pirate's Christmas-ban alakította Wendy-t.

HírességekWhere stories live. Discover now