Paul Walker

396 24 2
                                    

Születési név: Paul William Walker
Élt: 1973.09.12- 2013.11.30
Születési hely: Glendale, California, USA
Foglalkozás: Színész
Családi állapot: Nőtlen, 1 gyermek
Magasság: 187 cm
Eredeti hajszín: sötétszőke
Szemszín: kék
Csillagjegy: szűz

Paul William Walker a kaliforniai Glendale-ben látta meg a napvilágot 1973. szeptember 12.-én Cheryl, és Paul William Walker 3.-ik legidősebb gyermekeként. A család még három gyermekkel bővült, ugyanis pár év múlva megszületett húga Ashlie, majd a két öccse Caleb, és Cody. Paulnak van még egy nővére Amie, aki édesapja előző kapcsolatából született.
Paul a Village Christian középiskola elvégzése után tengerbiológiát tanult a főiskolán. A tanulás mellett modellkedett is, és az így szerzett jövedelméből fedezte a tanulmányait.

Filmes karrier:

Paul karrierje igen korán elkezdődött, hiszen még kétéves sem volt, mikor 1975-ben a Pampers reklámjában szerepelt. Gyermekként számos reklámban, és televíziós sorozatban is feltűnt. Ilyen sorozat volt a Highway to Heaven (1985-86), és a Throb (1986-87), melynek 23 epizódjában szerepelt.
1988-ban az It's O.K. To Say No To Drugs című drogellenes propagandafilmben szerepelt, melyben a kábítószerek elutasítására ösztönzik a fiatalokat.
Első, komolyabb sikerét az Ökörikrek című vígjátékban aratta Phil Deedle szerepében 1998-ban. Ekkor már Hollywood is felfigyelt a magas, szőke, kékszemű srácra, és filmes karrierje kezdett komolyabban is beindulni. Szerepelt a Pleasentville-ben, a Prérifarkas blues-ban, és A csaj nem jár egyedül című tinivígjátékban, majd 2000-ben újra főszerepet játszhatott a Koponyákban Joshua Jackson mellett.

2001-ben újra főszerepet kapott a Kéjutazás című thrillerben a nagy áttörést azonban a Rob Cohen által rendezett Halálos iramban című autós akciófilm hozta meg számára, Pault pedig Brian O'Conner szerepe a sztárok közé emelte. A filmnek akkora sikere volt, hogy 2003-ban bemutatták a folytatását Halálosabb iramban címmel, melyben már kizárólagos főszereplőként állhatott a kamerák elé. Ezután sorra kapta a főszerepeket. 2003-ben az Idővonal című történelmi kaladfilmben játszott, amit 2004-ben a romantikus Karácsony követett.
2005-ben szintén főszerepet kapott A tenger vadjai című látványos thrillerben, melyet a Bahamákon forgattak, partnere pedig Jessica Alba volt.
2006-ban három filmjét is bemutatták a mozik. A Kutyahideg című kalandfilmet, melyet a még 2004-ben forgatott Halálos hajsza című brutális akciófilm követett, Wayne Kramer rendezésében. Októberben pedig A dicsőség zászlaja című, Clint Eastwood által dirigált háborús drámában tűnt fel Hank Hansen szerepében.
Paul szívesen vállalt független, alacsony költségvetésű produkciókban is szerepet. Ilyen volt a 2007-es BobbyZ második élete című akciófilm, melyben produceri feladatot is vállalt, vagy a 2008-as A Lazarus-terv című misztikus thriller.
2009-ben újra Brian O'Conner szerepébe bújhatott, ugyanis elkészült a sorozat következő darabja Halálos iram címmel.
2010-ben a Takers című akcióban szerepelt, melyet 2011-ben a Halálos iramban:Ötödik sebesség követett.
2012-ben nem jelent meg új filmje, viszont elvállalta az Air Racers 3D című dokumentumfilm narrátori szerepét.
2013-ban négy filmje is bemutatásra került. Az Hours című független dráma, melyben élete egyik legjobb alakítását nyújtotta a kétségbeesett, gyermekét életben tartani probáló, elkeseredett apa szerepében. A filmet legelőször a South by Southwest Filmfesztiválon mutatták be 2013 márciusában, a nagyközönség számára viszont csak decemberben vált elérhetővé a mozikban. A szívszorító dráma után a Pokoli futam című akciófilm következett, melyet Paul Dél-Afrikában forgatott még 2011-ben. Ezután a rajongók által nagyon várt Halálos iramban-széria következő darabját mutatták be, amit az Eszement zaci című vígjáték követett, melyben ismét Wayne Kramerrel dolgozhatott együtt.
2014 áprilisában mutatták be utolsó, befejezett filmjét, a Veszélyzónát. Ez a film a B13: A bűnös negyed című nagy sikert aratott francia akciófilm amerikai változata, melyet Paul Kanadában forgatott, és partnere az eredeti filmben is főszerepet játszó David Belle volt.
Paul a Halálos iramban 7 munkálatait is megkezdte 2013 szeptemberében, de váratlanul bekövetkezett tragikus halála miatt a filmet már nem sikerült teljesen befejeznie. A tragédia után a stáb leállt a forgatással, és a film további sorsa is bizonytalanná vált. A munkát csak 2014 áprilisában kezdték újra, amikor Paul két öccse, Cody, és Caleb Walker is csatlakozott a stábhoz, hogy Paul még hiányzó jeleneteinek leforgatásában segédkezzenek. A kész filmet végül 2015. március 16.-án mutatták be a South by Southwest Filmfesztiválon, a közönség számára pedig április 3.-tól vált megtekinthetővé a filmszínházakban.

HírességekWhere stories live. Discover now