Finn Wolfhard

166 7 8
                                    

Születési név: Finn Wolfhard

Becenév: Finnie, Finnster

Születési idő: 2002. december 23

Születési hely: Vancouver, British Columbia, Canada

Foglalkozás: színész, zenész

Magasság: 170 cm

Eredeti hajszín: barna

Szemszín: barna

Csillagjegy: Bak

Élete:

Finn Wolfhard 2002. december 23.-án született a kanadai Vancouverben. Apja, Eric Wolfhard író, bátyja, Nick Wolfhard pedig szintén színészkedik. Finn jelenleg a Vancouveri Katolikus Iskola tanulója.

Karrier:

Első szerepét 2013-ban kapta az Aftermath című rövidfilmben, ahol Young Charlest játszotta. 2014-ben szerepelt a The 100 című sorozatban, mint Zoran, majd 2015-ben egy kisebb szerepben láthattuk az Odaát című sorozatban, mint Jordie Pinsky.

A hírnevet a 2016-ben debütált Netflix dráma sorozat, a Stranger Things hozta meg számára, ahol az egyik főszereplőt, Mike Wheelert alakította. 2017-ben Richie Tozier karakterét keltette életre az "Az" című horrorfilmben, melyet Stephen King híres regénye alapján készítettek. Szintén ebben az évben láthattuk még a Stranger Things második évadában.

2018-ban a Dog Days című filmben lesz látható, 2019-ben pedig a Carmen Sandiego című animációs sorozatban fogja Player hangját kölcsönözni, látható lesz még a The Turning című filmben, illetve Ansel Elgort és Nicole Kidman oldalán a The Goldfinch című drámában.

Zene:

Finn 6 éves volt amikor anyukája megismertette vele a Beatlest és ő azóta rajong a zenéért, majd 7 évesen el is kezdett gitározni. 2013-ban szerepelt a PUP nevű kanadai zenekar egyik videó klipjében, aminek hatására Finn megalapította a saját együttesét. A Calpurnia egy garázs-rock banda, ami a Ne bántsátok a feketerigót! című regény főhősének a házvezetőnője után lett elnevezve. A csapat első albuma várhatóan 2018-ban fog megjelenni.

Érdekességek:

- Fél a bohócoktól
- Játszik gitáron és basszusgitáron
- A legelső film amit életében látott, a Sam Raimi féle Pókember volt
- Szerepelt a PUP nevű kanadai punk banda "Guilt Trip" című dalának videoklijében
- Nem szereti a banánt

- Fél a bohócoktól- Játszik gitáron és basszusgitáron- A legelső film amit életében látott, a Sam Raimi féle Pókember volt- Szerepelt a PUP nevű kanadai punk banda "Guilt Trip" című dalának videoklijében- Nem szereti a banánt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ezt a részt  VikiV_07 ajánlotta. Köszönöm :)

HírességekWhere stories live. Discover now