Louis Tomlinson (One Direction 3.)

276 13 0
                                    

Születési név: Louis Troy Austin
Becenév: Lou, Tommo, Boo Bear
Születési idő: 1991. december 24.
Születési hely: Doncaster, Anglia
Foglalkozás: énekes, dalszerző
Családi állapot: nőtlen, 1 gyermek
Magasság: 170 cm
Eredeti hajszín: Barna
Szemszín: Kék
Csillagjegy: Bak

KORAI ÉVEK

1991-ben, karácsony napján Doncasterben (Dél-Yorkshire, Anglia) született a One Direction legidősebb tagja, Louis William Tomlinson 
(születési nevén Louis Troy Austin).

A srác egészen pontosan 5 lánytestvérrel büszkélkedhet, mindegyik leányzó fiatalabb nála. Két legkisebb testvérével, az ikrekkel forgatott együtt egy műsorban, a Fat Friendsben. Imádtak szerepelni. Talán ez az oka, hogy a fiú a színészkedés felé kezdett kacsingatni. Azonban iskolájában, a Hall Cross Academy-n gondok akadtak tanulmányait illetően, egyszer még évet is kellett ismételnie, mert lógott az órákról. Ezután azonban összeszedte magát. 2010 előtt is próbálgatott zenélgetni,14 évesen tagja volt egy Rogue nevű bandának, de az áttörést, a sikert és az ismertséget az azévi brit X-faktor hozta el számára.

THE X FACTOR 

Louis élete minden bizonnyal egyik legjobb döntése volt, hogy jelentkezett a brit tehetségkutatóba, az X-Faktorba, 2010-ben. A selejtezőn a Hey There Deliah nevezetű számot énekelte, 3 igennel jutott tovább, de a táborban problémák adódtak a továbbjutását illetően, talán választott dala, a Make You Feel My Love nem volt túl jó választás. Végül Nicole Scherzinger kezdeményezésére a mentorok úgy döntöttek, összerakják őt négy másik versenyzővel: Niall Horannal, Zayn Malikkel, Harry Stylesszal és a tehetségkutatóban már másodjára próbálkozó Liam Payne-nel. Így alakult meg a ma már világszerte ismert és sokat emlegetett fiúbanda, a One Direction, akiket a közönség párbajozás nélkül egészen a dobogó 3. fokáig repített. A bandanevet még maga Harry találta ki, mondván, eddig nem is ismerték egymást, most mégis 'Egy irányba ' haladnak az életükben. 2010. december 12-én, a finálé előtt a Torn című számot énekelték, de a döntőbe már nem sikerült bejutniuk. A második helyet egyébként Rebecca Ferguson szerezte meg, a versenyt Matt Cardle nyerte. Azt viszont bátran lehet állítani, hogy a hármas fogatból a csapat vitte a legtöbbre.

A tehetségkutató lezajlása után a One Direction és még további 9 helyezett részt vett az X-faktor hivatalos turnéjában, ami angol és ír városokat érintett. A koncertsorozat 2011 februárjától áprilisig tartott.

UP ALL NIGHT 

A brit fiúbanda szorgosan elkezdte a karrierépítést a verseny és annak turnéja után, rögtön egy 2 millió font értékű szerződés várta őket Simon Cowell által, a Syco Recordsnál. A munkálatok helyszínei Anglia(London) és Los Angeles, valamint Svédország(Stockholm) voltak. Az albumom szereplő számok szövegeiben sok híresebb dalszerző is közreműködött: Ed Sheeran, Kelly Clarkson és Tom Fletcher munkájának köszönhető jó néhány.

Legelső videoklipjük még 2011. szeptember 11-én látott napvilágot What Makes You Beautiful címmel és meghozta a várt sikert és a többszázmilliós nézettséget. A dalt egyébként szeptember 10-én hallhatták először a rajongók a Radio 1-on illetve a Red or Black rádiós műsorokban. A UK Single Chartban rögtön az első helyen debütált, emellett a legtöbbet megrendelt dal a történelemben címet is kiérdemelte a szerzemény. Ez a legtöbb díjat besöpört és egyben legnézettebb számuk.

Második kisfilmjük még ez év őszén jelent meg, november 11-én, bár a What Makes You Beautiful debütáló dalukat nem tudta fölülmúlni, azért a rajongóknak elnyerte a tetszését. Ez a kisfilm nem más, mint a Gotta Be You, ami kevésbé pörgős, viszont megtekinthettük a fiúk egy érzelmesebb oldalát.

HírességekWhere stories live. Discover now