Dakota Johnson

158 6 5
                                    

Születési név: Dakota Mayi Johnson
Születési idő: 1989. október 04
Születési hely: Austin, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Foglalkozás: Színésznő, Modell
Családi állapot: hajadon
Magasság: 171 cm
Eredeti hajszín: barna
Szemszín: kék
Csillagjegy: Mérleg

KORAI ÉVEK:

Dakota Mayi Johnson 1989. október 4-én született Texasban. Szülei Don Johnson és Melanie Griffith színészek. Anya ágon unokája a híres reklámszakembernek és egykori színésznek Peter Griffith-nek és Tippi Hedren színésznőnek. Nagynénje Tracy Griffith. Tanulmányait Aspenben végezte. Gyermekkorában sokáig táncolt. 12 éves korában érdeklődni kezdett a modellkedés után, mikor több híresség gyermekeivel részt vett egy fotózáson a Teen Vogue-nál. 1999-ben, mikor Dakota 10 éves volt szerepet kapott a Tűzforró Alabama-ban, ahol mostohatestvérével Stella Banderasszal alakított egy testvérpárt. A film rendezője mostohaapja, Antonio Banderas. 2006-ban leszerződött az IMG modellügynökséggel, majd 2009-ben a Mango farmer sort arca lett. 2010-ben Sydneybe utazott, ahol a Rising Star kampány arca volt.

KARRIER:

Miután leérettségizett aláírta szerződését a William Morris Agencyvel, így kezdetét vette színészi karrierje. 2010-ben feltűnt David Fincher filmjében a The Social Network - A közösségi hálóban, ahol volt egy közös jelenete Justin Timberlake-kel. A film 8 Oscar-jelölést kapott. 2011-ben megkapta Sloan szerepét a Csúf szerelem című filmben. 2012-ben már több filmben is szerepet kapott. Christopher Neil által rendezett Goats-ban Minniet alakította. Nem sokkal később megkapta Fugazy szerepét, a Phil Lord és Christopher Miller által rendezett játékfilmben, a 21 Jump Streetben. 2012 márciusában a Fox vígjátékában, a Ben and Kateben, mint Kate Fox. A sorozatot 2013. január 25-én, egy évad után törölték. Később csatlakozott a CSI: Need for Speed stábjához. 2013-ban feltűnt A hivatal című sorozatban egy vendégszerep erejéig. Még ez év szeptemberében E.L. James bejelentette, hogy Dakota alakítja majd Anastasia Steele-t a 2015-ben megjelenő könyvadaptációban, A szürke ötven árnyalatában. A trilógia folytatása A sötét ötven árnyalata 2017-ben érkezett, A szabadság ötven árnyalata pedig 2018-ban érkezik a mozikba. 2016-ban Rebel Wilson, Alison Brie és Leslie Mann oldalán láthattuk a Hogyan legyünk szinglik című vígjáték filmben. 2017-ben a Suspiria című filmben láthatjuk, mint Susie Bannion, míg a jövő év második felében a Sound of Metal című filmben lesz látható.

MAGÁNÉLET:

Járt Noé Gersh zenésszel, majd 2011 és 2014 közt Jordan Masterson színész barátnője volt. Állítólag volt egy kis afférja Benedict Cumberbatch színésszel, 2014-től pedig Matthew Hitt modell-zenész barátnője volt. 2016 közepén szakított a pár.

TETOVÁLÁS:

Több tetkója is van, hisz nagy rajongója a tetováló művészetnek. Az első tetoválása a bal felkarján látható. Egy latin felirat "Acta Non Verba", mely magyarra fordítva "Ne beszélj, hanem cselekedj". A második tetkó a jobb lábfején található, mely azt mondja: "Look At The Moon" (magyarul: Nézz a Holdra), és a feliratot csillagok veszik körül. A jobb vállán néhány szálló fecske látható. Negyedik tetoválása egy rejtett tetoválás, mely a jobb füle mögött található. Tarkójára egy "amor" (magyarul: szerelem) feliratot tetováltatott. Édesanyjának, Melanie Griffith-nek és édestestvéreinek is ugyanezen a helyen van, ugyanez a tetoválás.

 ÉRDEKESSÉGEK:

- Miss Golden Globe 2006
- A színészet mellett táncol és modellkedik.
- Nem szereti a közösségi oldalakat. (nincs hivatalos Facebook oldala sem)
- 2007-ben részt vett egy 30 napos rehab programban.
- Nem szégyenli Anastasia szerepét.
- Családjával debütált első filmjében.
- Nem tartja a kapcsolatot édesapjával.
- Imádja a gyümölcsleveket.
- Nem szeret edzeni, de fontos neki az egészséges életmód.
- Vicces személyiségnek tartja magát.
- Sok híres emberrel ápol jó barátságot, mint például Paris hilton, Mary-Kate Olsen.
- Nagymamája is filmlegenda.
- Volt egy ágyjelenete Justin Timberlake-kel.
- Szereti a tényt, hogy (jelenleg) nem annyira híres.
- Annyira szerette volna Anastasia szerepét, hogy még a menedzserének is könyörgött, hogy segítsen neki.
- Autója egy "anyuci-stílusú" Mercedes.
- Természetes szőke.
- Kedvenc ételei a taco és a kínai kaja.
- Rejtett tehetsége, hogy jól lő.
- Nagy rajongója a tetoválásoknak.

Hogy vagytok? Ezt a részt NatasaMadr ajánlotta🙈🙉

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

Hogy vagytok? Ezt a részt NatasaMadr ajánlotta🙈🙉. Ki látta a Szürke ötven árnyalatát? a kis huncutok🙊😂😘😇 Én is láttam🙊, na kik vannak a huncutok klubbjában? 😂❤

HírességekTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon