Jessie J

275 10 0
                                    

Születési név: Jessica Ellen Cornish
Becenév: Jessie, JJ
Születési idő: 1988. március 27
Születési hely: Redbridge, Essex, Anglia
Foglalkozás: énekesnő, dalszövegíró
Családi állapot: Hajadon
Partner: Luke James
Magasság: 178 cm
Eredeti hajszín: Barna
Szemszín: Zöld
Csillagjegy: Kos

Élete:

Jessica Ellen Cornish 1988. március 27.-én született Londonban. Édesapja Stephen Cornish, édesanyja Rose Cornish. Két nővére van, Rachel és Hannah Cornish. Jessica a Mayfield High School-ba és a Colin's Performing Arts School-ba járt. 11 éves volt amikor szerepet kapott a West End-en andrew Lloyd Webber produkciójában, a Whistle Down the Wind-ben. 15 éves volt amikor megnyerte a Best Pop Singer díját a Britain's Brilliant Prodigies tv showban. 16 évesen tagja lett egy lánycsapatnak, a Soul Deepnek. 

Karrier:

2006-ban aláírt a Gut Records kiadónál egy szerződést, és elkezdett dolgozni első albumán. Sajnos a lemezkiadó csődbe ment mielőtt bármilyen anyagot is kiadott volna. Ezek után Jessie dalszövegeket írt olyan előadóknak, mint Chris BrownChristina Aguilera vagy Miley Cyrus, akinek például a Party In The U.S.A. című számot írta.

2010. november 8.-án végre megjelent első kislemeze a Do It Like A Dude, amit eredetileg Rihannának írt, de a kiadója ragaszkodott hozzá, hogy ez legyen Jessie első kislemeze, így megtartotta, felénekelte és videoklipet is forgatott hozzá. A dal jól szerepelt, második lett a single chart-on.

2011. január 28.-án megjelent B.o.B.-val közös száma, a Price Tag. A dal első volt az Egyesült Királyság-ban és az USA-ban is. Ez végre meghozta az énekesnőnek a várt sikert, ahogyan a nem sokkal később megjelenő debütáló nagylemeze is, a Who You Are. A korong február 28.-án került a boltok polcaira és a toplistákon a második helyig jutott. A harmadik single a Nobody's Perfect lett, ezt követte a Who's Laughing Now, a Domino, majd pedig a nagylemez címadó dala, a Who You Are. Ez a dal különösen fontos az énekesnőnek, hiszen dalszövege igen inspiráló. Jessie úgy gondolja, hogy ez egy pozitív példakép a fiatalok számára. A nagylemezre felkerült egy - az énekesnő számára - szintén nagyon fontos szerzemény, ez pedig a Big White Room, amit  a Great Ormand utcai kórházban írt mikor agyvérzésével kezelték. Itt összeismerkedett egy fiúval, aki később sajnos elhunyt.  Ez a dal az ő emlékére íródott. Ebben az évben októberben elkezdte első turnéját, mely a Heartbeat nevet kapta. A koncertsorozat 50 show-ból állt, és 2012. szeptember 21.-ig tartott. Az év végén még megjelent egy kislemez amiben Jessie közreműködött, ez pedig az Up című szám, ami egy duett James Morrisonnal. A dal az énekes Awakening című nagylemezén kapott helyet.

2012 januárjában bejelentette, hogy második stúdióalbumán dolgozik, ami az Alive címet fogja viselni. A lemez elkészítésében olyan emberek voltak a segítségére, mint Cee Lo GreenClaude KellyDiane Warren és Jools Holland. Májusban megjelent David Guetta-val közös Laserlight című száma. Szintén eben az évben felkérték, hogy írjon egy dalt a Bradley Cooper  főszereplésével készült Silver Linings Playbook című filmhez. 2012. november 16.-án meg is jelent a Silver Lining (Crazy 'Bout You) című dal. 

A 2012-ben elkezdett albuma, az Alive 2013 szeptemberében jelent meg. Közvetlenül a megjelenés után, 2013. szeptember 23.-án megkezdte Alive nevű turnéját Európában. Az album első kislemeze, a Wild májusban jelent meg, ezt az It's My Party követte szeptemberben, majd decemberben a Thunder

Harmadik nagylemeze, a Sweet Talker 2014. október 13.-án jelent meg. Első kislemez az albumról a Bang Bang lett, melyben Ariana Grande és Nicki Minaj is közreműködik. A szerzemény hatalmas sikert lett, több hétig első volt az iTunes-on. A korongról olyan kislemezek kerültek még ki, mint a Burnin' Up és a Masterpiece

2015 januárjában újabb turnéra indult, mely a Sweet Talker nevet viselte. Ennek során az Egyesült Királyságba, Észak-Amerikába, Ázsiába és Európa számos országaiba látogatott el az angol énekesnő. A turné szeptember 13.-án ért véget. A Napos oldal után újabb felkérést kapott, hogy írja meg a Tökéletes hang második részének betétdalát, így áprilisban megjelent a Flashlight című dal. 

The Voice UK:

Az Egyesült Királyságban 2012-ben első szériájával elindult a The Voice UK című tehetségkutató műsor. Jessie-t felkérték, hogy mentorkodjon Tom JonesDanny O'Donoghue  és  will.i.am mellett. 2013-ban szintén visszatért a mentori székbe, azonban az évad végén Danny O'Donoghue és Jessie is bejelentette távozását. Mindketten karrierjük miatt léptek vissza a tehetségkutatóban való szerepléstől. 2015-ben felkérték, hogy legyen zsűritag az ausztrál The Voice-ban Ricky MartinDelta Goodrem és a Madden testvérek mellett. Elvállalta a munkát. 

Magánélet:

Jessie-nek gyermekkora óta vannak egészségügyi problémái, 11 éves volt, amikor szívritmuszavart diagnosztizáltak nála, 18 évesen pedig agyvérzése volt. Többek között ezért is tartózkodik az alkoholtól és a cigarettától is. Jessie egy interjúban kifejtette, hogy biszexuális, randizott már fiúkkal és lányokkal is. 2014 őszén rátalált a szerelem és azóta is párkapcsolatban áll a new orleans-i énekessel, Luke James-szel, akivel láthatóan nagyon boldog. 

Érdekességek:

- 2012-ben a Summertime Ball próbáján leesett egy emelvényről és eltörte lábát, ám őt ez nem hátráltatta: a baleset utáni napokban, törött lábbal is színpadra "állt", mert nem akarta cserbenhagyni rajongóit. 

- Jessie fellépett a Queens Diamond Jubilee-n Londonban, amelyet 13 millió ember nézett világszerte. 

- Elmondása szerint a legszebb és legbüszkébb pillanat az életében az volt, amikor meghívták az olimpiai záróünnepségre, amely augusztus 12.-én került megrendezésre Londonban. 

- 2012 szeptemberében jelent meg első életrajzi könyve, melynek a Nice to Meet You címet adta. 

- 2013-ban részt vett a Red Nose Day kampányban, március 15.-én megvált hajkoronájától és a teljes bevételt egy - a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő - alapítványnak adományozta. 

- 2016-ban a  Jégkorszak: A nagy bumm című animációs filmben Brooke-nak kölcsönzi a hangját.

Sziasztok!  Bocsánat hogy késtem a résszel csak én még most írom a témazárókat és tanulni kell 😘 ne felejtsetek el vote-olni és kommenteljetek bátran  😃😘😘

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Sziasztok!  Bocsánat hogy késtem a résszel csak én még most írom a témazárókat és tanulni kell 😘 ne felejtsetek el vote-olni és kommenteljetek bátran  😃😘😘

HírességekWhere stories live. Discover now