Justin Bieber

316 13 8
                                    

Születési név: Justin Drew Bieber
Becenév: JB, Biebs, J-beebs
Születési idő: 1994. március 1.
Születési hely: London, Ontario, Canada
Foglalkozás: Énekes
Családi állapot: Nőtlen
Magasság: 175 cm
Eredeti hajszín: Barna
Szemszín: Barna
Csillagjegy: Halak

Justin Drew Bieber 1994. március 1.-jén született Kanadában, az Ontario állam beli Londonban. Édesanyja, Pattie Mallette mindössze 18 éves volt, amikor terhes lett .Justin 10 hónapos volt, mikor szülei külön mentek, ezért sokat volt a nagyszüleivel, szinte nem telt úgy nap hogy nem beszéltek.Ettől függetlenül édesapjával is nagyon jó viszonyt ápol, olyannyira, hogy közös tetoválást is csináltattak.Nem mellesleg van két féltestvére is,Jasmine és Jaxon. Kiskorában rengeteget sportolt, hokizott, kosárlabdázott, focizott. Legjobb barátja, és egyben csapattársa, Ryan Butler, akinek az édesapja volt a fociedzője.

Kezdetek:

A fiatal Justin mindig is szeretett énekelni. Édesanyja, Pattie barátai gyakran jártak át hozzájuk zenélni, ekkor figyeltek fel a kis Justin tehetségére. Két évesen kezdett dobolni, majd később megtanult gitározni, trombitázni illetve zongorázni. Justin nem csak otthon, hanem a templomban és az utcán is tündökölt. Mindenki felfigyelt a fiatal fiú tehetségére. A Stratford-i tehetségkutatón második helyezést ért el. Pattie szorgalmasan töltötte fel a videókat a youtubera, mivel más államokban is éltek rokonaik, illetve barátaik, akik kérték hogy Justin énekeljen nekik. Justin akkoriban kezdett ismerkedni a youtube-al, így azt mondta, inkább töltsék fel oda a videókat, és az érdeklődőknek küldjék el a linkeket. Rövid idő múlva észrevették, hogy nem csak a családok és a barátok gratulálnak a fiatal tehetségnek.

2008-ban, Scooter Braun egy baráti összejövetelről ért haza, mikor észrevette Justin egyik videóját. Aretha Franklintől adta elő a Respectet. Scooter végig nézte a videókat, és rövid időn belül szinte megszállott lett. Elhatározta, hogy megkeresi Justint. A találkozóra nehezen került sor. Justin édesanyja Pattie először nem akart találkozni Scooterrel, majd végül a menedzser meggyőzte őt, hogy menjenek el Atlantába,és felvegyenek pár számot, utána pedig ők dönthetik el, hogy aláírják-e a szerződést.

Miután Justin elutazott Atlantába, elkezdték az előkészületeket. Scooter elvitte Justint a stúdióhoz, ahol találkoztak Usherrel, aki akkor még mit sem tudott a fiatal tehetségről. A sikerhez vezető út göröngyös volt. Scooter mindent megtett, hogy elindíthassa Justin karrierjét, ám a fiúval a kiadók nem foglalkoztak. A válasz a legtöbb helyen az volt, hogy a fiúnak nincsen háttere, így szinte mindig zárt ajtókba ütköztek. A menedzser tudta, hogy adni kell egy lökést a fiúnak, így készítettek egy videót Justinnal, amiben Usher is feltűnt,aki akkor már meghallgatta a fiút, és elámult a tehetségén.

Usher segítségével, Scooter megszervezett egy találkozott L.A. Reid-el, aki nem sokkal később lemezszerződést ajánlott a fiúnak, ám még ő sem hitte hogy a fiú ekkora sikereket fog elérni.

Justinék Atlantába költöztek, majd megkezdték a munkálatokat.

Karrier:

2009-ben a One Time lett az első kislemez, ám a rádiókban nem akarták leadni a fiú első számát, mondván még túl fiatal. Így hát Scooter úgy döntött, hogy útra kelnek, és megpróbálnak minnél több kisebb fellépést elvállalni. A siker nehezen jött, de Justin nem adta fel. Rádiókba jártak, ahol eljátszotta a One Time akusztikus verzióját, és elérte, hogy az emberek meghallgassák őt. Később ez a kislemez tíz országban került a slágerlisták legjobb 30 száma közé. A dalt nem sokkal később követte Justin debütáló albuma, a My World, mely 2009. november 17.-én jelent meg és platinalemez lett az Egyesül Államokban. Ő lett az első előadó, akinek a legelső albumáról hét dala is felkerült a Billboard Hot 100-as listájára.

HírességekWhere stories live. Discover now