4.

42.6K 926 424
                                    

*Chase*

Mijn knokkels doen pijn, maar nog steeds hou ik zijn kraag stevig vast. 'Laat me merken dat je haar nog één keer lastigvalt, en ik zorg er persoonlijk voor dat je van school gehaald word.'

Ik laat hem los voordat hij antwoord kan geven en loop de deur uit. Hoe moet ik het haar uitleggen?

Met een zwiep open ik de deur waar ik les heb, iedereen kijkt geschrokken. Daniel en Bryce zitten achterin, ze zitten naast elkaar dus daar kan ik in ieder geval niet zitten.

'Chase! Je bent laat.. zoals altijd,' zucht mevrouw Huyter. 'Neem snel plaats graag, ik bespreek het onderwerp eukaryoten.' Ze wuift me een plek toe en vervolgt weer haar les.

Ik neem plaats op de plek die ze me had aangewezen en ga een beetje onderuit gezakt zitten. Vluchtig kijk ik naar links en dan rechts... Kacy zit twee plekken naast me.

Niet veel later krijg ik een briefje op mijn tafel gegooid. Degene die hem gaf wijst naar Kacy, als teken dat zij de afzender was.

Dank je. Hoe?

Tuurlijk wilde ze het weten.

Snel krabbel ik iets terug. Ze kijkt afwachtend naar het briefje.

Ik moest er zeker van zijn dat je wist waar je les had.

Onhandig probeer ik het briefje teruggeven, waardoor het op de grond valt. Mevrouw Huyter merkt het op.

'Zijn jullie nou briefjes aan het uitwisselen?' vraagt ze geërgerd. 'Nee, um, het was...' Kacy stottert en weet niet wat ze moet zeggen.

'Gewoon een prulletje. Kacy zit dichterbij de prullenbak, dus ik dacht dat het handig zou zijn als zij het voor me erin wilde gooien.' Nep-glimlachend kijk ik Huyter aan. Ze trekt achterdochtig een wenkbrauw op en gaat weer verder met haar les.

Het duurt niet lang voordat Kacy weer mijn aandacht probeert te trekken. Deze keer in vorm van een pen.

Ze heeft het zo laten vallen dat het naar mij toerolt. Haar acteerkunsten zijn wel om te prijzen.

Als ze dichtbij genoeg staat, begint ze te fluisteren. 'Waarom achtervolgde je me?'

'Heb je het briefje gelezen?' Ze schud haar hoofd, dat briefje is al weggegooid.

'Ik dacht dat het wel beleefd zou zijn als ik ervoor zorgde dat je je klas zou vinden,' lieg ik. Argwanend staart ze me aan. Ze gelooft het niet. Niet na wat er gister en vanochtend is gebeurd.

'Eerlijk gezegd heb ik een weddenschap gesloten met Bryce dat je op de eerste dag al een jongen zou strikken. Ik heb gewonnen.' Dat kwam geloofwaardiger over, want ze slaat me met de vlakke hand.

Het branderige gevoel op mijn wang herinnert me er weer aan dat ze me zojuist heeft geslagen, vanwege iets dat niet waar is.

Ze kijkt geschokt, alsof ze niet kan geloven dat ze me een bitchslap heeft gegeven.

Kacy ruimt haar spullen op en loopt het lokaal uit.

Zij wordt lastig.

*Kacy*

Even dacht ik dat hij toch anders was, maar mijn instinct had het flink mis.

Gekwetst slenter ik naar de kantine. Zoals gewoonlijk koop ik een latté, met vandaag een chocoladereep erbij. Mijn blik glijdt over alle tafels en blijft dan hangen bij eentje.

Lynn en Jason zitten aan een tafeltje, gezellig te praten. Ik besluit om bij hen te gaan zitten. Zodra ik in de buurt kom merkt Lynn me op en groet me enthousiast.

Say Hi To My Roommate: The Badboy ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu