10.

38K 839 209
                                    

*Kacy*

Door al het zonneschijn en gefluit van de vogels word ik wakker op een normale zondagochtend. Het is 9.34 en ik heb best wel honger.

Ik sta op en besef dan dat ik op Chase's buik heb geslapen. Hij ligt zo schattig op de bank, niet normaal. Ik besluit om een fruitsalade uit de kantine te halen, dan vandaag even alleen naar de stad.

Alleen naar de stad gaan zorgt ervoor dat ik ruimer denk. Even al die stress vergeten. Normaal ga ik naar het park, maar ik ken geen lokale park hier. Misschien dat ik het later vraag aan Lynn.

Ik trek mijn schoenen aan en loop de deur uit. Als ik de kantine binnenkom, kijkt iedereen geschokt naar mij. Lynn komt naar me toe rennen met een bezorgde blik.

'Kacy! Je zit echt in de problemen,' vertelt ze bang. 'Hoezo?'

'Een paar meisjes zagen jou en Chase gisteren lachend het internaat binnenkomen. Ze zeiden het tegen Melissa, en zij denkt nu dat jullie aan het daten zijn!' Ze slaat haar hand voor haar mond, alsof ze het eruit glipte.

'Ze is echt pissig! Ze zei dat ze er alles aan zou doen om jou sociale leven te beëindigen!'

Dat verbaast me. 'Even wachten, hoor. Ze viel toch op Bryce? Hoezo is ze boos als ik iets heb met Chase?' vraag ik.

'Heb je iets met hem?' fluistert ze hard. 'Nee, nee! Ik wil het gewoon weten!' zeg ik snel.

'Melissa wilt Chase weer terug,' zegt ze zachtjes.

Oh fuck. 'We zijn niet aan het daten,' stel ik haar gerust. 'Wat deden jullie gister dan?' sist ze. 'Ik was.. Wacht, ik koop even iets en dan gaan we naar jou kamer.'

Wanneer ik aanschuif bij de rij, merk ik op dat iedereen de rij uitgaat. Zijn ze zo bang? Ik koop snel de fruitsalade en mijn latté, pak Lynn bij haar pols en neem haar mee naar haar kamer.

Nadat ik de deur heb gesloten begin ik met praten. 'Gisteren ben ik met Jasons auto naar mijn oude huis gegaan. Chase belde me en wou weten waar ik was. Ik stuurde hem het adres, hij heeft anderhalf uur gereisd in de trein om bij me te zijn. En uiteindelijk heb ik hem gekust,' leg ik uit. Lynn slaat voor de zoveelste keer weer haar handen voor haar mond.

'Dat was alles!' roep ik. 'Niemand weet het.'

'Chase is een fuckboy, Kacy. Je hebt geen idee wat hij met je kan doen.' 'Ik weet het, Lynn.' zucht ik.

Ze knuffelt me stevig en wenst me gedag. Ze zei dat ik zelf de situatie tegen Chase moet zeggen, dan zou hij niet boos worden als hij het van iemand anders hoorde.

Ik loop weer rustig mijn kamer in, omdat Chase nog slaapt. Langzaam schop ik mijn schoenen uit. Ongericht schiet er eentje tegen de muur. Door die bonk schrikt Chase wakker.

Hij draait zich om en laat zijn hoofd rusten op de bankleuning. 'Goeiemorgen.' Hij rekt zich uit en rust zijn zwoele blik op me.

'Heb ik je wakker gemaakt?' vraag ik. 'Ja, maar het is geen probleem.' Hij glimlacht erbij.

'Wanneer werd je wakker?' vraagt hij dan. 'Drie kwartier geleden, denk ik.' antwoord ik.

'Chase, er is iets gebeurd.' Hij staat onhandig op, wat hem een beetje duizelig maakt. Languit gaat ie langs me liggen.

'Wat?' vraagt hij bezorgd.

'Lynn zei dat mensen ons gisteren hebben gezien toen we lachend het internaat binnen kwamen. Zij hebben het gezegd tegen Melissa, nu denken ze dus dat wij op een date waren,' vertel ik.

Er is een schakel omgedraaid in Chase's hoofd. Hij is opeens veel vijandelijker. Het is duidelijk dat hij er nog mee zit.

'Hoezo? Ik heb het 2 maanden geleden met d'r uitgemaakt. Zij wou Bryce.'

Say Hi To My Roommate: The Badboy ✔Where stories live. Discover now