11.

37.2K 871 215
                                    

*Kacy*

De jongens verlaten de kamer en dat is het teken voor mij om me om te kleden zodat ik naar de stad kan. Het is me opgevallen dat Chase moodswings heeft, dat hij de ene moment heel blij is en dan boos. Ik heb geen idee waarom.

Ik neem het hem niet echt kwalijk, want wie ben ik om dat wel te doen? Hij is ook door heel veel shit gegaan, het meeste wat ik kan doen is hem begrijpen en steunen.

Snel kleed ik me aan en bereid ik me voor, voor een middagje uit.

Ik loop het gebouw uit en regel een Uber via de app. "Uw Uberdriver arriveert in 4 minuten." Ik ga zitten op de stoeprand van de parkeerplaats en denk even na over welke winkels ik zometeen ga bezoeken.

Ook echt 4 minuten later komt de Uber. Een man met donkere huidskleur stapt uit en begroet me vriendelijk. 'Goeiemorgen! Richting de stad was het, hé?' zegt de man. Ik knik en stap in.

'Ik ben James, welkom in mijn auto.' De man is echt heel gezellig en vertelt allerlei verhaaltjes over zijn 2 dochters. Ik luister aandachtig en zeg op sommige momenten ja of nee.

Toen vroeg hij naar mijn leven. Als ik pas net in de auto zat en hij vroeg dit, zou ik het super eng vinden. Maar als return voor zíjn levensverhaal, kan ik ook wel iets terugzeggen.

Ik vertel het verhaal over mijn ouders en de internaat, en dan over Chase. En ik heb géén idee waarom ik over Chase sprak, maar het voelt goed om een luisterend oor te hebben.

'Voel je iets voor hem?' vraagt hij. 'Nou, ik weet het niet,' aarzel ik. 'Hij lijkt me soms een klootzak maar soms heel lief. Dat zijn jongens.'

'Toen ik mijn vrouw ontmoette gedroeg ik me ook zo. Ze haatte me eerst, maar nu is ze getrouwd met me,' lacht hij. 'Hoe voel je je als je hem ziet?' vraagt James. 'Soms geïrriteerd, maar... soms ook blij..' geef ik toe.

'Zie je? Kom over dat gevoel heen, die irritatie. Geef hem een kans. Als hij niet is wie je dacht dat hij was kan je hem altijd nog verlaten, maar als liefde soms wint, weet je dat je goed zat,' zegt hij met een knipoog.

We praten even wat verder en zodra ik uitstap en hem gedag heb gezegd, weet ik het. Een vriendelijke Uber heeft mij zojuist geholpen met het feit accepteren dat ik Chase leuk vind. Dat ik het ga zeggen? Dat weet ik niet.

Ik loop de stad in en dwaal nog door met mijn gedachten. Chase zal me vast niet leuk vinden, wel de seks, maar niet mij. Hij heeft met zoveel gehad, ik kan niet eens tegen Melissa op.

Nog steeds nadenkend loop ik de Forever 21 in. Na 2 leuke shirts te hebben gevonden ga ik richting de pashokjes. Er zit een jongen met echt een hele leuke kledingstijl in de eindeloze rij van mensen.

Ik sluit me achter hem aan en wacht geduldig op mijn beurt voor de pashokjes. Geïrriteerd laat ik een diepe zucht horen.

De jongen draait zich om en moet lachen.

'Lang wachten?' vraagt de jongen. Ik knik ja met een glimlach. 'Ik zit hier al echt een uur.'

'Ik hoor dan niet te zeuren. Ik sta hier pas tien minuten,' vertel ik.

'Er is volgens mij gevochten bij de dames, en die mensen willen het per se daar oplossen. Ook al ben ik een man, ik kan niet gaan passen omdat de ladies een ruzie hebben.'

'Ik ben Kacy,' stel ik me voor. 'Austin.'

'Austin, ik ben deze kleren zat, dus ga ik maar naar de McDonald's. Zin om mee te gaan?' Ik heb honger gekregen van al dat wachten.

'Dat lijkt me een geweldig idee,' lacht hij. Hij staat op en trekt me omhoog. Onderweg naar de fastfoodrestaurant praten we gezellig over koetjes en kalfjes, bestellen dan een menu en nemen plaats bij het raam.

We praten even over elkaars leven, en dan stuit ik op iets. 'Weet je, normaal open ik mezelf niet zo snel. Maar ik heb het gevoel dat ik je kan vertrouwen en je oordeelt niet zo snel.' Hij legt zijn milkshake neer. 'Ik ben drie jaar geleden uit de kast gekomen.'

'Je valt dus op jongens?' vraag ik ter bevestiging. 'Ja, vind je dat een probleem?' fluistert hij schuldig.

'Nee, tuurlijk niet! Ik vind homoseksuelen en transgenders echt fantastisch! Ze zijn dapper en ik ben echt jaloers op het feit dat ze weten wie ze zijn!' vertel ik glimlachend.

'God, ik was eventjes bang dat ik weer een vriendin had verloren,' glimlacht hij. Dat is dan vast omdat ze geen kans bij hem hebben. Austin ziet er goed uit.

Mijn telefoon trilt opeens, ik word gebeld. Ik haal mijn telefoon uit mijn zak en zie dat Chase belt.

'Sorry, moet ik even opnemen,' verontschuldig ik me en sta op. 'Geen probleem, ik wacht wel.'

Als ik opsta merk ik dat het buiten donker is. Het is al tien uur 's avonds!

'Hey Chase, wat is er?' zeg ik. 'Hey babe..' Ik hoor muziek en mensen op de achtergrond. 'Uh, Chase?'

'Ja, babe?' hoor ik. 'Waar ben je?'

'Bij de club. Er zijn hier veel chicks met een lekker lichaam, liet me aan jou denken.' Schaamteloos moet ik blozen. Hij is vast dronken.

'Chase, weet ik veel wat je dan doet, maar ik haal je op. Welke club?' vraag ik. 'Maar ik wil niet weg... kom, dan maken we het leuk,' zegt Chase. Ik weet dat hij nu aan het glimlachen is.

'Waar ben je?' vraag ik weer. 'Ik wil niet dat je me ophaalt,' jammert Chase. Hij is echt een kind. 'Als ik niet weet waar je bent, kan ik niet komen om het leuk te maken.' Dat is echt de enige manier waarop ik hem nog kan overhalen.

'Oh! Dat verandert de zaak! "C'est la vie",' vertelt hij. 'Ik kom er zo aan.' Dan hang ik op.

'Austin, hey. Ik moet gaan,' verontschuldig ik me. 'Oh, ik moest ook al gaan. Ik vond het leuk, zo een vriendelijke date,' glimlacht hij hartelijk. 'Je hebt gelijk. Moeten we vaker doen.'

Wanneer we vertrekken delen we even nummers uit en stelt Austin voor of hij me moet brengen naar de club. Ik bedank hem en we stappen allebei in zijn auto.

Na een tijdje komen we aan bij de club, het is echt heel druk. 'Wacht jij hier, dan haal ik Chase en zijn vrienden op,'stel ik voor. Austin vindt het een goed idee en ik stap uit.

Als ik binnen de club ben, walmt er een geur van zweet en alcohol in mijn neus. Het is een hele sterke geur, ik word overal geduwd door dansende mensen, maar ik wurm me er door heen.

Na een paar zware minuten vind ik Chase. Hij ziet er niet echt dronken uit... Ik word opeens keihard geduwd in mijn zij met een elleboog, en ik val op de grond. Boos kijk ik naar de dansende jongen. Hij schreeuwt nog een sorry en vervolgt zijn weg naar de bar.

Met moeite sta ik weer op en kijk dan naar Chase.

Als jullie mijn hart nu konden horen, zouden jullie een scheur horen. Een scheur dat een gek gevoel geeft, omdat het er niet hoort te zijn.

Chase's mond staat vastgeplakt op die van Melissa. Recht voor mijn neus.

Melissa kijkt op en staart me aan. Chase draait zich om om te kijken naar waar Melissa kijkt, en zijn blik verandert van geamuseerd naar niet-begrijpend.

Ik ren weg met tranen en wurm me weer door de menigte. Door de muziek heen hoor ik Chase mijn naam roepen. Ik kan amper ademhalen, hoe moet ik me nu omdraaien?

Eenmaal buiten blijf ik rennen tot de auto. Ik weet dat Chase me nu achterna rent. Austin merkt me op en start de auto alvast op. Ik stap in en kijk gebroken naar Chase door de raam, die ook gebroken terug kijkt. Waarom, weet ik niet.

Het enige wat ik nu wil is zo ver mogelijk zijn van Chase.

Say Hi To My Roommate: The Badboy ✔Where stories live. Discover now