Bölüm 19

7.7K 348 24
                                    

Selam arkadaşlar yeni bir bölümle tekar karşınızdayım , umarım beğenirsiniz . 😊😊 Uzatmadan başlayalım ...
Müzik : Hadise~biz burdayız
Media :Sırma

YAZARDAN

Yaşam çok tuhaf değil mi? Daha dün elinde oyuncakları olan kız bugün evleniyordu ve en tuhafı da o da anneydi. Sevim karmakarışıktı , kızı bir anda elinden uçu vermişti. Hamile olduğunu öğrendiği gün gelmişti aklına; şaşkın ve savunmasız tıpkı kızı gibi...onu ilk kucağına aldığın da kendi kaderini yaşamaması için ona söz verdiğini hatırladı ama sözünü tutamadı kızı da tıpkı onun gibi bir serseriye gönlünü kaptırıp ondan bir çocuk sahibi oldu sonra ne oldu? Sevim kızına tek baktı, büyüttü ..."Allah'ım yine de şükürler olsun ki kızım bebeğini tek büyütmek zorunda olmayacak." Diye geçirdi içinden Sevim. Bu duruma o kadar çok odaklanmıştı ki pastayı yarım süslemişti , dalgın haline kızıp pastasına yoğunlaştı.

CEMRE

Sabah erkenden uyanmış okula gelmiştik. Uzun süredir okula gelmiyordum neredeyse çoğu  dersi kaçırmıştım. Bu benim son senem dönem uzatmadan mezun olmalıydım. Sınıfa girince samimi olduğum bazı arkadaşlarım yanıma gelip halimi hatrımı sordular bende birkaç pembe yalan söyleyip amfinin en arkasına geçip oturdum şuan Fitnat hocayı çekecek halim yok. Bu kadın hiç değişmemişti geldiği gibi sırf kendi yazdı diye zorla aldırttığı kitapları açtırıp derse giriş yaptı , o anlatırken dün olanlar geldi aklıma yavaş yavaş herşey düzene girmişti tabi Akın hariç. Evlenme durumu her iki aile tarafından kabul görmesi beni rahatlatan tek sebep. Akın ile çok münakaşaya girmesem ....off bir ömür böyle mi olacak? Ben eşim ve çocuğumla bir yerlere gidip mutlu vakit geçiremiyecek miyim?   Hep ondan uzak durmanın yollarını mı arayacağım , kendine gel Cemre , o senin ile iyi geçinmenin yollarını bulsun. Ben bunları düşünürken Sırma kolumu  dürtüp "hayallere dalma dinle şu dersi finallere az kaldı , geçemezsin yoksa..."kulağıma tıslamıştı resmen,  nereden anlamıştı ki hayallere daldığımı? Neyse kız haklı bu Fitnat cadısını dinlemeliyim yoksa geçirmez dersinden.
  
   Fitnat cadısı bize acımadan tam 2 saat ders anlattı , beynim yanmıştı resmen. "Bu kadın kafayı yemiş biraz daha dersi uzatsaydı beyin kanaması geçirebilirdim." Sesim yorgunluktan cılız çıkıyordu , bu durumdan sadece ben değil  tüm sınıf şikayetçiydi. "Aynen Cemre , kadın gömdü resmen. Ben kahve içmeye gidiyorum." Sırma da yorgundu "tamam bende kütüphaneye gideceğim biliyorsun çok boşladım." Sırma hak verircesine kafasını sallayıp önden ilerledi  kapıya ulaştığımızda ona dönüp "1 saat sonra fakültenin önünde buluşalım." Diyip kütüphaneye ilerledim.
     Kütüphaneye gelince içeride  ölüm sessizliği hakimdi hiç ses çıkarmadan boş masaya oturup işletme notlarımı çıkarıp ders çalışmaya başladım,  bu ders gerçekten zor kulaklık ile ders çalışmak daha mantıklı..şimdi hazırım. Bir süredir deli gibi soru çözüyordum arkamda birinin bana dokunmasıyla sağa doğru döndüm , beyaz tenli , 1.90 boyların da oldukça yakışıklı bir çoçuk bana gülümsüyordu , yoğun sakalı yüzünün güzelliğini bir nebze gölgelemişti. Adını bilmediğim çocuk yanımda ki sandalyeye oturup elini uzatıp "merhaba , ben Kerem. Rahatsız ettiğim için üzgünüm. " bende samimi bir şekilde gülümseyip elini tutum "merhaba , Ben de Cemre . Tanıştığıma memnun oldum bu arada önemli  değil." Kerem denen bu çocuk neden burada bilmiyorum zaten ilk defa görüyordum.Halâ onu incelerken gözlerim gözlerin de takıldı çocuğun gözleri de maviydi ama onun tonları daha koyu ve hoştu. "Ben de memnun oldum. Buraya neden geldiğimi merak ettiğini biliyorum. Ben moda bölümü öğrencisiyim ve 1.sınıftan beri veremediğim tek ders işletme. Senin de çalıştığını görünce bana da biraz yardım edebileceğini düşündüm. " bu samimi itirafı beni güldürmüştü , aslın da tek çalışmaktan sıkılmıştım hem ona anlatırım  hem de genel tekrar etmiş olurum. "Peki anlatırım ama 1.sınıf konuları ile 4.sınıf konuları pek aynı olmayabilir." Kerem biraz mahçupça saçlarını kaşıyıp yüzünü ekşitti "Şey...aslında..." bunun anlamını biliyordum resmen 3 yıl önceye  gitmemi istiyor "bak çoğunu hatırlamıyorum eğer tekrar kalırsan umrumda olmaz." Şartları sıralarken o da kocam gülümsemesiyle kafasını sallıyordu "sana söz veriyorum sadece 2-3 konu dahası yok." "Anlaştık , şimdi kulağını açıp iyice dinle tekrar anlatmam."

HATA #Wattys2018Where stories live. Discover now