Bölüm 30

6.9K 319 21
                                    

Media : Akın & Cemre

Keyifli okumalar 😇

Yazardan

Akın bugün tatilinin son günü olduğu için arkadaşlarını eve çağırmayı düşündü zaten Cemre de az çok onları tanıdığı için yabancılık çekmeyeceğine emindi. Hızla telefonundan Oktay'ı arayıp herkesi akşam 7 de eve davet edip telefonunu kapattı. Son olarak da mutfağa giden Akın akşam için Leyla'dan bir şeyler hazırlamasını rica ettikten sonra duş almak için odasına gitti.
Saat akşam 7'ye geldiğinde evin kapısı çalınmıştı Leyla'ya bırakmadan kendisi hızla kapıya koştu. Kapıyı açtığında Oktay ,Berk ,Elvan ve onun arkadaşı Alev vardı. Kocaman gülümsemeyle "hoşgeldiniz "diyerek eve davet etti. Salona geçtiklerinde hepsiyle tek tek tokalaşıp hal ve hatırlarını sordu. Kısa sohbetten sonra konu Cemre'ye gelmişti . "Akın , Cemre nerede ? " Oktay'ın sorusuyla Akın unuttuğu karısı tekrar aklına gelmişti sahi bu kız neden bu saatte kadar gelmemişti diye geçirdi içinden. "Vizeleri var bu yüzden okulda , gelir şimdi. " diye yanıtladı. Oktay memnuniyetle kafasını salladı. Elvan ve Alev konun Cemre olmasından hoşlanmamıştı Alev eskiden beri Akın'a karşı hisleri vardı ve sırf arada bebek olduğu için Akın'ın evlenmesine katlanamıyordu. Yalandan masandan su alıp gidip Akın'ın dibine oturdu. Alev ile samimi olduğu için Akın , Alev'in ona aşık olduğunu düşünmüyordu bile. "Ee Akın karını seviyor musun bakalım? "Alev'in yalandan sorduğu soruyla aslında Akın'ın Cemre'ye olan duygusunu merak ettiği içindi . Bunu anlayan Elvan arkadaşına destek olmak için tiz bir kahkaha atıp aynı soruyu tekrarladı. Akın bu soruyla sinirle gerilmişti "Sevmek mi !"diye tepki verince Alev neşeyle kıkırdadı tam da duymak istediği cevaptı. Büyük bir neşeyle Elvan'a dönüp göz kırptı , Elvan'da Oktay'ın koluna iyice girip arkadaşına zaferle güldü.
Kapının çalmasıyla Alev hızla ayaklandı Leyla ya gerek duymadan kapıya gitti. Cemre'yi daha önce görmediği için meraktan duramamıştı. Hızla kapıyı açınca gördüğü kızla şok olmuştu. Cemre oldukça güzeldi düşündüğü kadar çirkin değildi ama yine de gururuna yediremediği için onun çirkin olduğunu düşündü. Cemre karşısında gördüğü kadınla şok olmuştu , kızıl saçlı ve buğday tenliydi. Ona şaşkınca bakıp kim olduğunu anlamaya çalışıyordu. "Hoşgeldin Cemre , ben Alev , Akın' ın arkadaşı. "Cemre uzatılan eli sıktı ,samimiyetsizce ona gülümseyen kızdan hoşlanmamıştı. Üstünde ki montu çıkarırken göz ucuyla salona baktı neredeyse Akın'ın samimi tüm arkadaşları gelmişti. Alev önden gidince o da arkasından gelip "hoşgeldiniz"dedi. Oktay hızla kalkıp Cemre'ye sarıldı "nasılsın Cemre?" Oktay gerçekten düşünceli bir adamdı herkese eşit davranıyordu bu yüzden Cemre Oktay'ı seviyordu. "Teşekkürler Oktay çok iyiyim , sen nasılsın? " dedi ince sesiyle "bende iyiyim. "Dedi kısaca , Cemre daha sonra düğününde de hoşlanmadığı Elvan'a elini uzatıp halini sordu ona sarılmak gelmiyordu içinden zaten Elvan'ın da onu sevdiği söylenemezdi. En son olarak Berk'e uzattı elini , o da en az Oktay kadar sevimliydi. Onun da halini hatrını sorup tekli koltuğa oturdu. Akın genç kıza baktı sessizce yorgun gözüküyordu anlaşılan geç saatlere kadar ders çalışmış. ''Cemre neden bu kadar geç kaldın? " Akın'ın sorusuyla yerinde irkildi Cemre , bu soruyu kesinlikle beklemiyordu. "Arkadaşlarımın yanındaydım Akın bu yüzden geciktim." Dedi sadece. Akın bir şey demeden anlayışla başını sallayıp herkesi sofraya davet etti.
Cemre, Akın'ın yanına oturacağı sırada Alev ondan önce davranıp Akın'ın yanına oturdu Cemre şaşkına dönmüştü onun oturması gereken yere Alev oturmuştu. Oktay ve Elvan yanyana oturmuş sadece tekli karşılıklı olan sandalyeler kalmıştı derince nefes alıp Berk ile karşılıklı oturdu. Akın'a baktı , oralı bile değildi üzüldü bu duruma fakat içindeki üzüntüyü saklamaktan başka çaresi yoktu. Sessizce yemeğini yemeye koyuldu.
Alev konuşurken sürekli Akın'a bakıp gülüyordu arsızca bunu gören Cemre sinirlenmiş iştahı kapanmıştı. Bu kızda nereden çıkmıştı anlamış değildi. Ruhu daralmış, üzüntü yüreğine oturmuştu. Zar zor çorbasını içerken diğerleri çoktan ana yemeğe başlamıştı bile. "Cemre neyin var ?" Uzun süredir gözü üstünde olan Berk , Cemre 'nin iyi hissetmediğini düşünüyordu. Berk'in sorusuyla herkes sohbeti yarıda kesip genç kıza döndü. Cemre bütün bakışları üstünde hissedince kasılmıştı. Meraklı gözleri aldırmadan Berk'e zar zor gülüp "gayet iyiyim , neden ?" Dedi ince sesiyle fakat Berk emin olmamıştı "buradan öyle gözükmüyorsun." Berk bu kadar düşünceli olmasına mutlu olmuştu Cemre fakat bu ilgiyi Akın'dan bekliyordu ama Akın'ın yaptığını tek şey düz bir ifadeyle genç kıza bakmak. "Hasta mısın yoksa Cemre?" Bu tok ses Akın'a aitti. Berk'ten gözünü çevirip Akın'a döndü ona sinirli olduğu için bu halde olduğunu asla söylemeyecekti ;" dediğim gibi gayet iyiyim. Sadece gece geç uyudum yorgunum o kadar. " dedi sıkkın bir sesle. Cemre'nin ısrarlı cevabını sallamayan Elvan ve Alev yemeklerine geri döndü. Oktay ve Berk de kısaca Cemre'yi süzdükten sonra onlar da yemeklerine döndüler. Akın ise içten içe kızın yalan söylediğini hissediyordu gerçekte neden moreli bozuk bilmiyordu. Bunu kısa sürede öğrenmeliydi. Kısa bir bakış attıktan sonra bol kahkahalı sohbete o da katıldı Cemre hariç ...

HATA #Wattys2018Where stories live. Discover now