~FİNALE DOĞRU II~

4.9K 182 18
                                    

Video: Berkay ~ Bana Sen Gel

Keyifli Okumalar ❤️

Gökyüzünden gelen güneş ışığı yüzüme vururken bahçeden gelen kuşların cıvıltısı içimi serinletiyordu. Yumduğum gözlerimi açıp etrafa bakındığımda Berke de benim gibi gökyüzünü izliyordu , bu şirin halini fotoğraflayıp Akın'a yolladım ve altınada not olarak 'bahçe sefamız." Diye ekledim. Uzandığım yerden kalkıp oğlumun üzerine eğilerek uzun uzun öpücüklere boğdum minik bebeğimi ama ne kadar öpsem de doymuyordum ona. "Bugün büyükannene mi gitsek?" Diye oğluşuma sorarken aslında kendime soruyordum. Uzun süredir onları göremiyordum ve evlendiğimden beri doğru düzgün evlerine uğramamıştım bugün onlara küçük bir sürpriz yapsak fena olmaz. Elimde ki telefon ekranını kaydırıp hızla Akın'ı aradım.
"Alo ,Sevgilim?"diye açan Akın'a gülüp "Akın nasılsın ?"
"İyiyim , sen ?"
"Bende iyiyim..."
"Bu arada oğlumla olan fotoğrafı gördüm , kıskandım doğrusu."
"Yaaa , keşke sende burada olsaydın.."diye üzgün olduğumu belli eden ses tonuyla konuşunca Akın kıkırdayıp "merak etme bir ara birlikte pikniğe gideriz olur mu?"
"Olur hemde çok güzel olur.Ya ben başka bir şey demek için aradım ..."
"Söyle dinliyorum."
"Bugün annenlere mi gitsek ? Uzun süredir gitmedik oraya .Ben önden giderim sende iş çıkışı gelirsin ."
"Olur olur , siz geçin ben peşinizden gelirim."
"Oldu o zaman çok öptüm."
"Ben de ."
Telefonu kapatıp Berke ile hızla hazırlanmak için üst kata çıktık. Berke'ye ,Mahmut dedenin aldığı kıyafeti giydirip birkaç parça  üst baş bebek çantasına atıp birlikte aşağı indik. Kapıya geldiğimizde beni bekleyen şöföre çantayı uzatıp Leyla'yı çağırdım ,kısa sürede yanımda biten Leyla'ya "Leyla ben ve Akın akşam Adela hanımların evinde olacağız bu yüzden yemek falan yapmana gerek yok."diye talimatları söyledim,  Leyla "tamam Cemre hanım. Şimdiden afiyet olsun."
"Teşekkürler."

Uzun bir yolculuktan sonra neyse ki eve gelmiştik. Şöföre dönüp "çantayı arkamdan getirirsiniz."Dediğim de "tabii siz içeri geçince getiririm ben." Dediğinde ona teşekkür edip büyük tahta kapıya ilerledim . Kapının zilini bir kaç kez çaldıktan sonra orta boylarda olan yardımcı Derya hanım kapıyı açtı , beni ve oğlumu gören Derya hanım hem çok şaşırdı hem de mutlu olmuştu . "Cemre hanım  hoş geldiniz." Diye gülümseyen kadına gülüp "hoş buldum. Herkes içeride mi? " diye sorunca arada gözümle içeriyi kontrol ediyordum." Evet Cemre hanım , buyurun." Diye salonu gösteren Derya hanıma teşekkür edip salona girdim. Mahmut dede gözlüklerini takmış elinde ki kalın kitapla yoğunlaşırken Adela hanımda telefonuyla ilgileniyordu ve ikimizi de fark etmemişlerdi. "Derya kimdi gelen." Diyen bağıran Adela hanıma gülüp "biziz."diye cırladığımda Adela hanım ve Mahmut dede bizi görünce şok oldular. Onların bu şaşkın haline gülüp direkt Mahmut dedeye ilerleyip Berke'yi ona uzatıp elini öptüm "nasılsınız Mahmut dede?" Diye halini sorarken Mahmut dede torununun etkisine o kadar çok kapılmış ki bana bakmadan "hoş geldin Cemre kızım , otur otur çok iyiyim." Dedi mutlulukla. Bu haline gülüp bana sevinçle bakan Adela hanıma yanaşıp kocaman sarıldım. "Kızım ne güzel süpriz bu böyle , nasılsın?"
"Çok iyiyim anne , sen nasılsın ?"
"Doğrusu şimdi daha çok iyi oldum. Ne iyi edipte geldiniz öyle."
Adela hanımda torununun yanına gidip onu severken bende koltuklardan birine oturup "haber veremeden geldik kusura bakmayın. Akşam yemeğine gelelim dedik Akın ile." Diye açıklama yapınca hem Mahmut dede hem de Adela hanım göz devirerek bana bakıp " Kızım ne diye açıklama yapıyorsun burası seninde evin . Torunumuzuda çok özlemiştik arada böyle yapın." Diyen Mahmut dedeye teşekkür edip çantamdan telefonu alıp Akın'a "biz geldik."diye mesaj attım kısa süre sonra "tamam sevgilim bende babam ile birkaç saat sonra geleceğiz."diye cevap yazdı "pekala Akşama görüşürüz."diye son olarak mesaj yazıp telefonumu çantama attım.  Mahmut dede ve Adela hanım torunlarıyla ilgilenirken bende bahçeye çıkıp biraz hava aldım.
    Bu bahçeye en son geldiğimde hamileydim,  şimdi ise bebeğim neredeyse 6 aylık olacak. Bu eve ilk geldiğim günü daha dün gibi hatırlıyorum , ne Akın'ı ne de ailesini tanıyordum ben sadece Akın'ı seviyordum sırf onun aşkı için yaşamadığım acı kalmadı desem yalan olmaz . Derince iç geçirip maziyi düşüncelerimden atmaya çalıştım bu güzel günlerimi kötü günleri hatırlayarak kirletmek istemem. "Kızım , Berke acıktı sanırım." Arkadan gelen ses ile düşüncelerimden ayrılıp arkamı döndüm , Adela hanım kolunda Berke ile bana bakıyorlardı. Yarım bir gülüşle onlara yaklaşıp ağlayan oğlumu kucağıma alarak " Biraz emzireyim o zaman."dediğim de Adela hanım beni onaylayarak emzirebileceğim bir odaya götürdü. 
    Berke çok acıkmış olacak ki uzun süredir emziriyor , sağ gögüsümde süt kalmadığı için Berke'yi sola yaptırdım. Berke kısa bir süre emzirdikten sonra kendi kendine uyuyakaldı. Üzerimi toparlayıp Berke'yi yatağın üzerine yatırıp düşmesin diye etrafına yastık doldurup aşağı inmeden önce kapıyı açık bırakıp indim. Aşağı doğru inerken aşağıdan gelen Akın'ın sesiyle eve erkenden geldiğini anlamıştım. Salona hızla inip uzun süreden beri görmediğim Nihat beyin yanına giderek onunla tokalaştım.  "Nihat baba nasılsın ?" Diye sorunca Nihat bey gülüp elini omuzuma koyarak "iyiyim kızım , sen nasılsın , Berke nerede o nasıl? "Diye sorarken gözleriyle etrafı tarıyordu.  "Teşekkür ederim ikimizde çok iyiyiz. Berke de az önce uyudu şansınıza. "Diye güldúğümde Nihat bey de gülümseyerek "olsun uyanınca artık. "Dediğinde bende Akın'ın yanına giderek boş olan yere oturdum. Akın yanağıma yaklaşıp ufak bir öpücük kondurup geri çekilince ailesinden dolayı ona karşılık veremedim sadece gülümsemekle yetindim.  Uzun süredir  birbirimizi görememenin heyecanı ile uzun uzun sohbete dalmıştık,  sohbetin tamamı Berke'den oluşsada kısa kısa kendi hallerimize değindik.
"Kızım sen arada bir Berke'yi kontrol et ,Allah korusun duyamayız uyandığını falan..."beni uyaran Mahmut dedeye gülümseyip merdivenlerden yukarı çıktım kafamı odadan içeri uzattığımda Berke hâlâ uyuyordu.  Kapıyı tekrar açık bırakıp salona indim. Anne olmak gerçekten zor ; aile sohbetinde dahi olmasan aklında oluyor çocuğun.
    Salona geldiğimde herkes masaya kurulmuştu beni ilk fark eden Nihat bey üzgün ifadeyle "hâlâ mı uyuyor ?"diye sorduğunda "evet baba , biraz geç uyanacak gibi bugün fazla uyuyamadı. "Diye açıklama yaptığımda Nihat bey ,Akın'a dönüp "oğlun sana benzemiş. Bir uyurdun sabah işe gitmeden severim diye beklerdim ama nafile , uyanmak bilmezdin. "Dediğinde bu duruma çok şaşırmıştım . "Berke uyku konusunda babasına çekmiş yani?''diye Akın'a bakıp sorunca Akın sadece gülmekle yetindi. Mahmut dedenin yemeğe başlamasıyla bizde yemeğe başladık. Sofra iştah açıcıydı tıka basa yesem doymam sanırım ...

HATA #Wattys2018Où les histoires vivent. Découvrez maintenant