~40~

772 59 4
                                    

*-Mi...micsoda?-suttogtam.*

- Tisztánlátó. - mondta ki. - Mára csak hatan lehettek. Vagy annyian sem. Minden korszakban gyilkolták a magadfajtákat. - magyarázta. - Nektek nem árt sem a fagyöngy, sem a sisakvirág. Jövőbe látsz, a múltba is. Valamint egyfajta navigálóként is működsz. Ha valakit meg kell találni, te tudni fogod hol van, csak bíznod kell az ösztöneidben.

Eldöntöttem hogy nem borulok ki, így érdeklődtem.

- Tehát olyan mintha lenne bennem egy GPS?

- Pontosan. Egy emberi GPS. - bólogatott. - De ez még nem minden.

- Más is van? - esett le az állam.

- Ma meggyógyítottad Cora Hale sebét. Ezek szerint nem egyszerű Tisztánlátó vagy, hanem a védettebb fajta. Na erre viszont esküdni mernék hogy rajtad kívül maximum egy ember van még ilyen képességekkel.

Nem akartam belegondolni hogy mit jelenthet az, mit hozhat ránk hogy ennyire... ritka vagyok.

- Belső fájdalmat is tudok gyógyítani? Lelkit? Rákot? Mérgezést? - reménykedtem.

Annyi embernek tudnék segíteni!

- Nem. Azokat sajnos nem. De minden fizikai sérülést el tudsz tüntetni. Ezzel együtt jár a fény. Ha koncentrálsz és megtanulod uralni, irányíthatod a fényt, és ezzel együtt a sötétséget is. Tökéletes egyensúlyként is emlegettek titeket. Könnyen befolyásolhatóak vagytok épp emiatt. Ebből következik hogy nem csak gyógyítani, de pusztítani is tudsz. Az embereknek fájdalmat tudsz okozni. Élő tudod hozni az emlékeiket hogy azzal kínozd őket, vagy csak szimplán fizikai fájdalmat okozol. Erre mind képes vagy, és éppen ezért titkolták előled a szüleid.

Akkor értem el arra a pontra, hogy csak egy hajszál választott el a totális kiborulástól.

- Miről beszél? - dadogtam.

- A szüleid minden hónapban eljöttek hozzám fagyöngy kivonatért. A fagyöngy elnyomja az erődet, olyannyira hogy egyáltalán ne törjön elő. Ezt is gyakran alkalmazták az ókorban és később is, a Tisztánlátók védelmében.

- Aztarohadt! - szakadt ki belőlem. - De miért titkolták? Úgy értem... már nem vagyok gyerek. Tudok vigyázni magamra. Legalábbis tudtam. - gondolkoztam el. - És anya? Vagy apa? Wesley? Ők nem...?

A doki a fejét rázta.

Idegesen gondolkoztam. Ez sok mindent megmagyaráz, de ez akkor is... elképesztő.

Egyszerre lettem izgatott és marhára ideges.

- Miért irtották ki őket? - kérdezte Stlies, akit úgy néz ki ez érdekelt a legjobban.

- Gondolj bele mit meg nem tettek, vagy tennének meg egy Tisztánlátóért mint Rowena. - a szemembe nézett. - Jövőbe látsz. Mekkora előnyre tesz szert az akinek a tarsolyában van egy Tisztánlátó aki előre tud sok mindent?

- Ez igaz is, de én nem tudom irányítani. - ráztam a fejem. - A lehető legkülönbözőbb pillanatokban van látomásom, és nem tudok konkrét időre előre látni.

- Ha megtanulod kezelni fejlesztheted. Idővel konkrét jövő képeket tudsz majd előhozni, konkrét embereket fogsz meghatározni, és tudod majd milyen mértékben használd az erődet.

Hűha. Eltátottam a számat. Tudni fogok dolgokról mielőtt megtörténnének. Persze biztos vagyok benne hogy a megtanulása nem lesz egyszerű, de ezer százalék hogy megpróbálom.

Azt hittem hogy meg fogok ijedni, hogy kiakadok és sírni fogok, de sokkal inkább izgatott voltam. Jó dolgokra is fel tudom használni ezeket a képességeket, és kifejezetten jó ok volt hogy Scott miért engedje meg hogy velük menjek ide-oda.

Clarity {Teen Wolf fanfiction}Where stories live. Discover now