Bölüm(35)

38.2K 2.4K 255
                                    

Keyifli okumalar...


Beynimin içinde anlamlandıramadığım bir ses yankılanıp duruyordu adeta. Tonlarca ağırlıkta çuval kaldırıyormuş gibi göz kapaklarımı zorla araladığımda Kürşad yataktan kalkıyordu. O an beynimin içinde yankılanan sesin kapı sesi olduğunu duydum. Birisi kapıya vurup duruyordu.

"Bizimkilerdir. Uyu sen canım." Kürşad odadan çıkarken ben de gözlerimi kapatarak yüzümü yastığa gömdüm. Uyku mahmuru olan zihnim tekrar uykunun kollarına sığınacakken omzumun hafifçe dürtülmesi ve Kürşad'ın sesiyle yüzümü yastıktan kaldırarak gözlerimi açtım.

"Görev mi çıkmış?" Sorum üzerine başını olumsuz anlamda iki yana salladı.

"Hayır, bu sefer sana çıktı galiba. Doktor Bey seni çağırıyormuş."

İşittiğim sözlerle hızla yataktan kalktım. Birden kalktığım için gözlerim karardı ve sendeledim. Kürşad kolumdan tuttuğunda aklımdan doktor beyin bu saate neden beni çağırabileceğiyle ilgili fikirler geçiriyordum.

"Sakin ol. İlk önce üzerini değiştir."

"Tamam da senin bir fikrin var mı? Beni neden çağırmıştır?"

"Bilmiyorum. Seninle birlikte ben de geleyim ne olduğunu öğreniriz. Ebrar'ı da çağırmış galiba."

"Hayır olsun. Gerçi gecenin bu saatinde gelen haberden pek hayır çıkmaz." Bir yandan Kürşad'la konuşurken diğer yandan hızlıca üzerimi değiştiriyordum. Kürşad da benimle geleceği için o da üzerini değiştiriyordu.

Evden çıkıp kapıyı kapatmıştık ki gecenin buz gibi havasıyla titredim. Evin sıcak ortamından bir anda buz gibi havaya çıkmak geriye kalan uyku kırıntılarımı da silip süpürmüştü.

"Yakında yaralı falan olsa sizin haberiniz olurdu dimi?"

"Evet. Bana herhangi bir haber gelmedi." Aramızda başka konuşma geçmeden sağlık ocağına vardık. Doktor Bey kapının girişinde bizi görünce birkaç adım atarak yanımıza yaklaştı.

"Bir sorun mu var doktor bey?"

"Akut Nazofarenjit. Bir aile içeride yatıyor. Diğerlerine bulaşmaması için birkaç önlem alalım."

"Soğuk algınlığı değil mi? Bunun için önlem almamıza gerek var mı?" Kürşad'ın sorusu üzerine Doktor Bey bakışlarını ona çevirdi.

"Soğuk algınlığı basit bir hastalık olarak algılanıyor ama çok çabuk yayılır. Bütün köye yayılırsa kötü olur. Ayrıca önlem almazsak ve daha da ilerlerse akut bronşit, zatürre, akut bakteriyel sinüzit ve eğer daha da ilerlerse menenjit gibi hastalıklara neden olur."

"Peki ne yapacaksınız? Antibiyotik ihtiyacınız varsa tedarik edebiliriz."

"Antibiyotik ve antiviral ilaçlar soğuk algınlığına neden olan çoğu virüse karşı etkisiz kalır. Tedavi yönteminde antibiyotik kullanmayız." Doktor Bey'in yerine Kürşad'a ben cevap verdiğimde doktor bey de beni başıyla onayladı.

"Evet. Hastalar bolca sıvı tüketip, bol bol istirahat etmeli. Baş ağrıları veya ateşi gidermek için aspirin, parasetamol veya ibuprofe vereceğiz. Normal olarak vücut kendini bir hafta da toparlar."

"Anladım peki bu soğuk algınlığından korunmak için ne yapacağız?"

"Öncelikle hastalıklı kişilerden ve ortamlardan uzak durulmalı. Çünkü bu hastalık solunum yoluyla bulaşır ayrıca en yaygın bulaşma yöntemlerinden biri de kirli elleridir. O yüzden ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Bağışıklık sisteminizi de güçlü tutmalısınız."

Aşkın Kokusu:BARUTDonde viven las historias. Descúbrelo ahora