Bölüm(36)

38.6K 2.4K 252
                                    

Keyifli okumalar...


Alnımdaki terler yanaklarımdan aşağıya süzülürken omzumda birinin elini hissettim. Bana sessizce bir kelime fısıldıyordu omzumdaki elin sahibi. Bırak artık, o gitti ve yapacak hiçbir şeyimiz yok. Ellerimi önümde ölüm sessizliğine bürünmüş yatan bedenden ayırırken içimde koca bir boşlukla geriye doğru adım attım ve uzaklaştım. Eskiden olduğu kadar ölümlerden etkilenmiyordum artık. Bakışlarımı seslerin geldiği yöne çevirdiğimde ağlayıp, soğuk yere kapanan insanları gördüm. Derin bir nefes aldığımda kan kokusu ciğerlerime doldu. Midem sanki bir çalkantının içindeymiş gibi çalkalanmaya başladığında yüzümü buruşturdum. Elimdeki eldiveni çıkarıp çöpe attıktan sonra bir elimi dudaklarımın üzerine kapatıp yavaş adımlarla lavaboya doğru yürüdüm.

Lavaboya gidip soğuk suyla elimi yüzümü yıkadıktan sonra aynada rengi soluklaşan yüzüme bir süre sessizce baktım.

Islak ellerimi kuruladıktan sonra bir elimi yavaşça karnıma götürdüm. Öğreneli bir iki hafta olmak üzereydi. Artık Kürşad'a söylemeliydim ama bu haberi telefonda vermek istemiyordum. O yüzden görevden dönmesini sabırla bekleyecektim.

Telefonumun sesi boş lavaboda yankılanınca cebimdeki telefonu çıkarıp arayan kişiye baktım. Ebrar...

"Aramasam arayacağın yok resmen ya. Uzaklaştık diye iyice arayı açtın." Kırgın ses tonunu duyunca yüzümde bir gülümseme oluştu.

"Haklısın, özür dilerim. Bu aralar işler çok yoğun kendimi eve zor atıyorum. O yüzden de kimseyi arayamıyorum. Annemler de bu durumdan çok şikayetçi."

"Çok yorma kendini. Minik Mevamıza iyi bak."

"Nerden biliyorsun belki de minik bir Kürşad."

"Bilmem içime sanki kız olacak gibi doğuyor. Tabi Allah hayırlısını ve sağlıklısını nasip etsin ama kız olacak bence."

"Bakalım. Bir ay sonra öğreneceğiz cinsiyetini."

"Şimdiden heyecan yaptım valla."

"Bu arada sen napıyorsun, nasılsın?"

"Valla ben çok iyiyim annem yanımda Burak yanımda başka ne olsun."

"Sen baya alıştın oraya."

"Hiç sorma ya bu köydeki insanlar çok samimi, çok iyiler. Annem de herkese beni gelini olarak tanıttı, nasıl mutlu oldum anlatamam. Burak'a kız ayarlamaya çalışan kadınların da sesi kesildi."

"İzniniz ne zaman bitiyor peki?"

"Beş gün sonra Gaziantep'e geri dönüyoruz. Burak'ın işe başlaması lazım. Benim üç gün daha tatilim kalıyor geriye ben de o zamanda evin işlerini halledeceğim."

"Bir ara Kürşad'la gelip sizi ziyaret etmek istiyoruz. Ama daha yeni evlendiniz biraz yalnız kalın sonra gelip rahatsız ederiz sizi."

"Ne rahatsızlığı be. Siz gelin kapımız her zaman açık. Hem birbirimize çok uzak da değiliz. Siz de Malatya'da oturuyorsunuz."

"Haklısın."

"Kürşad ne zaman geliyor? Ne zaman hamile olduğunu söylemeyi düşünüyorsun?"

"Ben de tam olarak ne zaman döneceğini bilmiyorum ki. Gelsin hemen söylemeyi düşünüyorum. Bu arada sen Birceyi gördün mü? Onlar nasıl?"

"Tatile çıkmadan önce görmüştüm. Biliyorsun onların evi bize çok yakın. Hemen yanımdaki apartman da oturuyor. O da açıktan okumaya devam ediyordu. İkinci sınıfın derslerini sorunsuz vermişti."

Aşkın Kokusu:BARUTHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin