7.DIO

239 28 2
                                    

Betty je dane provodila u kući, premještajući se sa kauča na krevet.
Louis je samo htio zaštititi svoju kćer, ali njoj je dosadilo biti rob vlastite kuće.

U Rue Cremieuxu već je sedam godina vladao mir i tako je lijepo bilo vidjeti svu onu dječicu po ulicama, a roditelje kako bezbrižno obavljaju svoje poslove, činilo se kako tu njihovu rutinu ništa ne može pokvariti.

Jednog dana Betty se odlučila iskrasti iz svoje kuće, dok su Louis i Evelin obavljali svoje poslove, unatoč njihovoj strogoj zabrani, odlučila je otići u novo otvoreni lunapark koji je tako silno željela posjetiti.

Kriomice je pobjegla iz kuće i sjela na prvi vlak koji je vozio na drugi kraj Pariza gdje se nalazio lunapark, ni ne sluteći tko se nalazio u njenom vagonu par sjedala iza.

Dok se ona zabavljala, njezini su je roditelji zabrinuto tražili po cjelom mjestu i kad su napokon od konduktera saznali gdje je ,pošli su po nju.

U međuvremenu Betty je zalutala u sobi zrcala te je panično tražila izlaz.
Najednom se u zrcalima pojavio odraz neobičnog ,naboranog, starog lica koju je Betty bacio u prošlost koje se nikako nije htjela prisjetiti.
Ali to lice nestade samo od sebe, pa Betty pomisli kako joj se to samo pričinilo.

Njeni roditelji su je tražili po cjelom lunaparku u nadi da će svoju kćer pronaći živu i zdravu, odvesti je kući i održati joj bukvicu.

Već se spuštao mrak, a Betty nisu mogli nigdje naći, pa tada stadoše pored ponija koji su se vrtili, ugledajući mladi ljudski oblik na jednomu od njih.
Kad je se poni okrenuo na njihovu stranu, ugledaše svoju kćer privezanu, sa krpom u ustima i povezom preko očiju.

Potrčaše prema njoj da je oslobode,ali zaustavi ih duga cjev na Louisovom čelu, tada shvatiše da ih je život opet bacio u hororski vrtlog iz kojeg nikako nemogu izaći.

Bio je to Mael sa nategnutom puškom koja, kao da je samo čekala pogrešku da ispali metak.

Evelin od šoka ostade bez zraka i sruši se na zemlju, a Louis je sa podignutim rukama promišljeno čekao Maelovu pogrešku da mu otme pušku.

No to se nije dogodilo, kad je Evelin došla k svijesti, svo troje ih je odveo u cirkuski šator, posjedao, zavezao i povikao "neka predstava počme."

Tada ih je pribio uz drveni zid i uzeo hrpu noževa u namjeri da ih svo troje na taj način pobije i osveti im se.

PARIŠKA MORATempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang