1.DIO (II. Sezona)

142 20 2
                                    

Louis je iznenadjeno gledao u čovjeka koji je stajao ispred njega, a onda mu pade ničice pred noge tražeći ga za oprost.

Bio je to njegov otac Jacques kojega je Louis još davno napustio jer nije bio zadovoljan životom i neimaštinom koja ih je pratila.
Iako je Jacques činio sve da bi mu udovoljio i davao mu što je god imao, Louis nije bio zadovoljan i krivio je svog oca, sve dok jednog dana nije pobjegao i odlučio sam potražiti svoju sreću.

Tada je Louis još bio mlad, ali sada je uvidio da je pogrješio.

Otac ga je odmah pogladio po glavi i podigao s poda.
"Sine, godinama sam se gušio u ljutnji, ali vjest koju sam primio, zamjenila je ljutnju tugom i otvorila mi oči. Moje Alice više nema, a evo i ti si izgubio kćer, sada sam tu uz tebe. Ja sam ti oprostio."-reče Jacques.

Te riječi ohrabrile su Louisa i kada su se napokon svi razišli, on i Evelin su se isplakali na grobu svoje kćeri.
Tada svo troje podjoše kući, a Louis i Evelin su molili Jacquesa da od sada živi sa njima jer je i tako živio sam u svojoj trošnoj kućici.

Jacques je zastao, iako su njegove oči blistale od radosti, na trenutak je pomislio da bi im možda smetao, ali je ipak sa zadrškom pristao.

Evelin Jacquesu i nije baš puno vjerovala, imala je osjećaj kao da nešto skriva, ali je ipak po Louisovim pričama o njegovu ocu znala da je on dobar čovjek.
Uvjek je pričao kako je svog oca rijetko viđao jer je puno radio i uvjek je bio spreman pomoći drugima, a kad bi god bio ljut, suzdržavao bi se od ružnih riječi i povišenog tona.

Prolazili su dani, ali u kući Becquerelovih vladala je tišina i tuga, blijeda lica neutješnih Bettinih roditelja odavala su gorčinu i monotononiju, kao da žive u svijetu bez boje, zaglavljeni u crno-bjelom filmu koji nema početka, kraja, radnje...

Tišinu je prekinulo glasno kucanje na ulaznim vratima, što Louis i Evelin nisu ni primjetili.
Jacques je otišao otvoriti vrata, ispred kojih je stajao dostavljač sa ukrasnim omotom i zamolio ga da se potpiše.

Nitko od njih nije pridavao pažnju tom paketiću kojeg je Jacques ostavio ispred njih na stolu, ali ipak nakon nekog vremena Evelin je uočila paketić i odlučila ga otvoriti.

Njihova Betty najviše je voljela nositi ukosnice za kosu, a omiljena joj je bila u obliku mašnice.
Evelin i louis su bili u čudu kad su otvorili paketić u kojem se nalazila ista ta ukosnica koju je Betty nosila.

PARIŠKA MORAWhere stories live. Discover now