6.DIO

116 15 2
                                    

Kad se vraćao, Louis odluči posjetiti svoju staru kuću da upozna nove vlasnike.
Dugo je stajao pred vratima, kucao, dozivao, ali nitko se nije odazvao iako se nadziralo svijetlo i sjena na prozoru.
Kako je bilo otvoreno osjećao se slobodno da sam uđe, ali na njegovo iznenađenje sve je bilo prljavo i razbacano, a namještaj ispremještan.

Koračao je preko svih tih stvari i napokon ušao u kuhinju iz koje se nadziralo svijetlo, ali tamo sjene nije više bilo, a kuhinja je pretvorena u čudan prostor sa raznim spravama i uređajima za koje nije ni znao za što služe, po podu je bila crvena boja, Louis se bojao i pomisliti što bi to moglo biti.

Unatoč tome što ga je pratio ružan osjećaj odlučio je razgledati cjelu kuću, došao je i do podruma u kojem je nekoć bio njegov ured i sva trgovačka oprema, ali vrata su bila zaključana.

Louis nije htio ni trenutka više provesti na tom mjestu, kako nikog nije bilo ubrzano je izišao i krenuo k svome ocu.

Tada je čuo glasan krik iz kuće koji je najednom stao, ali pomisli da mu se to samo učinilo.
Čitavim putem taj mu je glas odzvanjao u glavi i imao je loš predosjećaj, tada se prisjetio svih onih nemilih događaja i da malo odmori glavu odlučio je otići na grob svoje kćeri i pomoliti se.

Ali ni tamo se nije smirio, još su ga više napadale razne misli,onda se prisjetio da svoju kćer uopće nije vidio u sanduku koji se tada inače prilikom unošenja u grob držao otvorenim, ali Bettin je bio zatvoren.
Prisjetio se i čovjeka koji je bio pognute glave iza osušenog hrasta u daljini.

Tek sada je uvidio pod kolikim je transom bio i kako je samo brzo zaboravio detalje kojih se tek sada počeo prisjećati.

Otišao je kući i razabrao misli, ali nemir ga je ubijao, cijelo vrijeme je zamišljeno sjedio na fotelji i lupkao nogom od pod, a onda se naglo ustade i reče ocu da će otvoriti Bettin grob.

Jacques se zaprepasti, zbunjeno ga je propitkivao zašto jer nije znao razlog, a Louis bez riječi iziđe iz kuće, pozove par ljudi koji su mu pomogli i dade otvoriti grob.

Vukli su izbjedljeli drveni sanduk koji je bio u raspadnom stanju i položili ga na tlo.
Pitali su Louisa je li siguran da to želi, ali on ništa ne odgovori nego sam odape lokot i otvori sanduk.

PARIŠKA MORAWhere stories live. Discover now