| 22 |

4.6K 282 88
                                    

FEDERICO

' Szeretetre éhes ember, ki azt hitte, hogy zsivány,
de nem voltam az, inkább csak egy bolond.'








Mikor apámék bejelentették, hogy New Yorkba utazunk mert a Capo dei Capi hivatott minket akkor mindenre számítottam. Csak erre nem!

- Megjöttem! - hallatszódik egy hang a bejárat felől. Majd rá nem sokára még egy.

- Chloe! - mikor meghalljuk a nevet Seb és Nico vigyorogva rám néznek. Még itt is kísért a szerelem. A testvéreimet már kikészítettem. A fiúkat azzal, hogy mindenről Chloe jut eszembe, Lina-t meg azzal, hogy semmit nem vagyok hajlandó elmesélni neki.

- Elnézést kérek egy percre! - állt fel az asztaltól a Capo, aki megkérte, hogy mindannyian hívjuk csak Angelonak.

Nem tudom mi készül de elég sokan vagyunk. Az én teljes családom, az előző Capo, Domenico és a neje, Caterina. Angelo és Camila, az Ő fiúk - akit eddig még nem láttam mert most érkezik Ő is -, és Carlo, akiről kiderült, hogy Angelo sógora. No meg persze a rengeteg testőr.

Egyre közelebbről halljuk a beszélgetést mire mindannyian érdeklődve és mosolyogva az ajtó felé fordulunk ahol Angelo éppen meglepheti valamivel a jövevényt mert halljuk, hogy mérgesen visszakérdez, mire Ő a vállainál fogva felénk fordítja és egy pillanatra mind lefagyunk.

Amilyen hitetlenül néz ránk - főleg rám -  Chloe, úgy nézünk mi is rá.

- De Felice család! Szeretném bemutatni az unokahúgomat, aki olyan mintha a saját lányom lenne, Chloe Cameo Black. - majd kitárja a karját és odahúz valakit. - Ő pedig a fiam, Diego Black.

Nem jutok szóhoz. A testvéreim is lefagytak. Sebastian csodálkozva néza hol rám, hol pedig Chloera. Kapkodja közöttünk a tekintetét, gondolom mert látja, hogy a barátnőm az aki be lett mutatva.
Nicholas arc kifejezése már kevésbé értelmezhető. Dühös, sértett, ideges, csalódott. Nico tényleg a legjobb barátjának tartja Chloe-t. Szerintem el sem tudja képzelni, hogy ilyesmit, hogy tudott eltitkolni előle -is -.
Én... én meg is lepődtem... meg nem is. Valahol mélyen mintha számítottam volna erre. Diego verekedése, a tetkóról készült rajz Elle szobájában. De közben meg az életben nem néztem volna ezt ki belőle. Az én tekintetem értelmezhető. Csalódtam és haragszom. Nem gondoltam volna, hogy hazudni fog. Ekkorát.

- Mi folyik itt? - kérdezi Chloe aki hamar megtalálja a hangját és dühösen fordul a nagybátyja felé miután végig nézett az asztal társaságunkon.

- Nem így akartam elmondani de döntés született Alex és köztem. - Ha apa és a Capo valamiről döntött akkor mi itt nagy szarban leszünk. - Hozzá mész az egyik De Felice fiúhoz azért, hogy újra eggyesíthessük a Cosa Nostra-t!

- Micsoda? - kiáltok fel egyszerre Chloe-val és vádlón nézek apámra.

- Nyugodj meg Fede! Ez egy üzleti döntés ami mindenkinek jól jön. A Caponak azért mert újra egyesülhetünk, nekem pedig azért mert átadhatom a stafétát.

- Ti tudtatok erről? - néz elszörnyedve a szüleire Chloe.

- Hercegnőm! - kezdi Domenico de Carlo leinti.

- Chloe semmit nem kell tenned amit nem akarsz.

- De legalább gondold át! - szól rá Angelo mérgesen.

- Mit? Ezt a hülye ötletet? - erre mi, mind egy kicsit visszatartjuk a levegőt mert tény, hogy a Capoval senkisem beszélhet így. - Az én életemet nem szabályozza a maffia. - fordít hátat Chloe de Angelo elkapja a csuklóját mire mindkét tesóm és én is nyugtalanná válok, mert bármennyire is bánt minket, hogy Chloe hazudott de akkor sem engednénk, hogy bántódása essen.

- Cameo! - szól rá halkan de annál gyilkosabb éllel a hangjában Angelo - Rajtad is ott a tetoválás. - Sebastiantól tudom azt is, hogy a hátán van a tetoválása. Chloe a sok titkolózás közbe ezt sem említettr - Te is ide tartozol. Ez a te életed!

- És mégis melyikhez? - kérdez vissza mire mind értetlenül nézünk rá.

- Mit melyikhez? - kérdez vissza a Capo

- Melyik fiúhoz adnál hozzá Angelo? - most már Chloe is dühösen néz a nagybátyjára. - Esetleg a legjobb barátomhoz Nicholashoz? Vagy Sebastianhoz aki megmentette az életemet? - mindenki meglepődik, hogy Chloe már ismer minket és mi is őt. Bennem pedig itt kezdenek el forogni a fogaskerekek, hogy akkor Ő az 'álomlány'. Hihetetlen. Ahogy az is, hogy Chloe szemtől szembe áll Angeloval, kihúzza magát és úgy szól hozzá mintha provokálná - Vagy esetleg Federicohoz? Aki amúgy már egy hónapja a pasim? - csend telepszik az étkezőre és minden szempár rám szegeződik.

Angelo rám néz, majd visszafordul Chloehoz és ragadozó vigyorral néz rá. Ez semmi jót nem sejtet. Ez a mosoly az ami azt üzeni, hogy 'Ezt megszívtad mert a markomban vagy'. Angelo pontosan így néz Chloera.
Halálos nyugalommal és mosolyogva ejti ki azt a szót ami a legnagyobb fájdalmat okozza nekem az életemben. Mikor meghallom a nevet, akihez a szerelmem kivánják hozzáadni, elszorul a torkom és összetörik a szívem.


- Sebastianhoz...

| CHLOE | ✔Where stories live. Discover now