16 • Skype

332 23 7
                                    

Lisa pov

'Waar zijn ze nou?'

Ik ben samen op weg met Harry naar het spookhuis om de anderen te halen.

Als we bij het spookhuis zijn aangekomen, komen Geeske, Zayn, Nicky en Liam lachend naar buiten lopen. Harry probeert ze rustig te krijgen, maar het lukt niet echt. Ik gil heel hard en het is stil. Iedereen kijkt me geschrokken aan.

'Fijn dat jullie even stil kunnen zijn. Niall en Sofie zijn weg. Foetsie'

Louis komt met Robin op zijn rug het spookhuis uitlopen en Robin roept de hele tijd: 'ZON ZON IK BEN EEN TOMLINSON'

Als ze onze blikken zien, kijken ze ons vragend aan.

'Niall en Sofie zijn weg'

'Toen jullie weg waren, gingen wij een nieuwe suikerspin halen voor Niall, omdat die van hem op de grond was gevallen. En toen we terug kwamen was er niemand meer' zegt Harry en iedereen luistert aandachtig.

'Shit happens!' roept Geeske.

'En wat nu?' vraagt Louis.

'Ik heb een idee' roept Robin en iedereen kijkt haar aan.

'Nou, kom op. Vertel dan Robin' zegt Zayn en ze kijkt ons een voor een aan. 'We moeten in vier teams verdelen. Ik stel voor gewoon je eigen meisje te nemen boys. We bellen GEEN politie en al helemaal Paul NIET. Als we dat doen zijn we de lul. Duidelijk?' zegt ze en iedereen knikt.

'Nou dus uhh, Nicky en Liam rechts. Geeske en Zayn gaan links in alle attracties. Robin en Louis gaan rechts in alle attracties. Harry en ik beginnen helemaal links van het park en kijken bij elk restaurantje/gebouwtje. Gaan met die banaan!'

Harry en ik lopen naar links. De kant waar we net ook waren. Ik bedenk me net dat we wat vergeten zijn en ik roep heel hard dat iedereen terug moet komen. Als iedereen terug ik zeg ik wat regels.

'Nou, ten eerste: we moeten kunnen communiceren. Ik heb zojuist een skypegroep aangemaakt met iedereen erin. Blijf online! Zo kunnen anderen het zien, als er iets gebeurt. Ten tweede hebben we licht nodig' zeg ik en Louis steekt zaklampen in de lucht. 'Ten derde: misschien zijn ze wel ontvoert ofso. Dus fluisteren als je wilt praten en als er wat engs is niet gillen. Behalve als het Sofie en Niall zijn. Niet dat ze eng zijn, maar oke. Of als het ontvoerders zijn, afgesproken?'

Iedereen knikt en Louis zegt: 'Hier zijn jullie zaklampen. Over een uur hier, bij het spookhuis'

Iedereen pakt een zaklamp en loopt weg.

Harry en ik lopen naar links. We gaan expres niet naar de ingang van het park, want daar staan allemaal pap's en die kunnen ons verraden. We lopen helemaal naar de zijkant van het park. We lopen inmiddels hand in hand, want ik vind het eng. We komen bij het hek aan en kijken of er iemand loopt. Nee, niemand.

We kijken in de wc's en in de reataurantjes. Bij elke boom schijnen we naar boven om te kijken of er iemand inzit, maar nee, niemand.

Bij ieder bosje schijnen we en kijken heel goed, maar nee, niemand.

Harry kijkt op zijn mobiel en is ingelogt op skype. Hij zit in een groep met Geeske, Liam, Louis, Robin, Zayn en Niall, voor als hij eventueel op skype gaat als hij achtervolgt wordt door een ontvoerder met een pistool in zijn hand. Oke dat was gekkigheid, maar zeg nooit nooit.

'Harry, zullen we op een bankje gaan zitten?' vraag ik als we weer bij het spookhuis zijn.

'Sure babe'

We zitten op een bankje voor het spookhuis op skype en mijn oog valt op heel voor stoom. Het komt achter een paar bomen vandaan.

Ik tik Harry aan.

'H-Harry misschien m-moeten we d-daar eens kijken'

Ik wijs naar de plek waar de mist vandaan komt achter de bomen en harry knikt 'ja'

'Iedereen verzamelen bij het bankje voor het spookhuis. Zo snel mogelijk' zegt Harry op skype.

Eerder bij Sofie en Niall

Niall pov

We zitten nu al eeuwen lang in die achtbaankarretjes. En elke keer als we proberen op te staan, komt er mist. Ik heb nog steeds Sofie's hand vast. Ze is doodsbang en ik moet toe geven dat ik het ook wel griezelig vind.

'Niall?'

'Jaa Soof, wat is er?'

'Waar is je mobiel?'

'In mijn hand'

Hij wijst naar zijn hand met zijn andere hand.

Er komt een harde windvlaag en de karretjes schieten een paar centimeter vooruit. Niall's mobiel valt uit zijn hand op de grond in het gras onder de achtbaan.

'en nu ligt hij helemaal op de grond'

Hij wijst met een boog naar de grond waar zijn mobiel ligt.

'Shit! Nu kunnen we niet meer bellen'

'Babe, het was de wind die de karretjes liet bewegen'

'Nialler, de wind kan de karretjes niet vooruit duwen. Iemand bedient de achtbaan en op een of andere manier zorgt diegene met iemand anders zeerswaarschijnlijk ervoor dat er steeds mist komt als we proberen op te staan. En de windvlaag van net, deden hun ook. geen idee hoe, maar we moeten ze stoppen'

'W-wow te veel tegelijk'

Ik leg het nog een keer uit. Dit keer rustiger.

'Owh, ik snap hem! Heb jij een mobiel bij je'

'Jaa, ik zal hem even pakken'

'Wacht daar is mee schatje. Volgensmij zag ik wat bewegen'

The Drama Queen { Dutch } ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu