37 • Happy birthday

236 17 15
                                    

Zayn pov

In de tijd dat Harry naar de meiden is gegaan om ze te vragen of ze zo komen en daarna weer terug naar ons, hebben Harry en ik inmiddels de hele bank onder ballonnen gelegt. We hebben de slingers alvast uit de kast gepakt en Liam gaat ze nu ophangen.

Na een paar minuten komen de meiden naar boven lopen. 'Zozo, goed bezig heren'

'Moeten wij nog ergens mee helpen?'

'TAART!' roept Harry vol door het hele huis heen dat ze het zelf een paar straten verderop gehoort hebben.

De meiden kijken in de voorraadkast en pakken er een pak uit. 'Is aardbeienkwarktaart goed?' Ik knik, terwijl Harry op en neer aan het springen is en door de kamer heen rent. Liam daar integen is rustig bezig met een slinger op te hangen.

Na een halfuurtje hebben de meiden de taart in de koelkast gezet en hebben wij alle slingers opgehangen. We kijken nog wat tv en om 1:00 precies verstoppen we ons achter de bank en de tafel.

Na een paar minuten gaat de deur open en wij springen omhoog. 'HAPPY BIRTHDAY'

Ik kijk Harry raar aan en we vliegen tegelijkertijd op het meisje af dat in de deuropening staat. Ik pak haar sleutel af en Harry geeft haar een preek. 'En wat kom jij hier doen? Sofie feliciteren? Ze hoeft geen felicitatie van jou, want ze mag je niet. Niemand mag je! Snap het dan is. Zelfs Nicky, ja de lieve Nicky die niemand haat, mag je niet' Ik zie haar schrikken en Harry gaat verder met zijn verhaal. 'Daar schrik je van he? Is het niet? Kom nooit meer in deze tuin, raak nooit meer deze deur aan, kom nooit meer in deze straat, kom nooit meer in dit dorp. IK BEN HELEMAAL KLAAR MET JOU! Door jou is Robin's voet gebroken, door jou is Louis ontvoert, door jou moeten we nu de eerste minuten van Sofie's verjaardag missen. ROT OP!'

Harry trekt me mee naar binnen en slaat de deur dicht, waardoor het glas eruit springt. Ik maak een buikschuiver richting de keuken toe, zodat ik geen glas op me krijg en Harry doet hetzelfde. We staan op en geven elkaar een highfive.

'Iedereen op zijn plaats!' roep ik zachtjes als ik de lach van Niall hoor. De deur gaat open en wij springen allemaal voor de tweede keer omhoog. 'HAPPY BIRTHDAY!'

Sofie krijgt gelijk een glimlach op haar gezicht en die wordt alleen maar groter als de meiden met z'n drieeën de taart naar de woonkamer brengen.

Niall en Louis tillen Sofie op en proberen het glas te vermeiden en de moeder van Sofie en Louis neemt voorzichtige, kleine stapjes op haar hakken.

Robin hinkelt naar Louis toe en springt in zijn armen als Sofie veilig op de grond staat. Ze zijn zo lief samen!

Sofie pov

Vanaf de boerderij naar het vliegveld is 2 keer voor me gezongen en mijn vader leeft nog! Mijn dag kan niet meer stuk vandaag.

In het vliegtuig terug naar huis hebben we met z'n vijfen duidelijke afspraken gemaakt en mijn ouders kunnen vannacht blijven slapen in hun eigen slaapkamer.

Vanaf het vliegveld nemen we een taxi naar huis. De rit duurt ongeveer een kwartier en er staat een One Direction cd op, dus ik zit vol mee te zingen.

Als we thuis aankomen, zien we dat het glas uit de deur ligt. 'Wtf is dit nou weer?!'

We lopen naar de deur en Louis maakt hem open. We blijven staan en Zayn, Geeske, Nicky, Robin, Harry en Liam springen achter de bank en tafel vandaan. 'HAPPY BIRTHDAY!'

Ik glimlach en Louis en Niall tillen me op. Ze lopen voorzichtig tussen het glas door en zetten me op de grond neer, waar geen glas meer ligt.

Robin komt op Louis afgerent en springt in zijn armen. Oke, die zijn deze avond niet van elkaar af te slaan! Maar ik begrijp het volkomen. Robin was zo bang en toch heeft ze haar oma gered in zo'n situatie. Ik vind het knap!

Mijn moeder loopt voorzichtig tussen het glas door op haar hakken. Ze heeft haar stewardessenpakje nog aan en het ziet er grappig uit. Mijn vader is ondertussen zijn bedrijf aan het bellen, dat hij ontslag neemt.

Na een paar minuten komt ook hij binnen en heeft Geeske al het glas opgeveegt en weggegooit.

Hij doet de deur achter zich dicht en het wordt steeds kouder in huis. Het is inmiddels al winter en de deur is kapot. Louis haalt wat houten planken en timmert samen met mijn vader de deur dicht.

Inmiddels snijdt Niall de taart aan en als ze klaar zijn met de deur timmeren, komen ook zij op de bank zitten.

De meiden hebben voor iedereen drinken gepakt en mijn ouders stellen zichzelf even kort voor. 'Ik ben Karin, 42 jaar en werk als stewardes' Mijn moeder neemt een slokje van haar wijn en dan is mijn vader aan de beurt. 'Ik ben Karol, 44 jaar en heb op dit moment geen werk, want ik heb net ontslag genomen, maar ik was taxichauffeur'

Een paar drankjes en een taart later, gaan we naar onze slaapkamers.

Niall pov

De volgende ochtend is iedereen behalve Sofie, Louis en hun ouders vroeg uit de veren om het feest te regelen. Nicky en Zayn gaan naar Nicky's huis om al het eten en drinken te halen en naar de plek te brengen waar straks het feest begint, Geeske en Robin zijn een jurkje voor Sofie aan het kopen, Harry en Liam halen de slingers en ballonnen van het plafond af en brengen ze naar de plek van het feest, waar ze alles weer ophangen. Ik maak een ontbijt voor iedereen. Met warme broodjes, gekookte eitjes, pannenkoekjes, chocolade broodjes, aardbeien, ananas en nog wat dingen.

Ik hoor iemand op de trap lopen en kijk om. Daar komt Karin aanlopen. 'Heey, jongen! Kan ik helpen?'

'Hoi Karin. Uhm, hoeft niet, maar mag wel' zeg ik met een glimlach op mijn gezicht. 'Dan help ik jou toch gewoon even!' Ik knik en Karin dekt de tafel. We zetten alles op de tafel van de broodjes tot de ananas en als dat gebeurt is, komen Zayn, Harry, Liam, Geeske, Robin en Nicky binnenlopen. 'Mmm, wat ruikt het hier lekker!' Hoor ik van verschillende kanten afkomen en ik glimlach.

Als we Karol hebben wakkergemaakt, lopen we met z'n negenen naar beneden en komen zingend onze gezamelijke slaapkamer binnen. Sofie is zo schattig als ze ligt te slapen, maar Louis integendeel snurkt als een zwijn. Ik lach om mijn gedachten en loop langzaam naar Sofie toe.

'Goodmorning babe' Ze doet voorzichtig haar ogen open en kijkt om zich heen. Dan trekt ze mij bij haar in ons bed en daar liggen we dan. '3...2...1...Nu!'

'HAPPY BIRTHDAY TO YOU,

HAPPY BIRTHDAY TO YOU,

HAPPY BIRTHDAY,

HAPPY BIRTHDAY,

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!'

Ze verstopt zichzelf onder de dekens, maar Harry trekt ze van het bed af en gooit ze op zijn bed neer. Daar ligt mijn meisje dan, in haar korte pyjamabroekje en hempje.

Ik trek haar in mijn armen en probeer haar warmer te krijgen wat niet echt lukt.

'Babe, ik heb ontbijt gemaakt. Kom je?' Ze knikt en de anderen gaan alvast naar boven. Sofie kleed zich om en Robin is inmiddels op Louis gesprongen. Ze liggen knuffelend in bed, echt zo lief!

Ik kuch even een paar keer en dan kijkt Louis mijn kant op. 'Komen jullie ontbijten?'

Ik wacht niet eens op antwoord en draai me om naar sofie die inmiddels mijn veel te grote onesie heeft aangetrokken met daaronder sloffen net apenkopjes erop. Ik glimlach en pak haar hand. We lopen samen naar boven en gaan bij de andere aan tafel zitten. Ik pak een pannenkoekje voor Sofie en leg die op haar bord. Daarop leg ik 3 aardbeien en strooi er poedersuiker overheen. 'Eetsmakelijk babe'

The Drama Queen { Dutch } ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu