44 • Levensgevaar

183 17 17
                                    

Sofie pov

We zijn aangekomen bij het ziekenhuis en mini Harry wordt nu onderzocht. Hazza en ik zitten in de wachtkamer met allebei een beker cola in onze handen.

'Weet je, ik ben blij dat we er even tussen uit zijn. Even weg van alles en iedereen. Even een andere omgeving en andere mensen.' Harry knikt en pakt mijn hand vast. 'Ik ben blij dat ik hier met jou ben.'

Ik kijk hem bedenkelijk aan en denk even na, maar kom niet op een antwoord. 'Hoe bedoel je?'

Harry kijkt me aan met zijn groene ogen en opent zijn mond.

'Meneer en mevrouw Styles?' Ik kijk Harry aan en hij kijkt grijnzend terug. We lopen achter de dokter aan, naar de kamer waar mijn neefje ligt. Hij ligt aan allemaal slangetjes en is waarschijnlijk aan het slapen, want hij heeft zijn ogen dicht. Maar het zou ook kunnen dat hij in coma ligt. Oke Sofie, niet aan denken!

Ik krijg tranen in mijn ogen als ik hem zo zie. Hij lijkt niet meer op de vrolijke kleine Harry die altijd iedereen blij maakte. Nee, daar lijkt hij zeker niet op. Hij lijkt op een jongetje dat doodziek is en altijd verdrietig en bang is.

Voor ik het weet lopen de tranen over mijn wangen en Harry die inmiddels is gaan zitten, trekt me op zijn schoot. 'Ssstt, het komt goed babe.' Zijn woorden maken me altijd zo rustig en het voelt zo goed als hij me babe noemt.

Harry is zo lief voor me. Veel liever dan Niall de laatste tijd is. Oh god, niet aan Niall denken. Laat die klootzak zijn eigen leven leiden, want hij heeft die van jou verpest. Harry maakt mijn leven weer goed en gek genoeg zie ik ons al voor me. Als een gezinnetje met een zoontje en een dochtertje met een mooie villa en een hele grote achtertuin, waar twee honden rondrennen en waar we lekker kunnen afkoelen in het grote zwembad.

'Uhm, mevrouw Styles. Hallo?' Ik schrik op uit mijn gedachten en kijk de dokter aan. 'Uw neefje verkeerd in levensgevaar, als hij nu ook maar een verkoudheid oploopt kan het hem te heftig zijn. We...' Ik luisterde al niet eens meer. Die ene zin spookt steeds in mijn hoofd.

'Uw neefje verkeerd in levensgevaar'

Liam pov

Louis heeft me de foto laten zien van Sofie en Harry die een ambulance in stappen. Ze zijn met Sofie's neefje, Harry, op een kleine wereldreis. Met hem zal er wat gebeurt zijn, want Sofie en Harry stappen gewoon zelf de ambulance in.

'Wie heeft die foto geplaatst?'

Die vraag heeft deze dag veranderd.

Door die vraag zitten Louis, Zayn, Geeske en ik nu in het vliegtuig, op weg naar Klein-Afrika.

Nicky en Robin zijn thuis gebleven om op het huis te passen.

Zayn en Geeske zijn nog steeds bij elkaar en ze zijn verloofd. Ze zijn zo lief samen, echt de ware voor elkaar!

Louis en Robin zijn een stelletje gekken en daarom passen ze zo goed bij elkaar. Ze verzinnen de raarste dingen en veroorzaken daarmee dan ook problemen. Maar gek genoeg komen ze er altijd mee weg.

Ik kijk opzij en zie Louis voor zich uitstaren. Waar zal hij aan denken? Wat zal er in zijn hoofd omgaan? Het gaat de laatste tijd niet zo goed met hem, want er gebeuren heftige dingen. Hij ontmoet ineens familie die hij nog nooit gezien heeft en daardoor zijn zijn zusje en Niall uit elkaar. Dan komt Niall nog doodleuk naar ons huis toe en nu ligt zijn neefje in het ziekenhuis. Ik vind het knap hoe hij dit allemaal volhoudt.

'Lou?' Louis kijkt om, zijn ogen zijn rood en hij heeft wallen onder zijn ogen. 'Gaat het wel?' Louis kijkt weer weg en ik leg mijn arm om zijn schouders heen. 'Hey Louis, je kan me alles vertellen he!' Hij trekt me in een knuffel en zo zitten we een paar minuten, totdat hij begint te praten. Ik laat hem los en wrijf over zijn arm heen.

'Het word me allemaal even te veel. Gewoon alles bij elkaar. En nu dit weer. Er gebeuren zoveel dingen en ik dacht dat het eindelijk over was. Maar nee hoor, drama weet ons weer te vinden.'

'Weet je Lou, als we weten dat alles goed is met je neefje, Sofie en Harry gaan we gewoon even naar Bora Bora en laten we ook de meiden overvliegen. Even ontspanning.' Hij knikt en zucht diep. 'Laten we dat maar doen.'

* We gaan landen, wilt u allemaal uw gordel vast doen, uw stoel helemaal recht op zetten en de tafeltjes inklappen? Alvast vriendelijk bedankt *

Ik doe mijn gordel vast en zet mijn stoel rechtop. Louis doet hetzelfde en doet zijn oordoppen in voor het landen, anders gaan zijn oren pijn doen.

Geeske en Zayn zijn zo aan het praten dat ze de mededeling niet hebben gehoort. 'Gees, Zayn, we gaan landen.' Ze doen hun gordel vast en pakken elkaars hand vast.

We zijn nog geen 6 uur van huis of ik mis Nicky al. Ik wilde dat ze meeging, maar dat leek Geeske geen goed idee. Robin en Nicky samen wordt een en al een gestresst kippenhok en dat kunnen we niet gebruiken.

Louis zal Robin ook vast missen. De laatste tijd brengen ze al niet heel veel tijd door, omdat Louis teveel dingen moet regelen en nu mag ze ook al niet mee.

Ik hoop gewoon dat alles goed is met Harry, Sofie en kleine Harry, want dan kunnen we snel naar Bora Bora. Even wat ontspanning, dat kunnen we wel gebruiken.

Niall pov

Ik heb via bronnen gehoort dat Louis, Liam, Zayn en Geeske ook deze kant op komen. Dat wordt dan een gezellige boel met z'n allen.

Naja, het wordt alles behalve gezellig en daar ga ik voor zorgen. Ik ga ze allemaal een voor een breken. Totdat er helemaal niks meer van hun over is.

En oude vrienden van mij kunnen daar goed bij helpen.

'We gaan ze breken, totdat er niks meer van over is'

The Drama Queen { Dutch } ✔Where stories live. Discover now