21 • Ice Bucket Challenge

337 27 7
                                    

Sofie pov

Ik word wakker op de bank. Niall ligt op de grond en snurkt zachtjes. Liam staat in de keuken en waar Zayn is? Waarschijnlijk in de studio in de kelder, maar hij zou net zo goed in het zwembad kunnen liggen. Ik heb het koud in mijn voetbaltunue van Niall. Jaa, je zult wel denken: Niall als voetballer? Vroeger wel, maar nu is hij een zangtalent. Hij heeft van 2005 tot 2009 bij Everton gespeeld en heel veel doelpunten gemaakt. Het is een zwart broekje met een wit shirt en witte sokken. En nog wat plaatjes en reclame op de voor- en achterkant.

Maar ik had het dus koud en dat komt omdat het vandaag winter is geworden. En ik ben morgen jarig! Ik word gelijk blij en ga rechtop zitten. Maar het is vandaag dus 21 december. De dag waarop het winter wordt. Ik schat dat het ongeveer 2° buiten is en binnen is het niet veel warmer.

Ik draai een kwartslag en trap zachtjes met mijn benen op Niall's kont. Ik stap over Niall heen en pak mijn mobiel van de tafel. Shit hij is op! Ik gooi hem op de bank en loop naar Liam toe. 'Ik krijg al trek als ik ernaar kijk' zeg ik, terwijl ik naar de 2 koekenpannen kijk waar Liam pannenkoeken in aan het bakken is. 'Oh goodmorning sunshine'

'Mag ik even je mobiel gebruiken? Niall ligt zo lief op de grond te slapen' zeg ik en Liam knikt. Hij geeft zijn mobiel aan mij en ik loop een stukje de woonkamer in. Ik maak een foto van Niall en krijg dan een idee. Ik loop terug naar Liam. 'Lii, zullen we de ice bucket challenge bij Niall doen?'

'Omg! Goed idee! Ik vul de emmer wel' Liam pakt een emmer en vult hem met koud water. Ik pak ijsblokjes uit de koelkast en doe ze in de emmer. De ijsblokjes worden al wat kleiner en het water wordt kouder. 'Ik film wel. Gooi jij die emmer maar over je boyfriend heen'

Ik pak de emmer en ga naast Niall staan. Liam start met filmen en steekt zijn duim op. Ik kantel de emmer langzaam en de eerste druppels vallen al op Niall's doordewar zittende haar en hij haalt zijn hand door zijn haren heen. Hij draait zich om zodat hij op zijn rug ligt en opent zijn ogen. Voordat hij wat kan zeggen kiep ik de hele emmer ijswater over hem heen. 'En wie nomineer je Niall?' vraagt Liam.

'Ik nomineer hierbij mijn lieve vriendinnetje Sofie die mij zojuist heeft wakkergemaakt met ijswater, mijn beste vriend Liam, omdat hij dit heeft gefilmt en alle fans die dit zien' zegt Niall met zijn sexy ochtendstem. Ik sta inmiddels alweer naast Liam en Niall komt op me afgerent. Hij tilt me op en knuffelt me. Als hij me weer neerzet verplaatst hij zijn hand naar mijn wang en zoent hij me. Niall stopt met zoenen en ik zie hem grijnsen. Ik kijk hem vragend aan en draai dan om. Daar staat Zayn met een emmer. Oh god, nee! En voordat ik ook maar één stap kon zetten, krijg ik de emmer met ijskoud water over me heen. Alsof ik het nog niet koud genoeg had. 'En wie nomineer je?' vraagt Zayn. Ik kijk hem boos aan en kijk dan naar Liam die dit allemaal gefilmt heeft. Ik zet mijn beste glimlach op en zeg: 'Hierbij nomineer ik meneertje Malik, omdat hij mij bij deze bijna heeft laten doodvriezen, Louis, omdat hij mijn lieve kleine grote broer is, Geeske, Harry, Robin, Nicky, Louis en Lisa, omdat hun vast ook in het complot zitten. En alle mensen die van palmbomen houden mogen dit ook doen! Succes!'

Ik heb inmiddels mijn voetbaltunue uitgetrokken en loop hier in mijn ondergoed door het huis heen. Niall heeft zijn broek uitgedaan en aangeboden om mijn kleren buiten te hangen. Die kans laat ik niet aan me voorbij lopen en geef mijn voetbaltunue aan hem en loop dan naar de trap. Onderweg word ik door Zayn en Liam op mijn kont geslagen, maar dat ben ik wel gewend, want ik ken ze nou eenmaal al heel lang. Ik loop de trap op en ga naar de badkamer. Ik kijk snel even in de spiegel en zie dat mijn mascara helemaal is uitgelopen, omdat ik het er gister ben vergeten af te halen. Ik stap met mijn ondergoed onder de douche en draai de knop open. Het water is ijskoud en wordt pas na een minuutje warm. Ik trek mijn ondergoed uit en gooi het op de vloer buiten de douche neer.

Na een klein halfuurtje ben ik weer een beetje op tempratuur en stap ik de douche uit. Ik pak een handdoek en wrijf mezelf droog. Ik sla de handdoek om mijn haar en pak een andere handdoek om om mijn lichaam heen te slaan. Ik knoop hem vast voor zover dat kan en loop de badkamer uit. Ik loop naar beneden en zie Liam, Zayn, Harry en Niall zonder shirt door de woonkamer lopen. Wauw, teveel van het goede.

Ik vraag wie er straks mee gaat zwemmen en ze willen alle 4 mee. Ik loop naar de kelder en pak een bikini uit mijn kast. Ik zie dat Lisa en Nicky nog liggen te slapen, maar Geeske en Robin zijn weg. Naja het zal wel! Ik doe snel mijn bikini aan en pak een shortje en trek hem aan. Ik heb geen zin om een shirt aan te doen dus die doe ik niet aan.

Ik hoor iemand kuchen en kijk naar de trap. Jahoor, daar staat meneertje Horan weer. 'Ssst de meiden slapen nog. Hoelang sta je daar al?' 'Lang genoeg' zegt hij grijnsend. Hij loopt de trap af en hij wordt gevolgt door Harry en Liam. Ze hebben allebei een emmer in hun handen en Niall heeft Liam's mobiel vast. Aha, ze gaan nu de Ice Bucket Challenge bij Lisa en Nicky doen. Dit wordt grappig! Harry gaat bij Lisa staan en Liam bij Nicky. Ik tel af op mijn vingers en Niall zet de camera aan. '3...2...1... Ja!'

Ze gooien de emmer water over Lisa en Nicky heen en ze schrikken allebei wakker. Ze kijken allebei boos naar wie de daders zijn en beginnen dan te lachen. 'En wie nomineren jullie voor de ice bucket challenge?' vraagt Niall. Ik lach me dood, maar krijg een boze blik toegeworpen van Lisa, terwijl ze overleggen over wie ze gaan nomineren. 'Wij nomineren iedereen die een emmer ijswater over Harry en Liam heen wilt gooien. En dat kan! Vanmiddag om 4 uur bij Zwembad 'De Haai' in Londen. Succes!'

Ik geef Lisa en Nicky een highfive en zeg dan dat ze hun bikini aan moeten trekken, omdat we straks naar het zwembad gaan. Ze staan op en geven uiteraard eerst hun boyfriend een knuffel voordat ze omstebeurt een douche nemen. Ik verschoon de bedden en hang het natte beddengoed buiten. Er komen sowieso nog 2 Ice Bucket Challenge's aan en ik verheug me erop!

Louis pov

Als ik wakker wordt, denk ik nog een keer na over wat er vanacht gebeurt was. Het is gewoon gebeurt. Ik ben haar eerste! Robin draait zich om en ik kijk recht in haar prachtige ogen. 'Goedemorgen schat' zegt ze met haar ochtendstem en kijkt dan om zich heen.

'Waar zijn we?'

'We zijn in mijn slaapkamer'

'Waarom dan?'

'Weet je niet meer wat er gister is gebeurt dan?'

Ze knikt nee en ik kijk weg. Ik heb haar facking ontmaagd en ze weet het niet meer? Ik voel dat ze in mijn zij poort, maar ik heb geen zin om om te kijken. 'Ey Loubear' Ik kijk voorzichtig om. 'Tuurlijk weet ik wat er gisteravond gebeurt is. Het was the best night evah!' zegt ze en ze glundert. Ik zie de glinstering in haar ogen en ze is gelijk blij. Ik zucht opgelucht. Pfoe, ik was even bang dst ze het echt niet meer wist.

'Babe'

'Jaa?'

'We moeten eruit. Het is al 12 uur en we hebben om 2 uur een afspraak op het politiebureau'

'Ugh, daar heb ik nou echt geen zin in!'

'Ik ook niet babe, maar het moet wel...'

Die agent 003 zat de hele tijd naar Robin te kijken. Het leek net alsof hij cookiemonster was en Robin een koekje. Ik mag de politie niet, omdat ze altijd te laat zijn met inbrekers en ze je niet waarschuwen voor eventuele gevaren. En nu die agent ook nog op cookiemonster lijkt die Robin wilt gaan opeten, haat ik ze. Niemand komt aan Robin. Mijn Robin!

Maar we zullen vanmiddag wel zien wat de politie ontdekt heeft. Ik hoop dat we andere agenten krijgen, want anders ga ik zelf wel opzoek naar die Mariëlle. Ze moet echt oprotten. Als ze een zuurmat was, zou ze ons het leven zuur maken.

Ik schrik op uit mijn gedachtens door Robin die uit bed valt. Ik spring uit bed en kniel bij haar neer. 'Robin, gaat het?'

'Het gaat prima Lou, relax'

Ik geef haar een hand en trek haar omhoog. Ik til haar op bed en ga naast haar zitten. Ik trek snel de dekens over ons heen, want het is heel koud. Sofie komt binnenlopen met een dienblad met twee ontbijtjes en twee bekers thee binnen. 'Voedsel!' roept Niall.

'Nog niet op je mobiel gekeken zeker?' Ze zet het dienblad op mijn nachtkastje neer en springt op Niall's rug en zo lopen ze de kamer uit. Oh god, wat heeft mijn kleine zusje nou weer gedaan?!

Ik pak mijn mobiel en krijg heel veel meldingen binnen. Ik open instagram en zie de filmpjes van de Ice Bucket Challenge. 'Uhm babe, we zijn genomineerd voor de Ice Bucket Challenge door Sofie'

'Ik pak haar nog wel terug'

The Drama Queen { Dutch } ✔Where stories live. Discover now