27 • Brand

281 18 7
                                    


'Ik zal maar beginnen bij het begin'

Ik kijk de oma aandachtig, maar ook vooral nieuwsgierig aan. Als ze net verder wilt vertellen gaat ineens het brandalarm af en springen de sproeiers aan.

Ik spring op en help de oma en opa met opstaan. Ik pak mijn mobiel van de tafel en stop hem in mijn broekzak. Ik loop achter de opa en oma aan die inmiddels al een stukje verder zijn en haal ze met gemak in. We lopen naar de roltrap toe die stilstaat en we lopen naar beneden. Als we midden op de roltrap staan, gaat hij ineens aan en de oma valt.

Ik schrik me kapot waardoor ik zelf ook bijna val. Ik probeer de oma overeind te helpen, maar dat lukt niet.

'Meneer kunt u even helpen?' vraag ik aan de opa, maar hij loopt door. Is hij doof ofso?!

'Robin, ik red me wel. Ga alsjeblieft naar buiten en red jezelf'

'Nee, ik ga u helpen. Hoe dan ook, we komen hier samen uit!' Ik doe nog een poging om de oma overeind te krijgen, maar het lukt niet. Ik kijk om me heen en kijk naar de bovenkant van de roltrap waar de eerste vlammen van de brand al te zien zijn en er komt steeds meer rook. Ik begin te huilen. Ik kan ook niks. Ik ben nutteloos.

Harry pov

Sofie werd net gebelt door Robin en Robin deed heel raar. Ze zei dat het uit was tussen haar en Louis en dat Louis weggelopen is. Er klopt iets niet. Ze zijn zo verliefd, het kan echt niet uit zijn!

'Niall, er klopt iets niet. Ga je mee naar het ziekenhuis?'

'Ja, I join the club!'

Niall springt in zijn schoenen, pakt de autosleutels en rent de deur uit. Ik spring ook in mijn schoenen en trek een jasje aan. Ik sluit de deur en ga op de bijrijdersstoel zitten. Niall start de moter en we rijden naar het ziekenhuis.

Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen parkeren we de auto en rennen naar de ingang. De brandweer staat er en er komt rook uit het gebouw, maar we rennen gewoon het gebouw in.

Ik hoor allemaal mensen mijn naam schreeuwen, maar het boeit me niet.

'Harry, rolstoeltje pakken?' Ik knik en ik spring in de rolstoel. Niall duwt de rolstoel rennend en we rennen, naja Niall rent en ik rol, naar de kant van de brand.

Ik zie twee mensen zitten en de brand is bijna bij hun.

'Niall, daar!' Ik wijs naar de plek waar de twee mensen zitten en Niall rent ernaar toe. Als we dichterbij komen zie ik dat er een oude vrouw op de grond ligt en een jonger persoon naast zit.

'Niall, dat is...'

'ROBIN!!'

Ik spring uit de rolstoel en struikel. Ik maak een koprol en sta weer rechtop. Ik ren naar Robin toe en geef haar een knuffel.

'Please, help ons! Deze vrouw, kan ze in die rolstoel?' vraagt Robin en ze wijst naar de rolstoel die Niall vast heeft.

'Tuurlijk!' zegt Niall en loopt naar ons toe met de rolstoel. Ik help Robin met de vrouw in de rolstoel zetten en Niall duwt de rolstoel.

We zijn precies op tijd, want de vlammen slaan door op de roltrap en er breken stukken af. Robin lijkt het niet door te hebben blijft staan.

'Rob, kom je?'

Ze lijkt wel te schrikken toen ik dat vroeg. Humm, raar...

'Uh ja, ik kom'

Ik zie Robin hinkelen en pak haar op als een baby. Ik loop snel naar Niall toe die al bijna bij de uitgang is en we lopen, naja lopen..., met zijn vieren de ingang uit en iedereen klapt als we buiten komen.

The Drama Queen { Dutch } ✔Where stories live. Discover now